"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

26/11/09

Να αφουγκραστούν τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ Μ.Κ.Ο. ΘΕΛΟΥΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.



Ο κ. Χρυσοχοϊδης δηλώνει ότι θα αναλάβει προσωπικά την υπόθεση Κούνεβα.«Ο πρόσφυγας που ζητεί άσυλο έχει ισχυρό συμβολισμό για εμάς» {ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ;}

Του Γ. ΠΑΠΠΑ

Οι ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων που συρρέουν στη Νέα Υόρκη για τη μεγαλύτερη σύνοδο του ΟΗΕ στην ιστορία του οργανισμού (14/16.09), αν παρακολουθούσαν τη διάσκεψη των «Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων» (NGOs), που έληξε την περασμένη Παρασκευή (09.09), θα έχαναν τον ύπνο τους: η παγκόσμια κοινωνία πολιτών δεν ικανοποιείται πλέον με μισόλογα και υποσχέσεις. Ζητά επιτακτικά να τηρηθούν οι δεσμεύσεις που ανέλαβαν οι 189 αρχηγοί κρατών το 2000 για τους στόχους της χιλιετίας.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, πρόκειται για ....

το μέλλον της ανθρωπότητας: μείωση στο μισό της φτώχειας, καταπολέμηση ασθενειών, υγεία και παιδεία για όλους, αναπτυξιακή βοήθεια. Αυτά είναι τα θέματα, στα οποία εστιάζουν επί χρόνια το ενδιαφέρον τους οι NGOs. Αρκετές κυβερνήσεις, μεταξύ αυτών οι περισσότερες των ευρωπαϊκών χωρών, ενδιαφέρονται να συνοδεύσουν τώρα με πράξεις τα «ωραία λόγια» της διάσκεψης του 2000.

Ωστόσο, τις παραμονές της συνόδου του ΟΗΕ, πολλές κυβερνήσεις ανέκρουσαν πρύμναν στους στόχους της χιλιετίας. Οι κυβερνήσεις των χωρών αυτών κινδυνεύουν να χρεωθούν ένα σημαντικό πλήγμα στο γόητρο του οργανισμού, εάν η επικείμενη σύνοδος του ΟΗΕ ναυαγήσει σε όλους τους σημαντικούς άξονες. Επιπρόσθετα, ακόμη και εκείνες που δεν εκλέγονται δημοκρατικά πρέπει να λάβουν υπόψη ότι θα αντιμετωπίσουν προβλήματα με τον πληθυσμό της χώρας τους, αλλά και την παγκόσμια κοινωνία πολιτών.

Διότι η σύνοδος των NGOs την περασμένη εβδομάδα ήταν και ένα δείγμα της ενηλικίωσής τους. Στο παρελθόν αντιμετωπίζονταν από τους ισχυρούς της Γης με αδιαφορία και χλεύη. Στο μεταξύ όμως έχουν αναπτύξει τα δίκτυα, τα οποία έχει ανάγκη η παγκόσμια κοινότητα για να αντιμετωπίσει επιτυχώς τα προβλήματα του 21ου αιώνα. Δεν είναι πλέον επαίτες, που εκλιπαρούν για το δικαίωμά τους να εκφέρουν λόγο. Απαιτούν και εν ανάγκη θα επιχειρήσουν την επιδίωξη των στόχων τους και χωρίς τις κυβερνήσεις.

Η σύνοδος των NGOs στη Νέα Υόρκη διατύπωσε τα αιτήματα με σαφήνεια και έμφαση. Τώρα καλούνται η διεθνής κοινότητα και ο ΟΗΕ να αφυπνιστούν και να δράσουν.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 12/09/2005

Δεν υπάρχουν σχόλια: