"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

5/9/11

Ελληνική Άμυνα και Τεχνολογία.


"Ελληνική Άμυνα & Τεχνολογία"

arow472 Τ.ΕΠ.Π. & SPERWER
«ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟΝ»
Σήμερα στον ΕΣ επιχειρούν δύο μονάδες επιπέδου τάγματος με συστήματα μη επανδρωμένων αεροχημάτων Sperwer, μία στην Ξάνθη με τομέα ευθύνης τη Θράκη και μία δεύτερη στην Αθήνα για τα νησιά της ΑΣΔΕΝ. Η «ΕΑ&Τ» επισκέφτηκε και παρουσιάζει για πρώτη φορά τη δεύτερη μονάδα.
arow331 & 335: ΟΙ ΔΥΟ SUPER-ΜOIΡΕΣ THΣ Π.Α.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
Οι 331 και 335 Μοίρες διαθέτουν ορισμένα κρίσιμα, κοινά χαρακτηριστικά: περισσότερα μαχητικά από την τυπική σύνθεση των Μοιρών της ΠΑ, τα πλέον σύγχρονα αεροσκάφη των δύο τύπων αλλά και τα πλέον προηγμένα όπλα τους. Η «ΕΑ&Τ» συγκρίνει τα αεροσκάφη, τα όπλα, τις επιχειρησιακές ικανότητες, αλλά τα νέα πρότυπα που προαναγγέλουν για την ΠΑ και το μέλλον της.

arow33 ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ
ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΒΟΥ ΚΩΛΥΜΑΤΩΝ ΑΠΟ Τ/Θ ΟΧΗΜΑΤΑ
Στα μέσα Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «Αλεστά Λουκά» στο Πολύκαστρο και συγκεκριμένα στο στίβο κωλυμάτων της 33 Επιλαρχίας Μέσων Αρμάτων (ΕΜΑ) επίδειξη της διέλευσης αρμάτων και οχημάτων, ερπυστριοφόρων και τροχοφόρων, των Μονάδων και Ανεξάρτητων Υπομονάδων της 33 Μηχανοκίνητης (Μ/Κ) Ταξιαρχίας. Η επίδειξη εντάσσεται στις υποχρεώσεις που προκύπτουν από τη διαταγή του Β’ Σώματος Στρατού, η οποία αφορά στην εκπαίδευση όλων των στελεχών στη μηχανοδήγηση και στη γνώση όλων των οπλικών συστημάτων και μέσων για την εκπλήρωση της αποστολής του ΣΣ. Σκοπός της εκπαίδευσης στο στίβο κωλυμάτων οχημάτων και αρμάτων είναι η απόκτηση αυτοπεποίθησης όλων των αξιωματικών και οπλιτών, στο χειρισμό των μέσων και οπλικών συστημάτων της Ταξιαρχίας. Την επίδειξη παρακολούθησε ο Διοικητής του Β’ ΣΣ Αντιστράτηγος Θεόκλητος Ρουσσάκης, ο Διοικητής της ΙΙ Μ/Κ Μεραρχίας Υποστράτηγος Γεώργιος Μπαρκούκης και επιτελείς του Β’ ΣΣ.
arowΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΓΙΑ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ & Α.Ο.Ζ.
ΜΕΡΟΣ Δ’: ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Οι διατάξεις της UNCLOS και η νομολογία του ΔΔΧ επιτρέπουν μια συνολική αποτίμηση για την Ελλάδα, η οποία είναι βεβαίως θετική, αρκεί να απαλλαγεί κανείς από τις παρερμηνείες του δικαίου της θάλασσας, οι οποίες προετοιμάζουν την ανακήρυξη μιας κατά φαντασίαν ελληνικής ήττας.
arowΦΟΡΗΤΑ ΑΝΤΙΑΡΜΑΤΙΚΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ Ε.Σ.
ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ
Ένα από τα πολύ σημαντικά ζητήματα αναβάθμισης του Ελληνικού Στρατού και συγκεκριμένα των βαρέων όπλων Πεζικού.
arowΠΟΛΥΒΟΛΑ
Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Τα πολυβόλα γνωρίζουν μια νέα φάση εξέλιξης κάτω από την επίδραση της εμπειρίας του πολέμου στο Ιράκ και το Αφγανιστάν με έμφαση το μικρότερο βάρος για περισσότερη ευελιξία στα πεδία μάχης των πόλεων και των ορεινών όγκων.
arowΟ ΚΡΙΣΙΜΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS
ΣΤΙΣ ΣYΓΧΡΟΝΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Τα αποκαλούμενα «military logistics», ήτοι στην καθ’ημάς «διοικητική μέριμνα», όχι απλώς κρίνουν την έκβαση των επιχειρήσεων, αλλά στοιχειοθετούν μια εκ των ων ουκ άνευ βάση διεξαγωγής, εφόσον βέβαια αναφερόμαστε σε πολεμικές μηχανές που αναπτύσσονται σε διεθνή περιβάλλοντα και σύνθετες γεωπολιτικές περιφέρειες για εκδήλωση μεγάλης και μακράς κλίμακας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: