"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

8/4/10

Αποσπάσματα συνέντευξης του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπακωνσταντίνου στον Βαγγέλη Παπαδημητρίου για τον «Κόσμο του Επενδυτή»

http://www.newstime.gr/?i=nt.el.article&id=10242

-Πιστεύετε πως ουσιαστικά στη ΔΕΘ θα έχουμε και την πρώτη μεγάλη επίσημη προεκλογική αντιπαράθεση;
-"Σας θυμίζω πως η ανατροπή του πολιτικού σκηνικού στη χώρα μας ξεκίνησε πέρυσι από τη ΔΕΘ. Οι Έλληνες πολίτες -με πρόσφατα τα φοροεισπρακτικά μέτρα της κυβέρνησης- είχαν την ευκαιρία να κάνουν μια σύγκριση. Από τη μία ο κ. Καραμανλής, ο οποίος εμφανίστηκε χωρίς σχέδιο για τη χώρα και με αποκλειστικό μέλημα το να καλύψει την εμπλοκή της κυβέρνησης του στα σκάνδαλα. Και από την άλλη ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος παρουσίασε υπεύθυνα πέντε συγκεκριμένους μεγάλους στόχους για την Ελλάδα. Φέτος στη ΔΕΘ τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα για τον κ. Καραμανλή. Και αυτό γιατί τίποτα από όσα μεσολάβησαν δεν έχουν πείσει τους Έλληνες πολίτες πως τα πράγματα έχουν βελτιωθεί ή τουλάχιστον ότι η κυβέρνηση έχει βελτιωθεί. Αντίθετα, το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρος του θα παρουσιαστούν πιο ώριμοι από ποτέ για την ανάληψη των ευθυνών τους μετά τις επόμενες εκλογές."

-Πολλοί πιστεύουν πως «υπάρχει ανάγκη αλλαγής στην κυβέρνηση». Λένε, όμως, «πώς θα μπορέσει το ΠΑΣΟΚ να αποτρέψει τα χειρότερα»;


-"Η απάντηση είναι:.......
με υπευθυνότητα, σεβασμό στον πολίτη και πολλή δουλειά. Η κυβέρνηση έχει κλείσει τον κύκλο της. Ο κόσμος έχει βάλει «Χ» στη Ν.Δ. Και στρέφεται σε εμάς με την εύλογη αγωνία αν θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις των καιρών. Γιατί δεν αντέχει άλλη διάψευση προσδοκιών. Έχουμε απόλυτη συναίσθηση της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα. Ξέρουμε τις δυσκολίες. Και στην πολιτική -ως γνωστόν- όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος. Όμως, μπορώ να σας παραπέμψω σε τρεις λόγους για τους οποίους μπορούν οι πολίτες να μας εμπιστευθούν. Ο πρώτος έχει να κάνει με το παρελθόν. Θυμηθείτε το 1993: και τότε το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε μια οικονομία σε ύφεση, με το δημόσιο χρέος πάνω από 100%. Κι όμως, η χώρα μπήκε στην ΟΝΕ, τα δημοσιονομικά ορθοπόδησαν, ενώ παράλληλα βελτιώθηκαν τα εισοδήματα, οι δημόσιες υποδομές και υπηρεσίες. Γιατί υπήρχαν σχέδιο, στόχοι και αποφασιστικότητα. Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με τη θέληση μας για μεγάλες τομές και την προετοιμασία μας γι' αυτό. Ποτέ στο παρελθόν κόμμα στην αντιπολίτευση δεν είχε κάνει παρόμοια προετοιμασία - αρκεί να δει κανείς τα σχέδια νόμου που έχουμε καταθέσει στη Βουλή. Και ο τρίτος λόγος έχει να κάνει με το τι πρεσβεύουμε. Οι πολίτες γνωρίζουν ότι στη διαδρομή του -παρά τα όποια λάθη- το ΠΑΣΟΚ πάντα στήριζε τους αδύναμους και τη μέση ελληνική οικογένεια. Δεν θα αφήσουμε να πληρώσουν αυτοί τον λογαριασμό της κρίσης."

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ «η καλλιέργεια του πατριωτισμού αποτελεί σήμερα την μοναδική απάντηση, ώστε ο λαός μας να μπορέσει να αποκρούσει ενημερωμένος, ενωμένος και άγρυπνος αυτό το σατανικό σχέδιο ξεσκεπάζοντας και απομονώνοντας τους εχθρούς του, όποιοι και αν είναι και όπου κι αν βρίσκονται. Αρκετά κοιμηθήκαμε έως τώρα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: