"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

11/6/10

Οι κυρώσεις του ΟΗΕ εμποδίζουν την πώληση των ρωσικών πυραύλων S-300 στο Ιράν

 Οι νέες κυρώσεις του ΟΗΕ σε βάρος του Ιράν εμποδίζουν την παράδοση ρωσικών πυραύλων S-300 στην Ισλαμική Δημοκρατία, δήλωσε στους δημοσιογράφους πηγή του Κρεμλίνου.

"Οι S-300 εμπίπτουν στις κυρώσεις (του ΟΗΕ). Έτσι, αυτός ο τύπος οπλισμού δεν μπορεί να παραδοθεί στο Ιράν", δήλωσε η πηγή αυτή στο περιθώριο συνόδου κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (OCS) στην Τασκένδη, την πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν, στην οποία συμμετέχει ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Η απόφαση 1929 που υιοθετήθηκε την Τετάρτη από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ...
ΟΗΕ απαγορεύει την πώληση στο Ιράν οκτώ νέων τύπων βαρέος οπλισμού και θέτει νέους περιορισμούς στις ιρανικές επενδύσεις στο εξωτερικό.

Η Ρωσία και το Ιράν έχουν συμφωνήσει εδώ και καιρό στην παράδοση των S-300, όμως η Μόσχα δεν έχει παραδώσει τα όπλα αυτά κάνοντας λόγο για τεχνικά προβλήματα, κάτι που έχει ενοχλήσει την Τεχεράνη.

iKypros

Δεν υπάρχουν σχόλια: