"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

29/9/11

Σε τρομοκρατικές ενέργειες οι στρατιώτες του ΝΑΤΟ. οι στρατιώτες της KFOR άρχισαν να χρησιμοποιούν εναντίον των συγκεντρωμένων δακρυγόνα και ηλεκτροσόκ...

 Σχ: Και βέβαια μην περιμένετε από διάφορους αναλυτές να πουν τα πράγματα όπως έχουν...
Συγκρούσεις των Σέρβων κοσοβάρων με εκπροσώπους των δυνάμεων KFOR
Ο ειδικός ανταποκριτής της "Φωνής της Ρωσίας" Ίγκορ Γκοϊκόβιτς μεταδίδει από το Βελιγράδι.
Η μη προγραμματισμένη ενέργεια των δυνάμεων KFOR τη νύχτα προς τα ξημερώματα της 27 Σεπτεμβρίου όξυνε την κατάσταση στο Βόρειο Κοσσυφοπέδιο. Στην αρχή οι στρατιώτες των δύναμης KFOR διάλυσαν συγκέντρωση των Σέρβων με δακρυγόνα και μετά έκλεισαν τη εναλλακτική διέλευση στο σημείο ελέγχου Γιάριν.

Οι Αμερικανοί στρατιώτες του ΝΑΤΟ διέσπασαν τα σερβικά οδοφράγματα, χρησιμοποιώντας δακρυγόνα, έριξαν το συρματόπλεγμα και μετά και τη σερβική σημαία από το στύλο, που βρισκόταν ....
στον τόπο των παλιών οδοφραγμάτων.

Έχει συλληφθεί μεγάλος αριθμός Σέρβων. Μερικοί σε λίγο αφέθηκαν ελεύθεροι, ωστόσο το Διευθυντή του Τμήματος πολιτικής προστασίας του Δήμου Σεποσάβιτς τον κράτησαν στη βάση της KFOR για πολλή ώρα. Και το πρωί συνελήφθηκαν όλοι, όσοι προσπαθούσαν να περάσουν μέσα από την εναλλακτική διέλευση στο σημείο ελέγχου Γιάριν.

Αντιδρώντας στην αυθαιρεσία των νατοϊκών στρατιωτικών περίπου χίλιοι Σέρβοι του Λεποσάβιτς περικύκλωσαν τους εκπροσώπους της KFOR. Όταν οι Σέρβοι άρχισαν να πετροβολούν τους στρατιώτες της KFOR, οι τελευταίοι απάντησαν με δακρυγόνα. Οι Σέρβοι χαρακτήρισαν τις ενέργειες της KFOR ως πρόκληση ενόψει του νέου γύρου των συνομιλιών στις Βρυξέλλες.

Ο επικεφαλής του δήμου του Λεποσάβιτς Μπράνκο Νίνιτς δήλωσε ξεκάθαρα ότι οι Σέρβοι θα συνεχίσουν τις εκδηλώσεις πολιτικής ανυπακοής με στόχο την παρεμπόδιση των εκπροσώπων της KFOR και της EULEX να τους αποσχίσουν από τη Σερβία.

Στις 27 Σεπτεμβρίου περίπου στις 1.00 μ.μ. ώρα Βελιγραδίου οι στρατιώτες της KFOR άρχισαν να χρησιμοποιούν εναντίον των συγκεντρωμένων δακρυγόνα και ηλεκτροσόκ, αναγκάζοντάς τους να υποχωρήσουν. Κατά την ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε τραυματίστηκαν 4 Σέρβοι πολίτες, τους οποίους μετέφεραν στο νοσοκομείο με οχήματα του Υγειονομείου. Ένας από τους παθόντες βρίσκεται σε κώμα και άλλος ένας – σε άκρως κρίσιμη κατάσταση.

Περίπου δέκα προσωπικά αυτοκίνητα και τρία λεωφορεία με ντόπιους Σέρβους ξεκίνησαν από τη Ζβετσάν και τη Μιτρόβιτσα προς την κατεύθυνση του Γιάριν πλήρως αποφασισμένοι να υποστηρίξουν τους συμπολίτες τους.

Ο επικεφαλής της σερβικής διαπραγματευτικής ομάδας Μπορσλάβ Στεφάνοβιτς, ο οποίος σήμερα βρίσκεται στις Βρυξέλλες, κάλεσε την KFOR να επιστρέψει το ταχύτερο δυνατό στα πλαίσια της εντολής της και να πάψει να διαλύει τα οδοφράγματα. Αυτό μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την εύθραυστη ειρήνη και σταθερότητα στο Βόρειο Κόσοβο. Είναι εντελώς απαράδεκτο, πρόσθεσε ο Στεφάνοβιτς, να χρησιμοποιείται δύναμη εναντίον ειρηνικά διαμαρτυρόμενων ανθρώπων και πολύ περισσότερο να συλλαμβάνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: