"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

15/4/10

ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ***ΜΝΗΜΟΝΙΟ Ιανουάριος 1988


ΑΠΟ: Βέρνον Γουώλτερς
ΠΡΟΣ: Τον Πρόεδρο
w.h.-wash/nsa/com.40--7d/con.sec/def.sec.-15/jan..88

ΘΕΜΑ: Σιωπηρή Αποστολή Νταβός.

 1}Οι γενικές αρχές εργασίας που επεξεργαστήκαμε με τον Πρωθυπουργό Παπανδρέου και τον Πρωθυπουργό Οζάλ είχαν ως αποτέλεσμα την μετακίνηση του Έλληνα Πρωθυπουργού από την προηγούμενη θέση του.

2}Το τελικό ανακοινωθέν γράφηκε από εμένα. Σε αυτό συμφώνησαν καί...
οι δύο πλευρές. Η απουσία του Πρωθυπουργού Παπανδρέου, οφείλεται σε τακτική ελιγμού για κατανάλωση στο εσωτερικό της Χώρας του.

3}Ο Πρωθυπουργός Παπανδρέου ΥΠΑΚΟΥΣΕ ΣΤΙΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥ , ωστόσο δεν πιστεύω ότι είναι ειλικρινής. Αντίθετα, ο Πρωθυπουργός Οζάλ είναι ειλικρινής καί πιστός.

 4}Η τελική συμφωνία θα πρέπει να είναι περιεκτική , να καλύπτει όλες τις πλευρές και τα ζητήματα. Αυτό δεν αποκλείει η συμφωνία να γίνει κατά στάδια, η ορισμένα ζητήματα και διαφωνίες να επιλυθούν σε μιά βάση προτεραιότητας .

5}οποιεσδήποτε διορθώσεις των ΣΥΝΟΡΩΝ που μπορεί να πραγματοποιηθούν, θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα ΘΕΛΗΜΑΤΙΚΗΣ συμφωνίας μεταξύ των ενδιαφερομένων πλευρών.

6}Οι μυστικές συμφωνίες θα πρέπει να οδηγούν σε ένα τερματισμό τησ πολεμικής κατάστασης. Οι δύο πλευρές να εφαρμόσουν κάποιο ΜΟΡΑΤΟΡΙΟΥΜ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΥΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ....

7}Από την στιγμή που θα διευθετηθεί το πρόβλημα μεταξυ Ελλάδος καί Τουρκίας , δεν υπάρχει λόγος να συνεχισθεί η σημερινή κατάσταση στην Κύπρο.  Αυτό όμως θα πάρει αρκετό χρόνο, γιατι θα πρέπι να είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε  ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.....

ΒΕΡΝΟΝ ΓΟΥΩΛΤΕΡΣ..
ΣΧΟΛΙΟ: ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ; ΟΠΩΣ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ; ΟΠΩΣ, ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ;

Η ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ....



ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ «η καλλιέργεια του πατριωτισμού αποτελεί σήμερα την μοναδική απάντηση, ώστε ο λαός μας να μπορέσει να αποκρούσει ενημερωμένος, ενωμένος και άγρυπνος αυτό το σατανικό σχέδιο ξεσκεπάζοντας και απομονώνοντας τους εχθρούς του, όποιοι και αν είναι και όπου κι αν βρίσκονται. Αρκετά κοιμηθήκαμε έως τώρα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: