"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

17/11/09

ΑΙΘΙΟΠΙΑ =Νόμος για τον έλεγχο των ΜΚΟ=ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ.--ΔΕΙΤΕ !!!!


Το αιθιοπικό Κοινοβούλιο ψήφισε χτες νόμο (με 327 ψήφους υπέρ και 79 κατά) που επιβάλλει περιορισμούς στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ), ξένες και ντόπιες, που δρουν στη χώρα.


Οι ξένες οργανώσεις αλλά και οι αιθιοπικές, των οποίων το 10% της χρηματοδότησής τους προέρχεται από το εξωτερικό δεν επιτρέπεται πλέον να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Αιθιοπία εφόσον δραστηριοποιούνται στους τομείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ισότητας, της επίλυσης συρράξεων και των δικαιωμάτων των παιδιών. Επιπλέον, ο νέος νόμος απαγορεύει σε μεγάλες διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις να εργάζονται στην Αιθιοπία εφόσον ασχολούνται με τους ακόλουθους πέντε τομείς δραστηριότητας:

1) Την προώθηση ανθρωπίνων και δημοκρατικών δικαιωμάτων. 2) Την προώθηση της ισότητας μεταξύ των ανθρώπων από άποψη θρησκευτική ή φυλετική. 3) Τα δικαιώματα των παιδιών ή των ατόμων με ειδικές ανάγκες. 4) Την επίλυση ένοπλων κρίσεων και ενέργειες συμφιλίωσης. 5) Ζητήματα ποινικής δικαιοσύνης.

Ο νέος νόμος επικρίθηκε σαν εργαλείο «πολιτικής χειραγώγησης» από κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και ΜΚΟ του εξωτερικού.

http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=4891312&publDate=

Δεν υπάρχουν σχόλια: