"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

9/6/10

ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

 400.000 ευρώ σε βουλευτή της ΝΔ για να μετατρέψει σε μουσείο το...υπόγειο του σπιτιού του.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο κυβερνητικός βουλευτής Ευβοίας Αναστάσιος Λιάσκος φέρεται να εξασφάλισε επιχορήγηση 400.000 ευρώ από τα κοινοτικά κονδύλια της Περιφέρειας (Γ΄ ΚΠΣ, άξονας 2, μέτρο 4) για...ανάδειξη του ιδιωτικού του μουσείου με χρήση νέων τεχνολογιών!


Εάν ευσταθούν οι ισχυρισμοί του Τύπου, γεννιούνται οι παρακάτω εύλογες απορίες:


- Ένα μουσείο 100 τ.μ., στεγασμένο στο ημιυπόγειο του σπιτιού τού εν λόγω βουλευτή, που....
ανοίγει και είναι επισκέψιμο κατόπιν...ραντεβού με την οικογένεια (!!!), είναι δυνατόν να «χρειάζεται» 400.000 ευρώ για την ψηφιακή του ανάδειξη;

- Πώς εγκρίθηκε το ιλιγγιώδες αυτό ποσό, ενώ την ίδια ώρα «έμειναν απ΄ έξω» η ανάδειξη και αξιοποίηση του ενετικού κάστρου των Ψαχνών (προς σύγκριση: κόστος 230.000 ευρώ) και η αναπαλαίωση του ιστορικού «Πύργου» στα Πολιτικά (100.000 ευρώ);


- Διαχειρίζονται οι Περιφέρειες τα κοινοτικά κονδύλια με διαφάνεια και ανταποκρινόμενες σε υπαρκτές ανάγκες ή μοιράζονται τα χρήματα στη βάση των προσωπικών «γαλάζιων» γνωριμιών;

Για την «νέα διακυβέρνηση» του κυρίου Καραμανλή, το «σεμνά και ταπεινά» φαντάζει πλέον πολύ μακρινό, χαμένο ανάμεσα σε δεκάδες άλλες υποσχέσεις...

Ένας σύγχρονος Δούρειος Ίππος προσπαθεί να αλώσει εκ των έσω την πατρίδα μας. Μίσθαρνα όργανα της παγκοσμιοποίησης οι περισσότερες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΟΚ) υπονομεύουν την κοινωνική συνοχή των Ελλήνων, την ευόδωση των εθνικών μας θεμάτων και προωθούν με τον τρόπο τους τη συνθλιβή της Ελλάδος στις μυλόπετρες της Νέας Τάξης Πραγμάτων.


Ο αριθμός των μη κυβερνητικών οργανώσεων στην Ελλάδα είναι απροσδιόριστος καθώς κανείς δεν γνωρίζει απ΄ την ελληνική κυβέρνηση πόσες είναι, με τι ασχολούνται και από ποιους χρηματοδοτούνται. Οι περισσότερες απ΄ αυτές «φύτρωσαν» σαν μανιτάρια επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, βουλευτές, πολιτευτές, συνεργάτες πρώην πρωθυπουργών και του Γιώργου Παπανδρέου, κατά τη θητεία του στο ΥΠΕΞ «έκτισαν» τέτοιου είδους οργανώσεις απομυζώντας κρατικές χρηματοδοτήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ από μυστικά και άλλα κονδύλια του ΥΠΕΞ.


Μηδέν έργο, επιδοτήσεις εκατομμυρίων


Χρήματα με τη σέσουλα για επαγγελματίες πολιτικούς που μεταπηδούσαν από το ένα κόμμα στο άλλο. ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, ΚΚΕ και ΝΔ είχαν τις δικές τους μη κυβερνητικές οργανώσεις. Οργανώσεις που πλην ελαχίστων εξαιρέσεων παρουσίαζαν μηδέν έργο, αλλά παρ΄ όλα αυτά εισέπρατταν εκατομμύρια ευρώ. Οι οργανώσεις-μανιτάρια που ξεπήδησαν από το 1988 αποδείχτηκαν σε πολλές περιπτώσεις δηλητηριώδεις. Έρευνες, ανακοινώσεις και ανακαλύψεις που αμαύρωναν την εικόνα της Ελλάδος στο εξωτερικό παίζοντας το παιγνίδι των εντολέων τους, είναι μέχρι σήμερα...τα επιτεύγματά τους!

Πρόκειται για μη κυβερνητικές οργανώσεις που ανακαλύπτουν πάσης φύσεως μειονότητες στην Ελλάδα, τουρκικές, μακεδονικές, αλβανικές και ό,τι άλλο προκύψει με βάση τα αμερικανικά συμφέροντα στην περιοχή. Το «Παρατηρητήριο του Ελσίνκι» και άλλες παρόμοιες εκφάνσεις «ειρηνιστικής φύσεως» έχουν ως μόνο σκοπό να πλήξουν την Ελλάδα, να την καταδικάσουν σε διάφορα ευρωπαϊκά δικαστήρια, να δημιουργήσουν εσωτερικά προβλήματα με απώτερο σκοπό και την απώλεια γιατί όχι εδαφών.
Τώρα τελευταία μάλιστα θεωρούν ότι ο καιρός ωρίμασε για να συγκυβερνήσουν με την εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση με πρόσχημα τις δήθεν αμερόληπτες έρευνές τους θέλουν αλλαγές στο Σύνταγμα με βάση τους σκοπούς που εξυπηρετούν στο εξωτερικό.
Άνθρωποι χωρίς ιδανικά, οι εμπνευστές και οι επικεφαλής αυτών των κινήσεων έχουν ένα και μοναδικό στόχο, τη διασάλευση της καθεστηκυίας τάξης στην πατρίδα μας και τη μετάλλαξη της Ελλάδος σε πολυπολιτισμική κοινωνία, στην οποία οι γηγενείς Έλληνες θα αποτελούν τον τελευταίο τροχό της αμάξης. Το περίεργο όμως είναι ότι τέτοιου είδους άνθρωποι και οργανώσεις ενισχύονται οικονομικά από ελληνικές κυβερνήσεις και αν για κάποιους είναι φυσιολογικό να γινόταν αυτό επί ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να πιστέψουν πώς οι κυβερνήσεις Καραμανλή και της ΝΔ ανέχονται το παιχνίδι όλων αυτών.
Οι πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή ότι η νέα διακυβέρνηση θέλει ισότιμο συνομιλητή και συνεργάτη τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, γιατί είναι ανεξάρτητες κυψέλες προβληματισμού και ανάδειξης των ενεργών πολιτών, βάζει σε σκέψεις όσους γνωρίζουν τι πραγματικά συμβαίνει, αποδεικνύοντας ότι το σύστημα έχει αλωθεί από μέσα.
«Απορρίπτουμε τον κρατικό έλεγχο και τον κομματικό εναγκαλισμό και θέλουμε να είναι πραγματικά ανεξάρτητες κυψέλες προβληματισμού και ανάδειξης των ενεργών πολιτών, για να μπορούν να πιέζουν την πολιτική στη σωστή κατεύθυνση, ώστε να είναι άμεση, σωστή, αναπτυξιακή και ποιοτική» είπε ο πρωθυπουργός.
Τέτοια ακούνε και χορεύουν οι...καλικάντζαροι, συνεχίζοντας το διαβρωτικό τους έργο!

ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ


Αυτό είναι το παγκόσμιο μοντέλο αντιμετώπισης των οργανώσεων αυτών που εξυπηρετεί μόνο τις ίδιες και την ανθελληνική λειτουργία τους. Οι κυψέλες αυτές εύκολα μπορούν να μετατραπούν σε σφηκοφωλιές και η ζημιά για τα εθνικά μας κυρίως θέματα να είναι ανυπολόγιστη και αθεράπευτη. Οργανώσεις, όπως το «παρατηρητήριο του Ελσίνκι», η «Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη», η «Διεθνής Αμνηστία», η «SOS-Ρατσισμός», η «Εθνική Επιτροπή Ανθρώπινων Δικαιωμάτων», το «Δίκτυο για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα» αποτελούν ένα συνονθύλευμα αριστερών και αλλοδαπών (ψευτομακεδόνων, Bουλγάρων και άλλων διεκδικητών ελληνικής γης) που αδυνατούμε να σκεφτούμε ότι μπορούν να πιέζουν στη σωστή κατεύθυνση και να έχουν κοινούς στόχους με την ελληνική κυβέρνηση!!!.

Οι ΜΚΟ αποτελούν το νέο όπλο της αμερικανικής διπλωματίας για κοινωνίες ανυπάκουων πολιτών. Με τέτοιου είδους τερτίπια οι ΗΠΑ ξεκινούσαν «με δημοκρατικές επαναστάσεις» σε εχθρικά προς αυτούς καθεστώτα και με προεξέχουσα τη CIA ανέτρεπαν πολιτικές καταστάσεις (Γιουγκοσλαβία, Γεωργία, Ουκρανία κλπ).
Μέχρι στιγμής ο μόνος που πέτυχε να αναστείλει προς το παρόν την διαβρωτική τάση τους είναι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν. Αποφάσισε τον έλεγχο όλων των ΜΚΟ που παίρνουν χρήματα από το εξωτερικό και δραστηριοποιούνται στη Ρωσία.

Το μεγάλο φαγοπότι


Εκτός του ανθελληνικού τους έργου αρκετές άλλες ΜΟΚ είναι «μηχανές» ορισμένων πονηρών για να βάλουν χέρι στον κρατικό κορβανά και σε πόρους διεθνούς συνεργασίας. Από την εποχή Παπανδρέου στο ΥΠΕΞ που οι στρόφιγγες ήταν ορθάνοικτες για κάθε καρυδιάς καρύδι, τώρα επιχειρείται ένας ψευτοέλεγχος για το ποιες παραμένουν εν δράση, ποιες έκλεισαν και υπάρχουν και κάποιες ΜΚΟ που τα στοιχεία τους ήδη έχουν σταλεί στον Εισαγγελέα.

Όπως και να έχει η κατάσταση είναι αδύνατο να συλλάβει εχέφρων νους πώς η Ελλάδα έχει περισσότερες ΜΚΟ από την 10πλάσια σε πληθυσμό και έκταση Γερμανία!
Τώρα πώς είναι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και χρηματοδοτούνται από το κράτος είναι ένα ερώτημα. Ότι το Κράτος τις χρηματοδοτείς αλλά δεν μπορεί να τις ελέγξει είναι ένα άλλο. Ποιος κυβερνητικός παράγοντας μπορεί να μας απαντήσει;
Ανάμεσα στα άλλα...τρελά που ανακαλύψαμε είναι ότι μια από αυτές τις οργανώσεις με τα αρχικά ΙΜΙ χρηματοδοτήθηκε με 1,5 δισεκατομμύριο δραχμές περίπου για την αποναρκοθέτηση περιοχών σε διάφορες χώρες της Βαλκανικής και της Μέσης Ανατολής, χωρίς να είναι γνωστό αν διαθέτει το κατάλληλο προσωπικό για μια τέτοια εργασία...
Αν δεν υπάρξει σοβαρός έλεγχος όλες αυτές οι περίεργες ΜΚΟ θα αμαυρώνουν το έργο πολλών άλλων που προσπαθούν να ανακουφίσουν κάποιες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.
Είναι δυνατό να πιστέψει κανείς την αξιοπιστία όσων ΜΚΟ χρηματοδοτούνται από ιδρύματα, όπως του Φόρντ και του Σόρρος; Η δράση των ελεγχόμενων από υπερεθνικά κέντρα ΜΚΟ συνδέεται παντού, παραπλανητικά, με λεκτικούς εξωραϊσμούς για «κοινωνία των πολιτών», «ώριμους πολίτες» και έναν θολό «εκσυγχρονισμό». Είναι τυχαίο ότι ως θέση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι, αναφέρεται ότι «συνιστά παραλογισμό να μην αναγνωρίζουμε μακεδονική γλώσσα και έθνος, όταν το αναγνωρίζουν οι ΗΠΑ και μάλιστα ενώπιον του ΟΑΣΕ». Δηλαδή, οι αμερικανικές θέσεις που θέλουν τα Σκόπια Μακεδονία, είναι για κάποιους και ελληνικές; Άξιος ο μισθός τους!!!

ΓΙΑ.ΔΕΣ.


ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΩΝΥΜΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Διακομματικό φαγοπότι με ανθρώπους του μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ να παίρνουν τη μερίδα του λέοντος είχε στηθεί στο Υπουργείο Εξωτερικών επί υπουργίας του σημερινού Προέδρου του κινήματος Γιώργου Παπανδρέου.

Πολλές «σφραγίδες» ανθρώπων της ρεμούλας επιδοτήθηκαν με χιλιάδες ή εκατομμύρια ευρώ, με στόχο να προωθούν τα σχέδια του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τα προσωπικά του τότε υπουργού ή απλά και μόνο για να... κλείσουν το στόμα τους για το μεγάλο αλισβερίσι που γινόταν στο ΥΠΕΞ.
Τα ονόματα αυτών αλλά και τα ποσά με τα οποία χρηματοδοτήθηκαν συγκεκριμένες ΜΚΟείδαν χθες το φως της δημοσιότητας μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας «Το Παρόν». Η «Αυριανή» εντόπισε ονόματα πρωταγωνιστών και δημοσιογράφων της πολιτικής ζωής και όχι μόνο, τα οποία παραθέτει.
Για λόγους οικονομίας αναφέρουμε πρώτα τις ΜΚΟ στη συνέχεια παρατίθενται όμως μόνο τα ονόματα:

- Αλληλεγγύη Σωματείο Ανθρώπινης Υποστήριξης

(Δημ. Καϊμάς στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στα Δυτ. Προάστια)
- Ελληνικό Καραβάνι της Αλληλεγγύης
(Αλέκος Αλαβάνος - Πρόεδρος ΣΥΝ, Παρασκευάς Αυγερινός ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ)
- Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημοσίου Δικαίου
(πρόεδρος Σπύρος Φλογαϊτης στέλεχος ΠΑΣΟΚ πρώην αντιπρόεδρος του ΕΣΡ χρηματοδότηση 1,3 εκ. ευρώ!!!).
- Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης «ΑΘΗΝΑ»
(Κ. Τζεβελέκος δημοσιογράφος της «Εξόρμησης» κομματική εφημερίδα του ΠΑΣΟΚ).
- ΚΕΔΕ
(Φωτεινή Σκιάνου - στέλεχος του ΣΥΝ που πήγε στο ΠΑΣΟΚ, Μαργαρίτα Παπανδρέου, μητέρα του Γ. Παπανδρέου)
- Κέντρο Ευρ. Συνταγματικού Δικαίου - Ίδρυμα Τσάτσου
( Δημ. Τσάτσος - ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ, Χάρης Παμπούκης, πρ. γ.γ. ΥΠΕΞ επί Γ. Παπανδρέου, Γ. Παπαδημητρίου πρ. νομικός σύμβουλος του Κ. Σημίτη).
- ΕΛΙΑΜΕΠ
(υπό την αιγίδα της ΝΔ)
- ΕΕΔΑ
(επιτροπή που καλύπτεται από το ΚΚΕ)
- Μέγας Αλέξανδρος
(Ρουβινέτης Κώστας - εκδότης μικρής εφημερίδας)
- Χερσόνησος του Αίμου
(νομαρχιακή επιτροπή Α΄ Πειραιά του ΠΑΣΟΚ)
- Εταιρεία Ελληνοσερβικής Φιλίας
(Αναστόπουλος Γιώργος δ/ντής πολιτικού γραφείου του Γ. Παπανδρέου)
- Μεσογειακή Συνεργασία
(Κάρολος Παπούλιας, Πρόεδρος Δημοκρατίας, Παρασκευάς Αυγερινός, υπουργός και ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ)
- ΙΣΤΑΜΕ
(κέντρο ερευνών του ΠΑΣΟΚ)
- Συμβούλιο Ελληνοτουρκικής Επιχειρηματικής Συνεργασίας
(Π. Κούτσικος ο πρώην σύζυγος της υπ. Παιδείας Μαριέτας Γιαννάκου)
- Αρκτούρος και ένωση πολιτών Θεσ/νίκης για το Περιβάλλον και το Πολιτισμό
(Γ. Μπουτάρης πρώην δημ. Σύμβουλος ΚΚΕ, υποψ. Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ)
- Νόμος 21
(Μιχ. Μοδινός υποψ. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ)
- ΑΣΑ
(Γ. Αναστόπουλος πάλι)
- Κέντρο Ερευνών για τη Μεσογειακή Συνεργασία
(οι άνθρωποι του ΕΛΙΑΜΕΠ).
- Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης
(Μιχ. Τρεμόπουλος, υποψ. Νομαρχης ΠΑΣΟΚ).
- Κέντρο Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων (Βιργινία Τσουδερού, πρ. υφυπ. ΝΔ).
- Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς
(Βιργινία Τασουδερού)
- ΚΕΑΔΕΑ
(κίνηση ειρήνης του ΠΑΣΟΚ)
- Όμιλος Unesco
(Γιάννης Μαρωνίτης, πρ. αντινομάρχης Πειραιά ΠΑΣΟΚ)
- ΔΙΣΥ
(αντίστοιχο της ΚΕΑΔΕΑ)
- Μεσόγειος Ομοσπονδία
- Χάρτα του Ρήγα
(Κώστας Γεωργουσόπουλος,κριτικός θεάτρου και Ιάκωβος Καμπανέλλης πρ. Πρόεδρος της ΕΡΤ επί ΠΑΣΟΚ)
- ΟΚΑΝΑ
- Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών οργανώσεων
(Κυριάκος Δοματζόγλου, υποψ. Δήμαρχος του ΣΥΝ στη Δράμα).
- Δημοσιογραφική πρωτοβουλία για τη Διαβαλκανική και Παρευξείνια Συνεργασία
(Άγγελος Μοσχόβας, δημοσιογράφος, Γιώργος Πενταράκης της κρατικής ραδιοφωνίας, Λίζα Δουκακάρου τηλεπαρουσιάστρια).

Τα υπόλοιπα ονόματα που εντοπίζοται σε ΜΚΟ είναι:

Α. Λυκουρέντζος ενδέχεται να αφορά τον βουλευτής ΝΔ,
Μαρία Δαμανάκη (ΠΑΣΟΚ) και συνεργάτες της από το ΣΥΝ,
Νώε Παρλαβάντζος δημοσιογράφος ΕΡΑ,
Γιάννης Κυριόπουλος γιατρός στενά συνεργαζόμενος με το ΠΑΣΟΚ,
Κυριακούλα Χριστοφορίδου Βερυβάκη σύζυγος πρ. υπουργού του ΠΑΣΟΚ,
Κώστας Στρατινάκης άλλοτε νομάρχης του ΠΑΣΟΚ,
Μάριος Νικολινάκος πρ. μέλος Κ.Ε. ΠΑΣΟΚ
Ομάδα γνωστών καθηγητών του Πάντειου
Βασίλης Κωνσταντινέας στέλεχος τομέα Διεθνών σχέσεων ΠΑΣΟΚ
Αντώνης Μακρυδημήτρης, συνεργάτης του σημερινού πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή σε θέματα Δημ. Διοίκησης.
Χρήστος Χατζηεμμανουήλ, πρόεδρος της εταιρείας που διαχειρίζεται τα Ολυμπιακά ακίνητα,
Δημήτρης Βερβεσός υποψ. Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου με το ΠΑΣΟΚ,
Νάσια Νικολοπούλου, δημοσιογράφος με εκπομπή στην ΕΡΤ
Χρήστος Καπουτσής, συντάκτης Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Στάθης Καϋμερίδης, πρώην βουλευτής Σερρών ΠΑΣΟΚ
Σπύρος Μερκούρης, αδελφός της Μελίνας
Κώστας Τσαρούχας δημοσιογράφος,
Θανάσης Αραμπατζής, εκδότης 3 σερραϊκών εφημερίδων πεθερός του πρ. υπουργού του ΠΑΣΟΚ Ι. Μαγκριώτη
Στέλιος Παπαθεμελής ανεξ. βουλευτής,
Γρηγόρης Βαλλιανάτος ηγέτης των ομοφυλοφίλων και συνεργάτης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου,
Τόρκος Αλέξανδρος, πρώην συνεργάτης του Αντ. Σαμαρά
Δάφνη Δραγώνα, Διευθύντρια εταιρείας συμφερόντων Μίνωα Κυριακού
Ειρήνη Δορκοφίκη, άλλοτε στέλεχος της ΝΔ, μετέπειτα συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου.
http://www.neos-forum.com/viewtopic.php?f=3&t=1480 

Δεν υπάρχουν σχόλια: