"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

26/3/10

Ο Ελβετικός στρατός ετοιμάζεται ν’ αντιμετωπίσει τους εξεγερμένους της … Ελλάδας !


Σύμφωνα με τον ελβετικό τύπο, ο Αρχηγός Στρατού, παρουσίασε σε επιτροπή της ελβετικής Βουλής ένα χάρτη που δείχνει χώρες σε κίνδυνο, που εκτός της Ελλάδος περιλαμβάνουν την Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία και Πορτογαλία, βάσει τεσσάρων κριτηρίων. Η παρουσίαση αυτού του χάρτη καθώς και δηλώσεις του περί Ελλάδος προκάλεσαν την αποδοκιμασία βουλευτών του σοσιαλιστικού κόμματος και των Πρασίνων που ζητούν εξηγήσεις από τον Ελβετό Υπουργό Άμυνας.  Συγκλονισμένη εξακολουθεί να παραμένει η ελβετική κοινή γνώμη και μεγάλο μέρος του πολιτικού κόσμου από την «ανάλυση» των τρεχόντων ευρωπαϊκών γεγονότων και τα σχέδια αντιμετώπισής τους από τον Ελβετικό στρατό! Σύμφωνα με έκθεση του αρχηγού του ελβετικού στρατού, αντιστράτηγου Andre Blattmann, για το μέλλον/ανασυγκρότηση του ελβετικού στρατού, όπου μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε και στο ρόλο του στρατού σε ενδεχόμενο κύματος μεταναστών προς Ελβετία από ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομική κρίση, όπως η Ελλάδα, χώρα της Ε.Ε στα πρόθυρα χρεοκοπίας.Σύμφωνα με τις ...
χθεσινές εφημερίδες, Βasler Zeitung και Tages- Anzeiger αναδημοσιεύουν τις πληροφορίες της Sonntag Ch για τον επίμαχο χάρτη και τις αντιδράσεις Ελβετών βουλευτών.
1.- Η Sonntag Ch (14.3) δημοσιεύει πρωτοσέλιδο άρθρο με τίτλο «Ο ελβετικός στρατός προετοιμάζεται για αναταραχή στην Ευρώπη» και υπότιτλο «Ένας εκρηκτικός χάρτης του Αρχηγού Στρατού δείχνει χώρες σε κίνδυνο, όπως η Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία και Πορτογαλία».
Ο δημοσιογράφος γράφει ότι ο χάρτης αυτός της Ευρώπης παρουσιάστηκε σε μία συνεδρίαση της Επιτροπής Ασφαλείας της Ελβετικής Βουλής και βασίζεται σε τέσσερα κριτήρια:
- χώρες που διαθέτουν ή πρόκειται να αποκτήσουν πυρηνικά όπλα,
- χώρες που δεν εκπληρούν τα κριτήρια της ευρωζώνης,
- χώρες στις οποίες υποβόσκει αναταραχή και
- χώρες οι οποίες έχουν υποστεί επιθέσεις.
Άτομα με γνώση του χάρτη λέγουν ότι ήταν πρόχειρος, αναμείγνυε γεγονότα με υποθέσεις και στον σχεδιασμό του δεν είχε ανάμειξη η Ελβετική Υπηρεσία Πληροφοριών.
Ελληνική αντίδραση!
Ο χάρτης έγινε εκρηκτικός και λόγω των δηλώσεων του Blattmann για την Ελλάδα στην εφημερίδα Tages-Anzeiger, όπου ανέφερε ότι «μεγάλα κύματα μεταναστών (προς Ελβετία) θα μπορούσαν να καταστήσουν αναγκαία την ανάπτυξη του στρατού. Σκεφθείτε μόνο την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα. Ξαφνικά μια χώρα της Ε.Ε αντιμετωπίζει χρεοκοπία».
Η Ελλάδα αντέδρασε έντονα με δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της Μόνιμης Αντιπροσωπείας στον ΟΗΕ στη Γενεύη, Αχ. Παπαρσένου. «Μας προκάλεσε έκπληξη ότι θα μπορούσε να γίνει μια τέτοια δήλωση, αν αποδόθηκε σωστά. Όχι μόνο η Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες της Ε.Ε. βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, αλλά κανείς δεν αναμένει ότι οι πολίτες αυτών των χωρών θα ήθελαν να έλθουν στην Ελβετία. Για να αντιμετωπίσει την κρίση η ελληνική κυβέρνηση έλαβε επίπονα μέτρα λιτότητας, που έγιναν δεκτά με ικανοποίηση από τους εταίρους μας στην Ε.Ε και στις ΗΠΑ και στηρίζονται από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Οι φόβοι που εκφράστηκαν δεν αντανακλούν την πραγματικότητα».
Πολιτικοί της Αριστεράς εξέφρασαν σοκ με τις δηλώσεις του Αρχηγού Στρατού. «Ζήτησα από τον Πρόεδρο της Επιτροπής να συζητηθεί το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής στις 23-24 Μαρτίου, παρουσία του Αρχηγού Στρατού», δήλωσε ο βουλευτής του σοσιαλιστικού κόμματος Max Chopard. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Jakob Buechler δήλωσε ότι θα συζητήσει με τον Υπουργό Άμυνας τα διάφορα σενάρια απειλών.
2.- Η ίδια εφημερίδα δημοσιεύει και εκτενέστερο άρθρο για το ίδιο θέμα με τίτλο «Εκρηκτικός χάρτης της Ευρώπης» και υπότιτλο «Ισχυρή κριτική στις δηλώσεις Blattmann για κύματα προσφύγων από την Ελλάδα και τον μυστικό χάρτη».
Εκτός αυτών που αναφέρθηκαν ανωτέρω, το άρθρο σημειώνει ότι ο χάρτης δείχνει πώς ο ελβετικός στρατός εκτιμά την κατάσταση σε ευρωπαϊκές χώρες και σε χώρες που συνορεύουν με την Ευρώπη. Οι δηλώσεις Blattmann προκάλεσαν σοκ σε βουλευτές της αριστεράς «Τρόμαξα που ο Αρχηγός Στρατού παίζει με τέτοια σενάρια. Δεν δέχομαι τέτοιες σκέψεις. Το όλο θέμα είναι μια καταστροφή» δήλωσε ο σοσιαλιστής βουλευτής Chopard «Η Ελλάδα είναι μια φιλική ευρωπαϊκή χώρα, που χρησιμοποιείται ως εικόνα εχθρού από τον Αρχηγό Στρατού. Αυτό δεν έχει λογική στην εξωτερική πολιτική και δεν βοηθάει». Πρόσθεσε ότι επικοινώνησε με τον υπουργό Άμυνας για το θέμα. Επίσης ο βουλευτής των Πρασίνων Josef Lang δήλωσε «αυτό που λέει ο αρχηγός στρατού είναι: Προσέξτε την Ευρώπη. Η Ελλάδα είναι ο άρρωστος στο Αιγαίο. Η ιδέα ανάπτυξης στρατιωτών για να αναχαιτίσουν Έλληνες πρόσφυγες είναι εξωπραγματική». Ο χάρτης που έδειξε ο Blattmann στα μέλη της Επιτροπής γίνεται εκρηκτικός στο χώρο της εξωτερικής πολιτικής, γιατί δείχνει ποιες χώρες αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο από μια κρίση, δηλαδή Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία και Πορτογαλία. Ακόμα και η Σουηδία εμφανίζεται ότι κινδυνεύει από κοινωνική αναταραχή, αν η οικονομική κατάσταση συνεχίσει να επιδεινώνεται.
Ο δημοσιογράφος αφού αναφέρεται πάλι στην προχειρότητα με την οποία έχει σχεδιαστεί ο χάρτης προσθέτει ότι έχει και ένα μεγάλο λάθος: Δείχνει την Ευρώπη με τα σύνορα του 1989, την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.
Τα σενάρια για κοινωνική αναταραχή στην Ευρώπη και κύματα προσφύγων έχουν διαμορφωθεί από το καλοκαίρι του 2009, αλλά λόγω της ευαισθησίας τους αποτελούν ακόμα αντικείμενο διαβουλεύσεων και θα παρουσιαστούν με μία έκθεση για την κατάσταση ασφάλειας της χώρας στο υπουργικό συμβούλιο, στις αρχές Απριλίου.
Τα σενάρια για κοινωνική αναταραχή φαίνεται ότι έχουν εμπνευστεί από έναν τραπεζίτη τον Konrad Hummler, που μέχρι το 2007 υπηρέτησε ως συνταγματάρχης επικεφαλής της ομάδας στρατηγικής του στρατού και διαθέτει την εκτίμηση του Blattmann. Ο ίδιος θεωρεί ότι χώρες σε οικονομική κρίση κατατάσσονται στην κατηγορία των «μη συνεργάσιμων χωρών». Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας δεν έκανε κανένα σχόλιο για τις δηλώσεις Blattmann για την Ελλάδα και ο εκπρόσωπος του αρχηγού στρατού δήλωσε ότι «πρόκειται για προσωπικές σκέψεις του Blattmann για διάφορες επιλογές».
Ωστόσο, δεν έχει υπάρξει επίσημη δήλωση από το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και εξ όσων γνωρίζουμε δεν έχει επιδοθεί προς το παρόν, επίσημη «νότα» διμαρτυρίας.

http://e-dragoumanos.gr/?p=3779#more-3779
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ «η καλλιέργεια του πατριωτισμού αποτελεί σήμερα την μοναδική απάντηση, ώστε ο λαός μας να μπορέσει να αποκρούσει ενημερωμένος, ενωμένος και άγρυπνος αυτό το σατανικό σχέδιο ξεσκεπάζοντας και απομονώνοντας τους εχθρούς του, όποιοι και αν είναι και όπου κι αν βρίσκονται. Αρκετά κοιμηθήκαμε έως τώρα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: