"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

6/10/10

Γιατί γέμισαν την Θεά Αθηνά στα Μασονικά σύμβολά; Η Ιστορία γράφει δεν ξεχνώ.....

Ο Αρης, η εντολή από την Στοά, η μασονική φιέσταΗ κατάκτηση της κορυφής στα Ιμαλάια της Ρηγίλλης περνάει μέσα από τις τεκτονικές κατακόμβες και τις φιλοσοφικές αποθήκες του τεκτονικού Μεγάρου της συμβολής των οδών Αχαρνών και Σουρμελή. Ο Άρης δεν έχει μόνο ιδιαίτερα γούστα σε κάποιες εκδηλώσεις της κοινωνικής και προσωπικής του ζωής, όπως είναι η έφεση στην χλιδή, αλλά εδώ και καιρό λέγεται ότι εντρυφεί στην φιλοσοφία διά της μασονικής οδού. Μακάρι. Το διάβασμα, η φιλοσοφία και η ενδοσκόπηση βοηθάει τους ανθρώπους. Την μασονική του ταυτότητα, λένε, ότι την αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία και υποθέτουμε ότι αν ερωτηθεί περί τούτου θα απαντήσει αντρίκια και... λεβέντικα. Έτσι του αρμόζει. Άλλωστε επί των ημερών του ο τεκτονισμός έλαβε πρωτοφανείς τιμές από το κράτος. Είναι ο πρώτος υπουργός Παιδείας (και Θρησκευμάτων) που βράβευσε, μαζί με το μασονοκρατούμενο Πανεπιστήμιο Αθηνών, τον Μέγα Διδάσκαλο της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος, Νικόλαο Βουργίδη με το "βραβείον ευποιίης". Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων. Ο κ. Βουργίδης βραβεύτηκε ως Τέκτων όχι ως επαγγελματίας που κάνει αγαθοεργίες. Οι αποδείξεις πολλές. Στους Δελφούς, το Σάββατο 18 Ιουλίου, το βράδυ, ξεκίνησε η μεγαλύτερη τεκτονική φιέστα που διοργανώθηκε ποτέ από το επίσημο ελληνικό κράτος με συνδιοργανωτές το...


υπουργείο Παιδείας και το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σε φωτογραφία βλέπετε το φυλλάδιο της εκδήλωσης με το παραδοσιακό τεκτονικό τρίγωνο στην κορυφή, τις ηλιακές ακτίνες και το Δελφικό "ΕΙ" στο κέντρο.
Πάμε παρακάτω. Η μουσική επένδυση της αναβίωσης των "Δελφικών Γιορτών" έγινε από τον διεθνούς εμβελείας Τέκτονα συνθέτη και οπαδό του δωδεκάθεου Βαγγέλη Παπαθανασίου. Αφηγητής ο Γρηγόρης Βαλτινός. Παρόντες αναρίθμητοι μασόνοι (άνδρες και γυναίκες) από διάφορες τάσεις, στοές και χώρες. Πολλά σεβάσματα έλαβε ο δικηγόρος του Κουρή και πρώην Μέγας Διδάσκαλος Χρήστος Μανέας, που ελπίζει να ξεπεράσει τις δικαστικές περιπέτειες με τον ομόβαθμο και ομότεχνό του κ. ντε Σιγούρα. Ο Μανέας βραβεύτηκε με το "βραβείον Σοφίης".

Εδώ ο περιχαρής απόμαχος Μέγας Διδάσκαλος παραλαμβάνει το βραβείο του για "τις υπηρεσίες του στις ταυτόσημες αξίες Ελληνισμού - Ανθρωπισμού στο πεδίο της Συμπαντικής Γνώσης". Το υπουργείο δεν διευκρίνησε αν τα έκανε όλα αυτά ο κύριος Μανέας υπερασπιζόμενος τον Κουρή ή τις αξίες του τεκτονισμού.

Έβγαλε λόγο και μάγεψε ο σεβάσμιος.

Το βραβείο με την Αθηνά να φιγουράρει στο κέντρο βρίθει τεκτονικών συμβόλων (Πυραμίδα, τετράγωνα, γνώμων, διαβήτης, ημισέληνος κ.λπ). Βρείτε τα και κερδίστε μια διά βίου συνδρομή στο τεκτονικό δελτίο Πυθαγόρας.

Εικόνα από το site των τεκτόνων όπου μπορείτε να διαβάσετε τα διαγγέλματα των κατά καιρούς Μεγάλων Διδασκάλων
Στη συνέχεια βραβεύτηκε ο Νικόλαος Βουργίδης, ο νυν Μέγας Διδάσκαλος. Η βράβευσή του είχε μια ιδιαιτερότητα. Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, υπέβαλε τα σέβη του στον σεβάσμιο Αδελφό στέλνοντας την εξ απορρήτων σύμβουλό του κ. Βιργινία Κορωναίου για να του δώσει το βραβείο "Ευποιίης" που θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά φέτος, αποκλειστικά και μόνο για να δωθεί στον κ. Βουργίδη για τις αγαθοεργίες του "Ιδρύματος".

Στην φωτογραφία η Βιργινία Κορωναίου βραβεύει τον Μέγα Διδάσκαλο Νικόλαο Βουργίδη.

Στιγμιότυπο από την ομιλία του κ. Βουργίδη.

Στην μασονική φιέστα έδωσε το παρόν ο τότε υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Μπούγας, ο Χρήστος Κίττας πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνδιοργανωτής, ο δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Καλτσής, ο εφοπλιστής κ. Νικόλαος Παπαδάκης, η Γενικής Πρόξενος της Ακτής Ελεφαντοστού Μάρω Κεσσεσίογλου και η ακτιβίστρια του αντιχριστιανικού κινήματος, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών και "ψυχή της εκδήλωσης" κ. Μαρία Τζάνη. Η Τζάνη είναι η πρόεδρος της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής των Εκδλώσεων "Δελφικού Ιδεώδους" και ακούραστη πανελίστρια σε δελτία και εκπομπές που έχουν να κάνουν με "θρησκευτική" θεματολογία.

Είναι γεγονός ότι πολλοί υπέθεσαν ότι η απόφαση του Άρη να στηρίξει την Ντόρα οφείλεται στον καλό φίλο του κ. Κοπελούζο. Αυτό είναι λάθος. Τον επηρέασε αλλά όχι αποφασιστικά. Καθοριστική ήταν η ντιρεκτίβα που έλαβε από τους "αδελφούς" που ψηφίζουν Ντόρα. Θεσμικά και μαζικά. Η απόφαση έχει ληφθεί καιρό. Οι στοές λατρεύουν Μητσοτάκη. Ο Άρης, που δείχνει να σέβεται πολύ τις φιλοσοφικές αναζητήσεις των θεραπόντων της Βασιλικής Τέχνης, δεν θέλει να τους χαλάει το χατήρι.

Ne Varietur.∙.

Δεν υπάρχουν σχόλια: