"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

10/6/10

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ:ΧΡΙΣΤΟΣ:ΧΡΗΜΑ:ΑΠΑΤΗ

Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Νοέμβριο, όταν ο ίδιος ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, κατά την επίσημη επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε σε γεύμα που παρέθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος και οι αρχιερείς της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, ότι η κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν "βλέπει" πλέον θετικά το αίτημα του κ. Βαρθολομαίου, να δοθεί Τουρκική Υπηκοότητα σε ...
όσους επιθυμούν από τους ιεράρχες των Μητροπόλεων και Αυτοκέφαλων Εκκλησιών, που υπάγονται στο Φανάρι.
Αν και ο διεθνής Τύπος -κυρίως ο ομογενειακός- αντιμετώπισε θετικά τις ανακοινώσεις, μερίδα του αθηναϊκού Τύπου εξαπέλυσε μύδρους κατά των ιεραρχών που δέχτηκαν να υποβάλουν αίτηση για να αποκτήσουν Τουρκική Υπηκοότητα, επικαλούμενοι εθνικούς λόγους.
Οι... μύδροι αφορούσαν και τους Μητροπολίτες της δικής μας περιοχής, αφού Δωδεκανήσιοι και Κρήτες δέχτηκαν να υποβάλουν αιτήσεις.
«Το γεγονός αυτό καθαυτό δεν σημαίνει ότι θα αποποιηθούμε την ελληνική υπηκοότητά μας ή θα γίνουμε... Μουσουλμάνοι!» υπογράμμισε με δηλώσεις του στην "δ" ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος, επικαλούμενος αφενός σοβαρά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει ο Πατριάρχης και αφετέρου, ότι σε κάθε χώρα του κόσμου όπου υπάρχει Ορθόδοξο Πατριαρχείο, δίδεται αυτόματα υπηκοότητα στους προκαθημένους για να μην έχουν προβλήματα νομικά. Όπως προσθέτει:
«Παντού γίνεται αυτό· στην Συρία, στο Ισραήλ, στην Αλεξάνδρεια οι Πατριάρχες μας έχουν και την υπηκοότητα των κρατών όπου διαμένουν.
Αυτό σημαίνει ότι άλλαξαν τα εθνικά τους φρονήματα ή τα θρησκευτικά τους πιστεύω; Μόνο στην Κωνσταντινούπολη δε συμβαίνει αυτό, για λόγους καθαρά πολιτικούς κι επειδή η τουρκική κυβέρνηση αρνείται σθεναρά να "αναγνωρίσει" το Φανάρι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: