"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

6/6/10

Την οικογένεια Μητσοτάκη δείχνει το ημερολόγιο Χρηστοφοράκου

Για “στατιστική κοινωνικών σχέσεων” με στόχο τον συμψηφισμό κάνει λόγο η Ντόρα Μπακογιάννη.

Την οικογένεια Μητσοτάκη “δείχνει” το ημερολόγιο όπου καταγράφονταν τα ραντεβού του Μιχάλη Χριστοφοράκου την περίοδο 1997-2007. Από το σύνολο των συναντήσεων και τηλεφωνικών επαφών του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens με πρόσωπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής, οι 365, δηλαδή οι μισές και παραπάνω, ήταν με μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη. Για “στατιστική κοινωνικών σχέσεων” με στόχο τον συμψηφισμό κάνει λόγο η ...ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη.
Τις περισσότερες συναντήσεις και τηλεφωνικές επαφές με τον κ. Χριστοφοράκο είχε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (23 ραντεβού και 98 τηλεφωνήματα), η Ντόρα Μπακογιάννη (30 συναντήσεις και 72 τηλεφωνικές επαφές), ο Κυριάκος Μητσοτάκης (30 συναντήσεις και 60 τηλεφωνήματα) και η σύζυγός του Μαρέβα Γκαμπόφσκι, ενώ οι κυρίες Κατερίνα και Αλεξάνδρα Μητσοτάκη τον συνάντησαν 22 φορές.
Σύμφωνα με το ημερολόγιο που κρατούσε η γραμματέας του κ. Χριστοφοράκου, Αικ. Τσακάλου, ο κ. Χριστοφοράκος είχε συναντήσεις και τηλεφωνικές επαφές με τον Γιώργο Βουλγαράκη (ο οποίος είχε καταθέσει στην επιτροπή ότι τον είχε δει μόνο δυο τρεις φορές στο γραφείο του στο υπουργείο) και με τον Πέτρο Δούκα, καθώς και τηλεφωνικές επαφές με τους Μιχάλη Λιάπη, Αδάμ Ρεγκούζα, Ισίδωρο Κούβελο, Ευάγγελο Αντώναρο, Γιάννη Παπαθανασίου και Γιώργο Σουφλιά, ενώ την περίοδο από το 1999 έως και τις 13/1/2004, δηλαδή λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, καταγράφονται συναντήσεις και επαφές με τον Τάσο Μαντέλη.

Απάντηση από Ντόρα
Σε χθεσινή δήλωσή της η κ. Μπακογιάννη αναφέρει: “Επειδή μέλη της εξεταστικής επιτροπής επιδίδονται και επενδύουν στη στατιστική επεξεργασία της δημόσιας κοινωνικής μου σχέσης και αντιλαμβανόμενη τους συνειρμούς που αυτή δημιουργεί στην κοινή γνώμη, έχω να δηλώσω τα εξής: Είναι σαφές ότι επιχειρείται μια προσπάθεια συμψηφισμού και κυρίως αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά ευρήματα, προκειμένου να μην απαντηθεί το ερώτημα, ποιοι πήραν τα λεφτά, πού πήγαν οι μίζες, ποια είναι η διαδρομή του μαύρου πολιτικού χρήματος προς πρόσωπα και κόμματα από τις προγραμματικές συμβάσεις και τις προμήθειες του ΟΤΕ και των άλλων δημόσιων φορέων. Αυτή την αλήθεια οφείλει η εξεταστική επιτροπή να βρει και να καταθέσει στον ελληνικό λαό”.
http://www.makthes.gr/news/politics/56343/

Δεν υπάρχουν σχόλια: