"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

17/7/11

Αφιερωμένο στον κ. Ομπάμα_____________…που δήλωσε ότι “οι ΗΠΑ δεν είναι Ελλάδα“


Πολλοί είναι οι Αμερικάνοι που περηφανεύονται για τη πατρίδα τους, και είναι αλήθεια ότι η Αμερική διαθέτει πάρα πολλά πλεονεκτήματα.

Είναι η ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη. Έχει τις ισχυρότερες ένοπλες δυνάμεις. Έχει βγάλει τις περισσότερες από τις ωραιότερες ταινίες όλων των εποχών. Και άλλα πολλά.
Παράλληλα όμως, οι ΗΠΑ έχουν και μερικές πρωτιές σε τομείς που δεν είναι και τόσο σπουδαίοι. Και θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Θα πρέπει να κοιταχτούμε στο καθρέφτη και να παραδεχτούμε ότι δεν είναι ιδιαίτερα τιμητικό να είμαστε οι πρώτοι στα διαζύγια, στα ναρκωτικά, στα χρέη, στη παχυσαρκία, στις κλοπές αυτοκινήτων, στις δολοφονίες, και στην εγκληματικότητα. Έχουμε καταντήσει ένα παρακμιακό κράτος, μέσα στη πλεονεξία, με δείγματα προχωρημένης σήψης. Και μέχρι να παραδεχτούμε τα προβλήματά μας, δεν θα μπορέσουμε να βρούμε τις λύσεις που χρειάζονται.
Όσοι γράφουν παρόμοια άρθρα, συνήθως τρέφουν ένα βαθύ μίσος για την Αμερική. Αυτό δεν ισχύει στη δική μου περίπτωση. Την αγαπάω. Αλλά η χώρα μου έχει καταντήσει σαν κάποιον υπερήλικα ροκ σταρ, εθισμένο σε μια ντουζίνα ναρκωτικά. Η Αμερική είναι πλέον μια σκιά του άλλοτε εαυτού της, και θα πρέπει να ξυπνήσει αμέσως, πριν πέσει στη λήθη.
Αν κάποιος δεν πιστεύει ότι η Αμερική είναι σε μαύρο χάλι, ας διαβάσει τη λίστα που ακολουθεί. Πρόκειται για 20 πρωτιές της χώρας μας, σε καθόλου αξιοζήλευτους τομείς.

1-Η Αμερική έχει τη μεγαλύτερη αναλογία, αλλά και τον μεγαλύτερο αριθμό φυλακισμένων στο κόσμο.
2-Η Αμερική έχει το μεγαλύτερο ποσοστό παχύσαρκων ατόμων στο κόσμο.
3-Η Αμερική έχει τον μεγαλύτερο δείκτη διαζυγίων, και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο.
4-Οι ΗΠΑ και η Βρετανία αναδεικνύονται ισόπαλες, στη πρώτη θέση παγκοσμίως, στον αριθμό ωρών που ο μέσος πολίτης τους παρακολουθεί τηλεόραση την εβδομάδα.
5-Η Αμερική έχει τη μεγαλύτερη χρήση ναρκωτικών στο κόσμο.
6-Οι κλοπές αυτοκινήτων (κατ έτος) στην Αμερική, είναι οι περισσότερες και με διαφορά, από τον υπόλοιπο κόσμο.
7-Στην Αμερική σημειώνονται οι περισσότεροι βιασμοί.
8-Στην Αμερική έχουμε τις περισσότερες δολοφονίες παγκοσμίως.
9-Η εγκληματικότητα των ΗΠΑ είναι η χειρότερη στο κόσμο.
10-Η Αμερική διαθέτει τους περισσότερους αστυνομικούς από κάθε άλλο κράτος.
11-Η Αμερική ξοδεύει ως ποσοστό του ΑΕΠ, τα περισσότερα χρήματα από κάθε άλλη χώρα στην υγεία.
12-Η Αμερική έχει τους περισσότερους ανθρώπους που παίρνουν φάρμακα, από κάθε άλλη χώρα.
13-Το ποσοστό των γυναικών της Αμερικής που παίρνει αντικαταθλιπτικά είναι το μεγαλύτερο στον πλανήτη.
14-Οι Αμερικανοί χρωστάνε τα περισσότερα σπουδαστικά δάνεια από κάθε άλλο λαό.
15-Στην Αμερική παράγεται η περισσότερη πορνογραφία του κόσμου. Το 89% της συνολικής παγκόσμιας πορνογραφίας είναι Made in USA.
16-Η Αμερική, κάθε χρόνο, έχει το μεγαλύτερο έλλειμμα στο εμπορικό της ισοζύγιο από όλα τα υπόλοιπα κράτη. Μεταξύ 2000-2010, το έλλειμμα αυτό αντιστοιχούσε σε $6.1 τρισεκατομμύρια.
17-Η Αμερική δαπανά για την άμυνά της, εφτά φορές παραπάνω από οποιοδήποτε άλλο κράτος. Οι συνολικές αμυντικές δαπάνες των ΗΠΑ είναι μεγαλύτερες από αυτές των: Κίνα, Ρωσία, Ιαπωνία, Ινδία, και όλο  το ΝΑΤΟ, μαζί!
18-Οι ΗΠΑ έχουν τις περισσότερες στρατιωτικές βάσεις σε ολόκληρη την υφήλιο.
19-Το αμερικανικό φορολογικό σύστημα είναι το πιο πολύπλοκο του κόσμου.
20-Η Αμερική έχει συσσωρεύσει το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος όλων των εποχών, και κάθε μέρα αυτό μεγαλώνει. Σήμερα, το χρέος των ΗΠΑ αυξάνεται κατά $40.000/δευτερόλεπτο.

Πειστήκατε; Η χώρα έχει αλλάξει δραματικά, και πολλοί δεν λένε ούτε καλημέρα στο γείτονά τους. Είμαστε τόσο προσηλωμένοι στα δικά μας, που δεν προσέχουμε καν κάποιον ο οποίος πέθανε δίπλα μας.
Διαβάστε δυο παραδείγματα: Η εφημερίδα USA Today έγραψε πρόσφατα για το πτώμα μιας γυναίκας που έμεινε απαρατήρητο για έναν ολόκληρο χρόνο, αν και πάρα πολύς κόσμος περνούσε καθημερινά δίπλα από το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο πέθανε…
Μια πιο συγκλονιστική περίπτωση αναφέρθηκε από το CBS της Βοστόνης. Το πτώμα μιας νεκρής γυναίκας βρίσκονταν στον βυθό μιας δημόσιας πισίνας επί δυο ολόκληρες ημέρες, με δεκάδες ανθρώπους να κολυμπάνε γύρω της, χωρίς κανείς να αντιληφτεί το παραμικρό. Μάλιστα, υπήρχαν ανά πάσα στιγμή και 6 ναυαγοσώστες εν υπηρεσία!
Η Αμερική φθίνει, και η επερχόμενη οικονομική της κατάρρευση θα τα επιδεινώσει όλα. Αντί να λειτουργεί ως κοινωνία, η χώρα αποτελείται πλέον από εγωιστές, που ο καθένας κοιτάζει  μόνο τον εαυτό του.
Η πιο ευλογημένη χώρα του κόσμου αποσυντίθεται σε μικρά κομματάκια. Γιατί όμως;
S.A.-The Economic Collapse
ΠΗΓΗ

Στα αλήστου μνήμης Δεκεμβριανά, που κάηκε η Αθήνα και ο Παυλόπουλος κρατούσε (παγκόσμια πρωτοτυπία!) την Αστυνομία σε ΄΄αμυντική στάση η΄΄ομάδα΄΄ συναντιόταν στο Παλαιό Ψυχικό, σε οικία (σύμπτωσις!) ιδιοκτησίας πρεσβείας ΗΠΑ. Παρών και ο σημερινός πρωθυπουργός μας, που αδημονούσε να φύγει ο Καραμανλής και να αναλάβει αυτός. Έπρεπε να διεκπεραιώσει τα επείγοντα των Αμερικάνων ο Γιώργος! Και το κάνει καλά σήμερα! Παρών τότε και ο Άλεξ Ρόντος. Παρόντες και οι Χρυσοχοίδης, Παπουτσής κλπ. Τι συζητούσαν εκεί, την ώρα που έκαιγαν την Αθήνα και διέσυραν την χώρα οι βάνδαλοι; http://diaggeleas.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: