"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

5/5/10

ΑΦΟΡΜΗ για το σημερινό μου άρθρο μού δίνει ένα άρθρο – ποταμός του Κ. Σημίτη στην «Καθημερινή».

 Του Δημήτρη Ρίζου -Αδέσμευτος τύπος
ΒΕΒΑΙΑ ο πρ. πρωθυπουργός –ένας από τους κύριους καταστροφείς αυτής της χώρας– μετέρχεται τα ίδια και τα ίδια της «μαύρης προπαγάνδας» του ΠΑΣΟΚ: Οτι για όλα φταίει η κυβέρνηση της Ν.Δ.!!!
***
ΜΕΣΑ όμως από την ασυγκράτητη φλυαρία του, του κ. Σημίτη τού ξέφυγαν και μερικές αλήθειες...
Οπως το πελατειακό κράτος (το οποίο εξογκώθηκε από τις λαϊκίστικες κυβερνήσεις του Ανδρέα στη δεκαετία του ’80)...
ΑΛΛΑ και στη δική του πρωθυπουργία, όπου βρίσκει όμως ελαφρυντικά, ότι το πολιτικό σύστημα και οι κυβερνήσεις του δέχονταν αφόρητες πιέσεις από τους συνδικαλιστάδες!
***
ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ, ωστόσο, ο πρώην... «καταλληλότερος» ότι:
«...Κύριος υπεύθυνος για τα προβλήματα της χώρας ήταν η...
κυρίαρχη πολιτική νοοτροπία, οι παροχές, το εύκολο χρήμα, η αποφυγή δυσάρεστων περιορισμών, οι χωρίς μέτρο απαιτήσεις των πελατών – ψηφοφόρων!..».
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Οχι πως και η κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή δεν έκανε τραγικά λάθη. Αυτά όμως εντοπίζονται στο γεγονός ότι δεν συμμάζεψε τις πασοκικές ασωτίες...
...Δηλαδή δεν κατήγγειλε το τεράστιο χρέος (περίπου 280 δισ.) που παρέλαβε από το ΠΑΣΟΚ... Δεν σταμάτησε τους διορισμούς στο Δημόσιο, δεν ξεκαθάρισε τους συνταξιούχους – «μαϊμούδες», δεν κατάργησε ούτε συγχώνευσε τις χιλιάδες άχρηστες Υπηρεσίες του Δημοσίου κ.λπ. κ.λπ. Αλλά...
***
...ΗΤΑΝ οι κυβερνήσεις του Ανδρέα και του Σημίτη που διόρισαν στο Δημόσιο (με σημειώματα της Κλαδικής, ας μην το ξεχνάμε) περίπου ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ, στην πλειοψηφία τους Πασόκους!
ΚΑΙ πάμε στο δεύτερο σκέλος της μεγάλης πασοκικής ευθύνης:
– «Τσοβόλα δώσ’ τα όλα» κραύγαζε από τα μπαλκόνια ο Ανδρέας...
Και επειδή ούτε ο Τσοβόλας ούτε τα κρατικά ταμεία είχαν για να δώσουν, η εύκολη λύση ήταν «πάρτε δάνεια»!
***
ΚΑΙ σημειώνει ο Σημίτης στο αποκαλυπτικό άρθρο του:
«...Η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας επιδεινώθηκε. Το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου έφτασε σε πρωτόγνωρα ύψη, ήταν ένα από τα υψηλότερα στον κόσμο. Δανειζόμασταν συνεχώς για να καταναλώνουμε ολοένα και περισσότερα απ’ όσα παρήγαμε. Σωρεύτηκε έτσι ένα τεράστιο εξωτερικό χρέος, δημόσιο και ιδιωτικό...».
ΑΥΤΑ και άλλα πολλά αποκαλύπτει ο πρώην «Καταλληλότερος»...
...Κι εσείς καλείστε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας...
 Εστία

Δεν υπάρχουν σχόλια: