"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

29/3/10

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ !!! ΓΙΑ ΤΙΣ Μ.Κ.Ο.

Στις 26/2 ο Κ. Καραμανλής παρουσίασε ένα εντυπωσιακό κείμενο: τις προεκλογικές θέσεις της ΝΔ «για την κοινωνία των πολιτών και τις ΜΚΟ».  
Αφού σηματοδότησε το πλαίσιο «οι ΜΚΟ αποτελούν την κορυφαία ιδεολογική έκφραση της ανοικτής και ελεύθερης κοινωνίας», παραδέχτηκε κάτι πρωτόγνωρο: «το κράτος αποδεικνύεται ανεπαρκές ν’ ανταποκριθεί στη νέα πολύπλοκη πραγματικότητα»!  
Και δεσμεύτηκε, ότι «οι ΜΚΟ θα αποτελέσουν τον συνεργάτη της κυβέρνησης της ΝΔ».
Σε θεσμικό επίπεδο υποσχέθηκε το μείζον: «αυτοπεριορισμό του κράτους υπέρ της κοινωνίας των πολιτών».
Πρακτικά δεσμεύτηκε για πολλαπλασιασμό και αναβάθμιση «των ανεξάρτητων διοικητικών αρχών» και για τη δημιουργία ενός νέου θεσμού (της «γραμματείας ΜΚΟ»).
**********************************************************************
Στις 2/3 ο Γιώργος Παπανδρέου, ο πολιτικός που άνοιξε το δρόμο στη συνεργασία του κράτους με τις ΜΚΟ στο υπουργείο εξωτερικών, συνόψισε τις δικές του εντυπωσιακές προτάσεις.
Η «συμμετοχική δημοκρατία» που εξήγγειλε, στην ουσία, αποτελεί το ιδεολογικό πλαίσιο για την συνύπαρξη κομμάτων-κράτους και ΜΚΟ στον διευρυμένο πλέον «δημόσιο χώρο».
Υποσχέθηκε τη δημιουργία δύο νέων θεσμών:
  • Της «εθνικής επιτροπής για τις ΜΚΟ και την κοινωνία πολιτών», η οποία θα λειτουργεί «παρά τω πρωθυπουργώ» για να «συντονίζει και να χαράζει πολιτικές για τις ΜΚΟ», και
  • Μίας «ανεξάρτητης διοικητικής αρχής», που θα αναλάβει ρόλο «συνηγόρου των ΜΚΟ» όσον αφορά τις σχέσεις τους με το κράτος.
 Δεσμεύτηκε, επίσης, για την υιοθέτηση του θεσμού των «εταιρικών συνεργασιών» μεταξύ των ΜΚΟ, από τη μία, και του κράτους-τοπικής αυτοδιοίκησης, από την άλλη.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ «η καλλιέργεια του πατριωτισμού αποτελεί σήμερα την μοναδική απάντηση, ώστε ο λαός μας να μπορέσει να αποκρούσει ενημερωμένος, ενωμένος και άγρυπνος αυτό το σατανικό σχέδιο ξεσκεπάζοντας και απομονώνοντας τους εχθρούς του, όποιοι και αν είναι και όπου κι αν βρίσκονται. Αρκετά κοιμηθήκαμε έως τώρα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: