"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

29/3/10

ΠΟΙΟΣ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ; ΛΑΘΟΣ !!!!Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ; ΛΑΘΟΣ !! ΟΙ Μ.Κ.Ο. ΠΑΡΑΚΑΛΩ !! ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. Δ΄ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ!!! ΣΤΙΣ Μ.Κ.Ο. ΠΑΡΑΚΑΛΩ!!!


 5-10-2006
Δεν ήταν και λίγοι αυτοί που είπαν, τι δουλειά έχει ο λόγος για τις μη κυβερνητικές οργανώσεις στην προεκλογική περίοδο των κομμάτων. Αυτές καλά είναι εκεί που είναι, στο περιθώριο της δημόσιας ζωής και δεν υπάρχει λόγος να περάσουνε στο προσκήνιο της πολιτικής. Άλλοι ρωτούσαν τι εκφράζουν και ποιοι είναι αυτοί; Ή μήπως είναι και απειλή σε κατεστημένες λογικές και κατεστημένες καταστάσεις;
Το τελευταίο ερώτημα, είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίον πιστεύω στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και στην κοινωνία των πολιτών. Πρέπει να είναι η απειλή στις κατεστημένες αντιλήψεις και στις κατεστημένες καταστάσεις. Γι αυτό είχαμε και έχω, μια άλλη αντίληψη. Διατυπώσαμε πιστεύω, σειρά πρωτοποριακών προτάσεων. Σας θυμίζω τρεις από αυτές:

Την δημιουργία Εθνικής Επιτροπής για την κοινωνία των πολιτών δίπλα στον πρωθυπουργό
Την θεσμοθέτηση ειδικής Ανεξάρτητης Αρχής, που θα έχει και τον χαρακτήρα ενός Συνηγόρου των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων υποστήριξής τους.
Την καθιέρωση σε όλο το φάσμα του κρατικού μηχανισμού εταιρικών συνεργασιών μεταξύ Υπουργείων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τη μια πλευρά και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων από την άλλη
 Αλλά όλα αυτά βεβαίως, με σεβασμό στην αυτονομία και τις δικές σας προτεραιότητες, τις προτεραιότητες των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.
*
Εμείς ψηφίσαμε δεκάδες ειδικές διατάξεις στο καταστατικό μας και σε άλλες αποφάσεις μας, για να αναδείξουμε και να ...
δοκιμάσουμε και θεσμικά τη συνεργασία του κόμματος με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, δίνοντας λόγο, δίνοντας δικαιώματα, δίνοντας ισχύ, αν θέλετε , στη δική σας φωνή. Δημιουργήσαμε ειδικό τομέα για τον Εθελοντισμό και την Αλληλεγγύη, -επικεφαλής η Άντζελα Γκερέκου που σας μίλησε- , πρωτοστατεί στην υποστήριξη των αιτημάτων και των οργανώσεών σας στη Βουλή.
*
Περιέλαβε το ΠΑΣΟΚ την συνταγματική αναβάθμιση της κοινωνίας των πολιτών, στις θέσεις του για το Σύνταγμα. Αυτή είναι και ουσιαστική και συμβολική ενέργεια, παρότι θεωρώ ότι δεν αρκούν οι νόμοι για την ανάπτυξη των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και της κοινωνίας των πολιτών.
*
Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αναθεώρηση διέπονται από μια ενιαία λογική για την αποκέντρωση και τον εκδημοκρατισμό του κράτους και της κοινωνίας μας. Με περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, ισχυρούς Δήμους και ισχυρές Ανεξάρτητες Αρχές, αλλά και Μη κυβερνητικές Οργανώσεις. 
*
Εάν εξαιρέσουμε το υποχρεωτικό ποσοστό του Δ´ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης που θα χρηματοδοτήσει τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και υλοποιείται αυτόν τον καιρό ως πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας, καμιά άλλη δράση υπέρ της κοινωνίας των πολιτών δεν έχει γίνει γνωστή. Μόλις προχθές και κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την αναθεώρηση, η Νέα Δημοκρατία δια στόματος του Υπουργού Εσωτερικών, αρνήθηκε την συνταγματική αναβάθμιση της κοινωνίας των πολιτών και το άρθρο το οποίο εμείς προτείναμε για την κοινωνία των πολιτών και των οργανώσεών της.
 *
Και σήμερα όλοι μαζί, το ΠΑΣΟΚ, οι επιστήμονες, οι τεχνοκράτες, οι εκατοντάδες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που εκπροσωπούνται εδώ, θα διαβουλευτούν πιστεύω σε ισότιμη βάση. Διότι κανείς δεν μπορεί να επιβληθεί στον άλλον. Όλα όσα θα απασχολήσουν τα έντεκα τραπέζια είναι καινούρια ζητήματα κι είναι σίγουρο ότι κανείς δεν έχει τη μοναδική συνταγή για το μέλλον.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ «η καλλιέργεια του πατριωτισμού αποτελεί σήμερα την μοναδική απάντηση, ώστε ο λαός μας να μπορέσει να αποκρούσει ενημερωμένος, ενωμένος και άγρυπνος αυτό το σατανικό σχέδιο ξεσκεπάζοντας και απομονώνοντας τους εχθρούς του, όποιοι και αν είναι και όπου κι αν βρίσκονται. Αρκετά κοιμηθήκαμε έως τώρα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: