"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

27/3/10

Με αφορμή την επιστολή του πρόεδρου Στυλιανού Μανή στον πρόεδρο της ελληνικής Δημοκρατίας (βλ. παρακάτω), ο πρόεδρος του ''Ελληνοαμερικάνικου Εθνικού Συμβούλιου'' Mαν. Βεληβασάκης, το όνομα του οποίου αναφέρεται στην επιστολή, του έστειλε την ακόλουθη απάντηση-παρατήρηση:



«K. Proedre,
Prosopika den nomizo oti einai sosto na apasholoume ton Proedro tis Ellinikis Dimokratias me tetiou eidous themata! Sto telos tha mas paroun ston meze!

Parakalo na apofevgete na hrisimopoiete to onoma mou kathos episis kai to onoma tou Ethnikou Simvouliou se tetiou eidous epistoles sto mellon!
Efharisto»


Και η απάντηση Μανή:
 
«Αξιότιμο κ. Εμμανουήλ Βεληβασάκη 

            
Πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου (HANC), Ν. Υόρκη
Σεβαστέ μου κύριε Πρόεδρε, 

         
Προσωπικά εγώ και η ...

Ομοσπονδία μας εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι είσθε ο θεματοφύλακας της  διατηρήσεως και προβολής του Ελληνικού Έθνους διά τας Ηνωμένας Πολιτείας. Δια αυτόν και μόνο το λόγο, ιεραρχικώς, η Ομοσπονδία μας, σας απέστειλε τόσον στο πρόσωπό σας ως και στο πρόσωπο του πρώτου Αντιπροέδρου του HANC επιστολή, διά της οποίας ζητούσαμε την έκτακτη σύγκλιση τηλεδιασκέψεως του HANC, διά την ομαδική στάση διά να λάβουμε τα αναγκαία μέτρα αντιμετωπίσεως μεθοδευμένα, ώστε διά τας Ηνωμένας Πολιτείας να μη ματαιωθούν οι εκδηλώσεις διά την Ελληνική Ανεξαρτησία στην Πρεσβεία μας και στα Ελληνικά μας Προξενεία.
Επειδή το αίτημά μας κατά την προσωπική σας κρίση δεν έγινε  αποδεκτό (διότι δεν συγκαλέσατε την έκτακτη τηλεσυνδιάσκεψη), η Ομοσπονδία μας αναγκάσθηκε να απευθυνθεί στον θεματοφύλακα του Ελληνικού Έθνους ώστε από την επομένη χρονιά με τις σωστές του κινήσεις και διαβουλεύσεις να εορτασθεί το 2011 στας Πρεσβείας και τα Προξενεία μας σε όλο τον κόσμο, η εορτή της 25ης Μαρτίου, όπου το Ελληνικό Έθνος πολέμησε την Οθωμανική αυτοκρατορία και απέκτησε μέρος των εδαφών του.
Θέλουμε να πιστεύουμε  ότι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας θα πράξει το καθήκον  του.           
Δεν θα ήθελα να σχολιάσω το ότι σύμφωνα με τα γραφόμενά σας, ότι θα ήρχεσθο σε επαφή με τον Πρέσβη μας στην Ουάσιγκτον, ήτο εκ των προτέρων ατυχέστατο, καθότι ο εκάστοτε Πρέσβης και οι υπηρετούντες διπλωματικοί υπάλληλοι ανήκουν στη δικαιοδοσία του Υπουργείου Εξωτερικών ακλουθώντας οδηγίες και δεν δύνανται να λάβουν πολιτικάς αποφάσεις. Είδατε τα αποτελέσματα εις τον τύπο, όπου παρότι πολλοί πρεσβευτές υπέβαλαν αίτημα στο Υπουργείο Εξωτερικών να κάνουν ανεξόδοις τας εορτάς, το αίτημά των με την δικαιολογία της ομοιομόρφου υποστάσεως σε όλας τας Πρεβείας του κόσμου, απερρίφθη ταπεινωτικώς διά την νοημοσύνη ημών.
Σχετικά με την σημείωσή σας ότι «θα μας πάρουν στο μεζέ στην Ελλάδα», θα πρέπει να είμεθα υπερήφανοι διότι αντιλαμβάνονται ότι όλοι εμείς οι ομογενείς,  μέλη του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου, δεν τρώμε φούμαρα και είμεθα στην ουσία οι θεματοφύλακες της διατηρήσεως του πολιτισμού και της ιστορίας μας υπό την σεπτή σας καθοδήγηση.
Τέλος, θα ήθελα προσωπικά να σας διαβεβαιώσω, ότι η Σκοπευτική Ομοσπονδία και εγώ προσωπικώς, ποτέ δεν έχουμε χρησιμοποιήσει το όνομά σας ή την οργάνωση του Εθνικού Συμβουλίου επί ματαίω. Αντιθέτως, προάγομεν το έργο του Εθνικού Συμβουλίου, το οποίο επί των ημερών σας ως Προέδρου αυτού, έχει κάνει τας αναγκαίας αναβαθμίσεις αυτού, χρησιμοποιώντας τας τηλεφωνικάς συνδιασκέψεις,  διά την εύρυθμον λειτουργία αυτού.
Ευχαριστούμε επίσης τον Πρόεδρο της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας κ. Ηλία Τουμάζου διά το ευχαριστήριο σημείωμα του ως προς την αποσταλείσα επιστολή της Ομοσπονδίας μας στον κ. Κάρολο Παπούλια, το οποίο και σας επισυνάπτω.
Με εκτίμηση στο πρόσωπό σας,         
Ο Πρόεδρος, Στυλιανός Μανής (26 Μαρ. '10)


http://www.kalami.net/2010/omogeneia/mar10b.html

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ «η καλλιέργεια του πατριωτισμού αποτελεί σήμερα την μοναδική απάντηση, ώστε ο λαός μας να μπορέσει να αποκρούσει ενημερωμένος, ενωμένος και άγρυπνος αυτό το σατανικό σχέδιο ξεσκεπάζοντας και απομονώνοντας τους εχθρούς του, όποιοι και αν είναι και όπου κι αν βρίσκονται. Αρκετά κοιμηθήκαμε έως τώρα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: