"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

30/3/10

Η Ιντρακόμ για πρώτη φορά στο παζλ


Σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία», τα δύο πορίσματα δήλωναν αδυναμία να αποκαλύψουν την αλήθεια για το σκάνδαλο. Ο εφέτης Πετρόπουλος σε πόρισμα 6 σελίδων δηλώνει ότι δεν υπάρχουν «ενδείξεις σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων, παρά την εξέτασιν όσων προσώπων ανευρέθησαν και ήτο δυνατόν να έχουν επαφή με το αντικείμενο της έρευνας...». Η μόνη είδηση, όπως αναφέρει η εφημερίδα, είναι ότι εκτιμάει ότι μόνο η εταιρία Intracom του Σωκ. Κόκκαλη έχει την τεχνογνωσία στην Ελλάδα να παραγάγει λογισμικό παρόμοιο με αυτό που είχε εγκατασταθεί στη Vodafone. Και αυτή η τεχνογνωσία όμως περιορίζεται αυστηρώς στις περιοχές λογισμικού MAGAM και ΝΕΜ, τόποι ηλεκτρονικοί άσχετοι με το υποσύστημα RES, μέσω του οποίου γινόταν η παρακολούθηση.
Σημειώνει επίσης ότι μια σύμπτωση οδήγησε στην αποκάλυψη του σκανδάλου. Στο ολιγοσέλιδο πόρισμα, που προέκυψε ύστερα από καταθέσεις 431 προσώπων δεν γίνεται καν λόγος για τον θάνατο του ΚώσταΤσαλικίδη, ο οποίος συνέβη την... παραμονή που ο τότε επικεφαλής της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας Γ. Κορωνιάς ενημέρωνε (Μάρτιος 2005) τον σύμβουλο του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή και αρμόδιους υπουργούς.
Από την πλευρά του ο Ι. Διώτης στο πολυσέλιδο πόρισμα του παρότι χαρακτηρίζει τον θάνατο ως αυτοκτονία, τονίζει ότι συνδέεται «αιτιωδώς» με την υπόθεση της παραβίασης του απορρήτου των τηλεφωνημάτων από την Vodafone. Εκφράζει μάλιστα την εκτίμηση ότι η «ανάμειξη του Τσαλικίδη στις υποκλοπές πρέπει να διερευνηθεί στην κύρια ανάκριση...», κάτι το οποίο δεν έγινε.
Αναλυτικά τα πορίσματα όπως τα παρουσιάζει η εφημερίδα: 

http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%85%CF%80%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CF%80%CE%AD%CF%82-%CF%84%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AF%CE%B4%CE%B7

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ «η καλλιέργεια του πατριωτισμού αποτελεί σήμερα την μοναδική απάντηση, ώστε ο λαός μας να μπορέσει να αποκρούσει ενημερωμένος, ενωμένος και άγρυπνος αυτό το σατανικό σχέδιο ξεσκεπάζοντας και απομονώνοντας τους εχθρούς του, όποιοι και αν είναι και όπου κι αν βρίσκονται. Αρκετά κοιμηθήκαμε έως τώρα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: