"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

5/5/10

‘κοινωνικό ντόμινο’, αντί για οικονομικό,στην Ευρωπαϊκή Ένωση;


Στην πραγματικότητα, θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς ότι το ‘πολιτικό ντόμινο’ έχει ήδη τελεστεί. Η κρίση και οι αντιδράσεις σε αυτή έχουν διευρύνει παλιά ρήγματα και έχουν ανοίξει καινούργια. Η δυσπιστία ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες έχει ενισχυθεί. Η κάθε πλευρά κατηγορεί τις άλλες για έλλειψη αλληλεγγύης – ανοιχτά ή πίσω από κλειστές πόρτες.
 Οι πολιτικοί και οι σχολιαστές πρέπει να λάβουν υπόψη τους όχι μόνο τις οικονομικές αλλά και τις κοινωνικές και πολιτικές επιπτώσεις των... αποφάσεών τους, όπως επίσης και το υπερεθνικό κόστος που συνεπάγεται η απουσία ευέλικτων και σταθερών αποφάσεων. Αν οι Ευρωπαίοι πάρουν αψήφιστα την κατηγορική εντολή του Καντ – μην κάνεις στους άλλους αυτό που δεν θέλεις οι άλλοι να κάνουν σε σένα – δεν θα πρέπει να εκπλαγούν αν η Ε.Ε. αργοσβήσει… ή και εκραγεί.

Τo ντόμινο της ευρωπαϊκής καταστροφής

Δεν υπάρχουν σχόλια: