"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

9/6/10

Bloomberg:”Η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ”.

Η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να εγκαταλείψει το ευρώ, σύμφωνα με το 41% των επενδυτών και οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν σχετικά σε δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύει σήμερα το αμερικανικό οικονομικό ειδησεογραφικό δίκτυο Bloomberg.

Στην ερώτηση αν η χώρα θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη, το 24% απάντησε ότι είναι "πολύ πιθανό", το 17% "αρκετά πιθανό", έναντι 23% που το θεωρεί "λίγο πιθανό" και 34% που πιστεύει ότι είναι "απίθανο".

Η χώρα που απειλείται περισσότερο μετά την Ελλάδα, σύμφωνα με τους ερωτηθέντες, είναι η...
Πορτογαλία (με την εκδοχή να εγκαταλείψει την ευρωζώνη "πολύ πιθανή" κατά το 6% και "αρκετά πιθανή" σύμφωνα με το 14%). Ακολουθεί η Ισπανία, με το 5% των ερωτηθέντων να κρίνει "πολύ πιθανή" την αποχώρηση της χώρας από το ευρώ και το 10% "αρκετά πιθανή". Τέλος για την Ιρλανδία, οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 3% θεωρούν "πολύ πιθανό" να αποχωρήσει η χώρα από το ευρώ και σε ποσοστό 8% "αρκετά πιθανό".

Όσον αφορά το ταμείο έκτακτης βοήθειας για τις χώρες της ευρωζώνης το οποίο χρηματοδοτούν οι χώρες μέλη της με το ποσό των 440 δισεκατομμυρίων ευρώ, (η συγκρότηση του οποίου αποφασίστηκε τη Δευτέρα από τους υπουργούς Οικονομικών του Eurogroup), η πλειοψηφία των ερωτηθέντων εξέφρασε σκεπτικισμό ως προς την αποτελεσματικότητά του.

Μόνο το 23% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι το ταμείο αυτό θα πετύχει τους στόχους του εμποδίζοντας και τη στάση πληρωμών από ένα ευρωπαϊκό κράτος ως προς το χρέος του και την έξοδο μιας χώρας από την ευρωζώνη.

Αντίθετα σύμφωνα με το 40% "μπορεί να υπάρχουν ορισμένες χώρες που θα προχωρήσουν σε στάση πληρωμών αλλά η ευρωζώνη θα μείνει αλώβητη". Το 35% των ερωτηθέντων πηγαίνει πιο μακριά δηλώνοντας ότι η κρίση του χρέους δεν θα επιλυθεί με ορισμένες χώρες να εγκαταλείπουν το ευρώ.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη στις 2 και 3 Ιουνίου σε δείγμα 1.001 πελατών του Bloomberg διεθνώς, επενδυτών και αναλυτών, με τη μέθοδο της τυχαίας δειγματοληψίας.


ΠΗΓΗ : ΑΠΕ ΜΠΕ
http://www.adesmeytos.gr/news.php?aid=15150

Δεν υπάρχουν σχόλια: