"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

29/12/09

Νέα απόρρητα έγγραφα και ντοκουμέντα made in usa!Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ πρεσβεία στην Κύπρο παρακολουθεί, καταγράφει, αξιολογεί και αξιοποιεί όλες τις πολιτικές κινήσεις στην Κύπρο. Αυτό τουλάχιστον καταδεικνύεται από απόρρητο έγγραφο του Ιουνίου του 2007 το οποίο περιήλθε στα χέρια μας σχετικά με τις πολιτικές θέσεις και τις προεκλογικές δραστηριότητες του υποψηφίου για την προεδρία τότε Κώστα Θεμιστοκλέους.

Μέσα από το έγγραφο της Αμερικανικής πρεσβείας, το οποίο οι ίδιοι χαρακτηρίζουν ως «ευαίσθητο» (sensitive) καταδεικνύεται ότι μέρος των δραστηριοτήτων της διπλωματικής τους αποστολής είναι να καταγράφει τις δραστηριότητες πολιτικών προσώπων προκειμένου να υπολογίζει τις δυνατότητές τους να επηρεάζουν τις πολιτικές εξελίξεις.

Έτσι, για να έχει ολοκληρωμένη εικόνα η Αμερικανική πρεσβεία για τα πολιτικά πρόσωπα διατηρεί πολύ καλά ενημερωμένα βιογραφικά σημειώματα για
 τον καθένα, όπως τουλάχιστον προκύπτει από το σχετικό έγγραφο για τον Κώστα Θεμιστοκλέους.

Πρόκειται για μία συνηθισμένη τακτική που ακολουθεί τόσο η Αμερικανική όσο και η Βρετανική πρεσβεία στην Κύπρο, να παρακολουθούν δηλαδή και να αξιολογούν τις δραστηριότητες, τις δυνατότητες και τις προοπτικές διαφόρων πολιτικών προσώπων προκειμένου να μπορούν γνωρίζουν καλά με ποιους πολιτικούς θα παίξουν και γενικά πως θα παρεμβαίνουν στα εσωτερικά της Κύπρου. Με αυτήν την πρακτική ενισχύουν πρόσωπα και καταστάσεις που δεν τους είναι δυσάρεστα δηλαδή με άλλα λόγια θέλουν να ξέρουν με ποιους θα προωθήσουν τα συμφέροντά τους.

•Ιδιαίτερη αίσθηση πάντως κάνει, για το εν λόγω έγγραφο, η αναφορά στο ΠΟΝΤΙΚΙ αναγνωρίζοντας ότι δημοσιεύματά της εφημερίδας μας επηρέασαν την κοινή γνώμη, αντιστρόφως βέβαια απ’ ό,τι θα ήθελε ο ανώνυμος συντάκτης της Αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας.

Αυτό αποτελεί ένα μήνυμα στους πολιτικούς μας σχετικά με τις επαφές που έχουν με την Αμερικανική πρεσβεία. Ό,τι λένε και κάνουν μαζί με Αμερικανούς αξιωματούχους καταγράφεται και αρχειοθετείται με μεγάλες πιθανότητες να έρθει κάποτε στην δημοσιότητα.

• Εμείς πάντως το επισημάναμε αυτό το φαινόμενο κατά το παρελθόν όπως επίσης κατέχουμε και άλλα έγγραφα γι΄αυτό το θέμα και επί τούτου θα επανέλθουμε λίαν συντόμως.

http://pontiki.com.cy/index.php/20/3447.html


ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ «η καλλιέργεια του πατριωτισμού αποτελεί σήμερα την μοναδική απάντηση, ώστε ο λαός μας να μπορέσει να αποκρούσει ενημερωμένος, ενωμένος και άγρυπνος αυτό το σατανικό σχέδιο ξεσκεπάζοντας και απομονώνοντας τους εχθρούς του, όποιοι και αν είναι και όπου κι αν βρίσκονται. Αρκετά κοιμηθήκαμε έως τώρα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: