"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

20/11/09

Σεμινάριο- πρόκληση-ΤASG (Turkish Area Study Group)- ΟΧΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ..




Συνέδριο στο St. Antony’s College της Οξφόρδης θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009, με θέμα ‘Η Τουρκία και η ΕΕ – Η μεγάλη πρόκληση – Είναι η Κύπρος εμπόδιο στην ενταξιακή της Τουρκίας;’ Το Συνέδριο διοργανώνεται από το τουρκικό ΤASG (Turkish Area Study Group) Τουρκική περιφερειακή Ομάδα Μελετών, που ιδρύθηκε το 1990 στο Λονδίνο -σε συνεργασία με μεγάλα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως της Οξφόρδης και του Κέμπριτζ –για να προωθεί αποκλειστικά τα τουρκικά συμφέροντα.

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο, που θα γίνει στο .......

Κολέγιο Σαίντ ΄Αντονυ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, θα μιλήσουν ο καθηγητής Sevket Pamuk νεώτερων τουρκικών σπουδών του London School of Economics, με θέμα ‘ Τα οικονομικά κόστα και οφέλη της Ε.Ε. από την τουρκική ένταξη’, ο πρέσβης της Σουηδίας στο Ηνωμένο Βασίλειο Staffan Carlsson, με θέμα ‘Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις: Αλήθεια οδηγούμεθα κάπου;’, ο David Barchard του τμήματος Επικοινωνίας του πανεπιστημίου Bilkent της Άγκυρας με θέμα


‘Συμπεριφορές έναντι της ευρωπαικής ένταξης της Τουρκίας τέσσερα χρόνια διαπραγματεύσεων’, και ο καθηγητής διεθνών Σχέσεων Μέσης Ανατολής, του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Αγκυρας Suha Bolukbasi, με θέμα


‘Κύπρος: Είναι η (Κύπρος) ένα εμπόδιο στην ενταξιακή της Τουρκίας;’


Θα ακολουθήσει συζήτηση της οποίας θα προεδρεύει ο Michael Lake, πρώην πρέσβης της ΕΕ στην Τουρκία.


Το TASG, είναι ένα από τα βασικότερα όπλα της ΄Αγκυρας, εφόσον λειτουργεί ως λόμπυ στην Βρετανία για τα τουρκικά συμφέροντα με στόχο την συστράτευση Βρετανών ακαδημαικών και εισχώρηση στα πανεπιστήμια των τουρκικών θέσεων.


Υπενθυμίζεται ότι στο ίδιο οξφορδιανό κολέγιο είχε διεξαχθεί και το περιβόητο σεμινάριο ωραιοποίησης του Σχεδίου Ανάν τέλος του 2003 (τα πρακτικά ετοιμάστηκαν τον Φεβρουάριο του 2004) όπου έλαβαν μέρος επίλεκτοι υποστηρικτές του εκτρώματος του Λονδίνου (Σχεδίου Ανάν/Χάνει) με δύο κορυφαίους καθηγητάς του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ως υπευθύνους της...διαφώτισης υπέρ της ωραιοποίησης αυτού: Του. Δρ. Οθων Αθανασάκη και της Δρ. Καλυψώς Νικολαίδη.


Τον Ιανουάριο του 2008 στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα τους Τα Νέα Λονδίνου είχαν προσθέσει και το πιο κάτω σημείωμα σε σχετικό άρθρο για το σεμινάριο ωραιοποίησης του Σχεδίου Ανάν στο St. Antony’s College της Οξφόρδης.


ΣΗΜ. (Των Νέων www.greeknews-tanea.com ) Ιανουάριος 2008.


“Στις 24 Απριλίου 2007 η χήρα του Στέλιου Ιωάννου έκανε δωρεάν νέα πτέρυγα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης -φωτογραφία εδώ με τον Κρίς Πάττεν της διαβόητης Ομάδας Διεθνών Κρίσεων-. Ο Λόρδος Πάτεν είναι και επικεφαλής του St Anthony’s College της Οξφόρδης που προωθεί τα τουρκικά συμφέροντα και την επιβουλή του Σχεδίου Ανάν, την σύναξη διαφώτισης του Φεβ 2004 για ωραιοποίηση του Σχεδίου Ανάνστο οποίο παρευρέθηκαν ο Ταλάτ, Τσελεπής, Φόρειν Όφις, Κώστας Καρράς, Καίτη Κληρίδου, Ντε Σοτο και βάλε...Η Κύπρος όμως πού πήγε άραγε στην δωρεάν της οικογένειας Στέλιου Ιωάννου; Προφανώς εκείνο που ενδιέφερε ήταν η πομπώδης τελετή της αυτοδιαφήμισης της οικογένειας; Η Ομάδα Διεθνών Κρίσεων και οι διεργασίες της Οξφόρδης για το Σχέδιο Ανάν, την αλλαγή της ιστορίας, ήσαν ήδη γνωστά και γραφτεί στον Κυπριακό Τύπο...”


<!--[if !supportLineBreakNewLine]-->


<!--[endif]-->


Η ελληνική πλευρά δεν διαθέτει τέτοιες ομάδες, ή think-tanks στην Βρετανία. Ακόμα...


Φανούλα Αργυρού
Ερευνήτρια/δημοσιογράφος
Λονδίνο
19/11/2009
http://pontiki.com.cy/index.php/20/3359.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: