"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

6/6/11

Ο ΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ 32

ΚΡΙΤΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
Μίλησε στα Προπύλαια ο Μίκης και συγκεντρώθηκαν χιλιάδες χιλιάδων, με τη σημαία της πατρίδας στα χέρια και με το «Άξιον Εστί» στα χείλη. Και είπε η Εκκλησία του Δήμου: Ειρηνική, Δημοκρατική, Πατριωτική Αντίσταση.

Την επόμενη βγήκαν «ταγοί», τριάντα και δύο, και ζήτησαν «τόλμη» για πιο αποφασιστική εφαρμογή των Μνημονίων της νέας Κατοχής. Πήραν την «έκκλησή» τους οι εργολάβοι της εθνικής εξαθλίωσης και της λαϊκής δυστυχίας και την περιφέρουν στα βρωμοκάναλα και τις φυλλάδες τους.
Αλλά οι 32... 32. Ούτε καν 33.


Και δεν φταίει που η «δραματική έκκλησή» τους ξεκινάει με το «Θέλουμε να εκφράσουμε με ΣΑΦΗ ΤΡΟΠΟ την αγωνία μας...», άλλωστε διανοούμενοι είναι, δεν θα εξέφραζαν αγωνία με «ασαφή τρόπο»...
Ούτε ότι κάποιοι εξ αυτών όχι μόνο δεν εξέφραζαν αγωνία σε προηγούμενες περιόδους, αλλά, αντιθέτως, συμμετείχαν στην άσκηση εξουσίας ή πρωταγωνιστούσαν (καβάλα σε «Ντάτσουν», αγκαλιά με καρπούζια και με άλλα... φρούτα) σε γιορτές που κόστισαν δισεκατομμύρια στον τόπο.

Ούτε τέλος, ότι αρκετών η υπογραφή εμφανίστηκε και σε άλλες «δραματικές εκκλήσεις» υπέρ του «ΝΑΙ» στο Σχέδιο Ανάν, για παράδειγμα.
Είναι κάτι άλλο, που εξηγεί κι όλα τα προηγούμενα. Είναι ότι η «έκκλησή» τους απευθύνεται στην «πολιτική ηγεσία» με τη μορφή της «εσωτερικής αλληλογραφίας».

Είναι μια δημόσια συζήτηση μεταξύ «ταγών» που εξουσιάζουν τον λαό, προκειμένου να συμφωνηθεί η προσφορότερη οδός «φρονηματισμού» και «σωφρονισμού» προς τα διατάγματα της «τρόικας», των δανειστών κ.λπ.

Γι’ αυτό οι 32 δεν θα αποκτήσουν ποτέ ακροατήριο. Κι απλώς, τα «στερνά» ορισμένων από αυτούς, θα καλύπτουν πλέον τα «πρώτα» τους με θλίψη και περιφρόνηση για το κατάντημά τους.


http://www.paron.gr/v3/new.php?id=67494&colid=&catid=37&dt=2011-06-05%200:0:0Στα αλήστου μνήμης Δεκεμβριανά, που κάηκε η Αθήνα και ο Παυλόπουλος κρατούσε (παγκόσμια πρωτοτυπία!) την Αστυνομία σε ΄΄αμυντική στάση η΄΄ομάδα΄΄ συναντιόταν στο Παλαιό Ψυχικό, σε οικία (σύμπτωσις!) ιδιοκτησίας πρεσβείας ΗΠΑ. Παρών και ο σημερινός πρωθυπουργός μας, που αδημονούσε να φύγει ο Καραμανλής και να αναλάβει αυτός. Έπρεπε να διεκπεραιώσει τα επείγοντα των Αμερικάνων ο Γιώργος! Και το κάνει καλά σήμερα! Παρών τότε και ο Άλεξ Ρόντος. Παρόντες και οι Χρυσοχοίδης, Παπουτσής κλπ. Τι συζητούσαν εκεί, την ώρα που έκαιγαν την Αθήνα και διέσυραν την χώρα οι βάνδαλοι; http://diaggeleas.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: