"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

9/6/10

ΗΠΑ: Ανησυχία για τις τουρκο-ισραηλινές σχέσεις


Στάνλεϊ Μακρίσταλ: είναι "πεπεισμένος ότι ως το τέλος του χρόνου θα έχει επιτευχθεί αρκετή πρόοδος...
 ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ; ΠΟΛΥ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΤΩΝ ΗΠΑ!

Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς δήλωσε την Τετάρτη ότι ανησυχεί για την επιδείνωση των σχέσεων ανάμεσα στην Τουρκία και το Ισραήλ και για τις επιπτώσεις της στην περιφερειακή σταθερότητα, και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι σχέσεις των δύο χωρών θα αποκατασταθούν με το...
χρόνο.

Η απροθυμία της Ευρώπης να προωθήσει τις σχέσεις με την Τουρκία διαδραμάτισε ένα ρόλο στο να σπρώξει την Άγκυρα προς ανατολάς, δήλωσε ο Γκέιτς μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Λονδίνο.

Ο αμερικανός υπουργός εξέφρασε εξάλλου την πεποίθησή του ότι θα επιτευχθεί επαρκής πρόοδος στον πόλεμο στο Αφγανιστάν ώστε να αρχίσει κάποια στιγμή μέσα στον προσεχή χειμώνα η μεταβίβαση μεγαλύτερων εξουσιών στις αφγανικές δυνάμεις σε τμήματα της χώρας.

Ο Γκέιτς δήλωσε πως η μεταβίβαση εξουσιών θα λάβει χώρα σε περιοχές όπου όχι μόνον έχει βελτιωθεί η ασφάλεια, αλλά όπου έχει βελτιωθεί και η "τοπική διακυβέρνηση, η δυνατότητα να παράσχονται σε κάποιο βαθμό στο λαό κυβερνητικές υπηρεσίες και να επιβάλλεται το κράτος του νόμου".

Ο Γκέιτς πρόσθεσε πως ο στρατηγός Στάνλεϊ Μακρίσταλ, ο στρατιωτικός διοικητής των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, είναι "πεπεισμένος ότι ως το τέλος του χρόνου θα έχει επιτευχθεί αρκετή πρόοδος, η οποία θα επικυρώνει τη στρατηγική που ακολουθείται και θα δικαιολογεί τη συνέχιση του έργου που γίνεται".
http://www.athina984.gr/node/102617

Δεν υπάρχουν σχόλια: