"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

7/9/11

ΕΛ.ΚΕ.ΔΑ. :ΑΝΑΓΚΗ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες που διαθέτουν οι αναλυτές του ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α., και ενώ η θερμοκρασία ανεβαίνει, η Λευκωσία (συγκεκριμένα το ΓΕΕΦ) προσανατολίζεται στη διοργάνωση, μετά από χρόνια, της άσκησης ''Νικηφόρος''. Άγνωστο ποιά θα είναι η στάση της κυβέρνησης Χριστόφια, η οποία ως γνωστόν έχει μια άλλη αντίληψη περί αμύνης και αποτροπής. Πάντως η ηγεσία της Εθνικής Φρουράς διάκειται θετικά προς κάτι τέτοιο.

Παρά την οικονομική στενωπό, στο ΓΕΕΦ εκτιμούν ότι οι μονάδες μάχης δεν πρέπει να μένουν μεγάλο διάστημα χωρίς ασκήσεις με πραγματικά πυρά. Κρίθηκε ότι όσο κι αν συντρέχουν ευρύτεροι λόγοι ''αυτοσυγκράτησης'', δεν μπορεί το στράτευμα να μην πραγματοποιεί τα στοιχειώδη για την αμυντική του ικανότητα. Δεν μιλούμε βέβαια για το να .....
πραγματοποιηθεί ''Νικηφόρος'' σε μεγάλη κλίμακα, με τη συμμετοχή χιλιάδων εφέδρων.

Ούτε φυσικά τίθεται από τη Αθήνα θέμα επαναφοράς της κοινής άσκησης ''Τοξότης - Νικηφόρος'', με επιχείρημα πως προέχει να αντιμετωπιστεί η δύσκολη οικονομική συγκυρία που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.
Την ώρα της ό,ποιας κρίσης (η Τουρκία συνεχίζει να απειλεί...), απλώς υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για να προασπίσει την εθνική ακεραιότητα και τα ευρύτερα εθνικά της συμφέροντα. Στο πλαίσιο αυτό, τονίζουν οι ίδιοι κύκλοι στην Αθήνα, γίνονται τα δέοντα για τη στρατιωτική αναβάθμιση και για την απόκτηση αμυντικού βάθους.

Εμείς επιμένουμε για έργα, δηλαδή στοιχειώδη μέτρα αποτροπής, αφού η πλευρά μας θα πρέπει να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει ένα ελεγχόμενο(;) θερμό επεισόδιο, εκ μέρους της Τουρκίας, που στόχο θα έχει να μας σύρει σε εφ' όλης διαπραγματεύσεις, με την παρέμβαση των γνωστών τρίτων.

Εκτιμούμε πως η Τουρκία, θα προχωρήσει στην αποστολή σκαφών του στόλου της στην περιοχή των γεωτρήσεων στο κυπριακό οικόπεδο 12, με στόχο να προσκληθεί ένταση, για να τεθεί το θέμα σε συνολική διαπραγμάτευση. Αυτό δεν πρέπει να γίνει αποδεκτό και Αθήνα και Λευκωσία θα πρέπει να εξετάσουν ενδεχομένως και προληπτική προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας και καταγγελία της Τουρκίας για τις απειλές που εκτοξεύει.

Όσο για την επαναφορά του ''Νικηφόρου'', απλώς επισημαίνουμε την ανάγκη μεγίστης επιφυλακής, έχοντας εμπιστοσύνη στην αποτρεπτική ισχύ των ενόπλων δυνάμεων, σε Ελλάδα και Κύπρο. Δυστυχώς, οι επιφυλάξεις μας παραμένουν, σε ότι αφορά τις πολιτικές ηγεσίες των δύο ελληνικών κρατών.
Πηγή άρθρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: