"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

1/9/10

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

14 υπέργηροι Μητρoπολίτες ανύπαρκτων Μητροπόλεων απαρτίζουν ένα  Τουρκικό Θρησκευτικό Ιδρυμα  εκπροσωπόντας μία ασήμαντη μειοψηφία 1500 πιστών. Παράνομη  η  χρήση  των όρων "Οικουμενικό" και "Ελληνικό".  Λατινορωμαϊκή η εθνική του καταγωγή.  Τούρκος πολίτης ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος που υπηρέτησε αξιωματικός στον Τουρκικό στρατό. Λειτουργεί παράλληλα και ισότιμο Τουρκορθόδοξο Πατριαρχείο υπό την ηγεσία  Τούρκου Πατριάρχη

    ΙΣΤΑΜΠΟΥΛ:  Το αυτοαποκαλούμενο "Ορθόδοξο  Οικουμενικό Πατριαρχείο   Κωνσταντινουπόλεως"    που  εδρεύει στην συνοικία Fener  (Φανάρι) της Ιστάμπουλ (Κων/λη) ιδρύθηκε το 1923 βάσει των Νόμων της  Τουρκικής Δημοκρατίας ως  Τουρκικό Θρησκευτικό Ιδρυμα δημοσίου δικαίου με τον επίσημο τίτλο Ρωμαϊκή Αρχιεπισκοπή Νέας Ρώμης. Οι όροι Οικουμενικό και Ελληνικό  δεν αναγνωρίζονται από το Τουρκικό κράτος και..... αποτελούν προπαγανδιστική επινόηση με σκοπό την παγκόσμια εκκλησιαστική ηγεμόνευση.

    Στην μακραίωνη ιστορική πορεία της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας το Πατριαρχείο δεν αποκλήθηκε ποτέ Ελληνικό. Σύμφωνα με την Συνθήκη της Λωζάνης του 1923, το  Ρωμαϊκό Πατριαρχείο  τιτλοφορείται Αρχιεπισκοπή Νέας Ρώμης. Κατά παράβαση της ιστορικής αυτής συνθήκης  χρησιμοποιείται αυθαίρετα ο όρος ¨Οικουμενικό Πατριαρχείο" τίτλος που υποκρύπτει την πρόθεση να διεκδικήσει  παγκόσμιο ηγεμονικό ρόλο στην Χριστιανοσύνη ισότιμο με αυτόν του Βατικανού.

  Η προσπάθεια αυτή έχει αποτύχει μετά την άτυπη απόσχιση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και την διακήρυξη του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσσιών Αλέξιου ότι εκπροσωπεί την παγκόσμια Ορθοδοξη κοινότητα.

   Η αποκαλούμενη από τους Ελληνες Κωνσταντινούπολις που ιδρύθηκε το 330 μΧ από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Μέγα Κωνσταντίνο ονομάσθηκε επίσημα Nova Roma (Νέα Ρώμη), ονομασία Λατινική που διατηρήθηκε γιά 11 αιώνες. Στα μεσαιωνικά ιστορικά κείμενα αναφέρεται σποραδικά και ως Κωνσταντίνου Πόλις, Βασιλεύουσα, Επτάλοφος, Ανθούσα καθώς και ως Βυζάντιο. Από το 1453 μετονομάσθηκε από τους Οθωμανούς σε  Istambul  (Ιστάμπουλ)..

   Από τον 9ο αιώνα μΧ  το Πατριαρχείο απώλεσε σταδιακά τον τίτλο της Οικουμενικότητας διότι τα υπόλοιπα Βαλκανικά κράτη ίδρυσαν αυτόνομα και αυτοκέφαλα  Πατριαρχεία που διατηρούνται μέχρι και σήμερα. Το Ορθόδοξο Βουλγαρικό Πατριαρχείο εγκαθιδρύθηκε στα τέλη του 9ου αιώνα με έδρα την Σιλίστρια και το Σερβικό Πατριαρχείο ιδρύθηκε στα τέλη του 12ου αιώνα με έδρα το Ιπέκ. Οι Ρώσσοι εκχριστιανίσθηκαν στα μέσα του 10ου αιώνα και λίγες δεκαετίες αργότερα απέκτησαν αυτοκέφαλο Πατριαρχείο με έδρα το Κίεβο.

 
Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ
Kayseri (Καισάρεια) 1922: Ο ιδρυτής της Τουρκικής ορθόδοξης Εκκλησία Παπα Ευθύμ, μετέπειτα Πατριάρχης Ερενερόλ Α΄, κηρύσσει Τουρκιστί τον λόγο του Χριστού

      Στην Τουρκία λειτουργεί παράλληλα ισότιμο Ορθόδοξο Τουρκικό Πατριαρχείο με επικεφαλής αρχικά τον Πατριάρχη Seljuk Erenerol και στην συνέχεια το αδελφό του Torgut. Ιδρύθηκε το 1922 στην Καισάρεια από τον Πόντιο ιερέα Παύλο Καραχισαρλίδη, γνωστό ως παπα Εφτίμ που διετέλεσε πρώτος Τούρκος Πατριάρχης  χρησιμοποιειώντας στις θρησκευτικές λειτουργίες την Τουρκική γλώσσα. Ο παπα Εφτίμ αποσχίσθηκε το 1921 από το Ρωμαϊκό Πατριαρχείο, συγκάλεσε τοπική σύνοδο και δήλωσε υποταγή στον Μουσταφά Κεμάλ  και την νεοσύστατη Τουρκική δημοκρατία. Σήμερα στην Κων/λη εκτός από τους ελάχιστους Ρωμαϊκούς χριστιανικούς ναούς υπάρχουν και 2 Τουρκικοί χριστιανικοί ναοί υπαγόμενοι στο Τουρκικό Ορθόδοξο Πατριαρχείο. Αξίζει να σημειωθή ότι οι πιστοί του Τουρκορθόδοξου Πατριαρχείου ανέρχονται σε  χιλιάδες σε σύγκριση με τους 1500 οπαδούς του Ρωμαιορθόδοξου Πατριαρχείου. Μερικοί Τουρκορθόδοξοι που είναι παράλληλα και Τουρκόφωνοι, γνωστοί ως "κρυπτοχριστιανοί", ζούν στις περιοχές του Πόντου και της Καπαδοκίας ενώ απροσδιόριστος αλλά υπολογίσιμος αριθμός  ζει στην Ελλάδα μεταξύ του προσφυγικού πληθυσμού που ανταλλάχθηκε το 1923  .

Η Ιστάμπουλ είναι σήμερα μιά Ισλαμική πόλη 15 εκατομμυρίων

   Σε ότι αφορά τους δύο  Πατριάρχες σύμφωνα με το Τουρκικό Σύνταγμα, οφείλουν να είναι Τούρκοι πολίτες. Ο σημερινός "Οικουμενικός" Πατριάρχης Βαρθολομαίος υπηρέτησε ως έφεδρος Αξιωματικός στον Τουρκικό στρατό το 1961 !!!!  Ο επίσημος τίτλος και η ταχυδρομική διεύθυνση του Ρωμαιορθόδοξου Πaτριαρχείου είναι: Rum Patrichanesi (Ρωμαϊκό Πατριαρχείο) 34 220 Fener Istambul Turkiye. Ο συνολικός αριθμός των πιστών είναι 1500 άτομα στα οποία περιλαμβάνονται οι μόνιμοι υπάλληλοι του πατριαρχείου καθώς και οι τρόφιμοι του  εκκλησιαστικού άσυλου ανιάτων Balikli. Ολα αυτά μέσα στον ωκεανό των 15 εκατομμυρίων  της Ιστάμπουλ.

      Το ¨οικουμενικό πατριαρχείο" αποτελεί ιστορικό απολίθωμα με συμβολική σημασία σε ανάμνηση της μεσαιωνικής εκκλησίας του ανατολικού Ρωμαϊκού κράτους που καταλύθηκε από τους Οθωμανούς το 1453. Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος υποβοηθείται από 14 "Μητροπολίτες" ανύπαρκτων Μητροπόλεων που φέρουν πομπώδεις εικονικούς  τίτλους  πόλεων και περιοχών της Ρωμαϊκής περιόδου.  Τις τελευταίες δεκαετίες απειλείται με συρίκνωση ελλείψει ιερωμένων  μετά το κλείσιμο της θεολογικής Σχολής Χάλκης το 1971.   Το Πατριαρχείο φθίνει και η προοπτική είναι ότι θα σβύσει  τελείως  όταν και ο τελευταίος υπέργηρος μητροπολίτης αποδημήσει εις Κύριον.    

      Το Πατριαρχείο Κωσταντινουπόλεως που διαχωρίσθηκε σχισματικά από το Βατικανό προσωρινά το 867 μΧ επί αυτοκράτορος Μιχαήλ  Γ΄ του Μέθυσου και οριστικά το 1054 μΧ επί αυτοκράτορος Κωσταντίνου Μονομάχου, απετέλεσε τον θρησκευτικό πυρήνα του Θεοκρατικού Ανατολικού Ρωμαϊκού κράτους. Ο ηγέτης του Βατικανού Πάπας της Ρώμης, αναθεματίσθηκε δημόσια το 1054 από τον "Οικουμενικό" Πατριάρχη και το ανάθεμα τοποθετήθηκε επιδεικτικά πάνω στην  Τράπεζα της Αγίας Σοφίας.

   Η υποβόσκουσα έχθρα μεταξύ των δύο εκκλησιών διατηρείται μέχρι σήμερα παρά την πρόσφατη άρση του αναθέματος. Αιτία του σχίσματος πέραν της πρωτοκαθεδρίας της παγκόσμιας χριστιανοσύνης, είναι η διαστρέβλωση και οικειοποίηση της Ρωμαϊκής ιστορικής κληρονομιάς από την ηγεμονία των Γκρεκών, όπως αποκαλείται το Βυζάντιο από το Βατικανό.

    Η Καθολική Εκκλησία διεκδικεί την  παγκόσμια Χριστιανική πρωτοκαθεδρία  διότι ιδρύθηκε στην Ρώμη από τον Απόστολο Πέτρο το 80 μΧ,  300 χρόνια νωρίτερα του πατριαρχείου Κωσταντινούπολης. Η αρχαία Ρώμη ονομαζόταν «Κεφαλή του κόσμου» (Caput Μundi), «Αιώνια πόλις» (Urbs Αeterna), «Κέντρο του κόσμου» (Centrum Μundi), «Επιτομή της Οικουμένης», «Ουρανόπολις», "Στύλος της αυτοκρατορίας" (Colonna Imperii) και "Βάθρον του ρωμαϊκού κόσμου" (Fulcrum Romanitatis)

   Αντίθετα το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης δεν έχει Αποστολική προέλευση. Στα χρόνια του Ναζωραίου η πόλη Βυζάντιο στην θέση της οποίας χτίσθηκε η Κωνσταντινούπολη 300 χρόνια αργότερα, ήταν μιά ασήμαντη πολίχνη, ανάξια να φιλοξενήσει μητρόπολη. Οι ισχυρισμοί πως ιδρύθηκε το 38 μΧ από τον απόστολο Ανδρέα δεν έχουν καμμία βασιμότητα και στηρίζονται ως είθισται στην θρησκευτική παράδοση. Επίσημη ανακήρυξη του Πατριαρχείου τεκμηριώνεται μόλις το 381 μΧ με πρώτο πατριάρχη τον Νεκτάριο Α΄.

Ο Ποντίφηκας θεωρεί πως η Ανατολική Εκκλησία  οικειοποιήθηκε αυθαίρετα την θρησκευτική κληρονομιά της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας η οποία ανήκει στην Ρώμη και διαστρέβλωσε τον λόγο του Χριστού υποκαθιστώντας την Λατινική γλώσσα με την Ελληνική. Μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453, ο εκάστοτε Πατριάρχης υποκαθιστά  τον "μαρμαρωμένο" βασιλιά του Βυζαντίου, κάθεται σε μεγαλοπρεπή θρόνο και συντηρεί τις ουτοπίες των  εθνικιστών που οραματίζονται νεκρανάσταση της Βυζαντινής αυτοκρατορίας και υλοποίηση της "Μεγάλης Ιδέας".

   Την εποχή του πρώτου σχίσματος (867 μΧ) ο Φράγκος αυτοκράτορας Λουδοβίκος Β΄ (855-875)  έγραψε το 871 στον αυτοκράτορα των Ρωμαίων Βασίλειο Α΄ (867- 885) τα εξής:

"Μας έχει δοθεί η διακυβέρνηση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας λόγω της ορθοδοξίας μας. Οι Γρεκοί έπαψαν να είναι αυτοκράτορες των Ρωμαίων λόγω της κακοδοξίας τους. Όχι μόνο εγκατέλειψαν την πόλη (Ρώμη) και πρωτεύουσα της Αυτοκρατορίας, αλλά αποποιήθηκαν  τη Ρωμαϊκή εθνικότητα ακόμη και την Λατινική γλώσσα. Μετανάστευσαν σε άλλη πρωτεύουσα και απέκτησαν εντελώς διαφορετική εθνικότητα και γλώσσα"

Δώδεκα αιώνες αργότερα (Μάϊος 1945) ο γ.γ. του ΚΚΕ Νίκος Ζαχαριάδης έγραψε τα εξής για το οικουμενικό πατριαρχείο:
"Ο μεγαλοελλαδίτικος τυχοδιωκτικός εθνικισμός μέσα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν έβλαψε και αυτός λίγο το έργο για μια δημοκρατική συνεργασία και συμβίωση στα Βαλκάνια και με τους φατριασμούς της φαναριώτικης παπαδοκρατίας τράφηκε πολλές φορές και ενισχύθηκε το τοπικιστικό διασπαστικό πνεύμα μέσα στους κόλπους της ορθοδοξίας, που τόσο έβλαψε τη λαϊκή και εθνική εξέλιξη και πρόοδο όλων των βαλκανικών λαών"





Αν κάποιοι εξ υμών θεωρούν τις εκλογές ως μέσον ανατροπής των κατακτητών, εγκληματούν κατά του εαυτού τους. Δεν θα συμμετάσχουμε σε εκλογές τους όρους των οποίων καθορίζει ο εχθρός. Η μαζική αποχή και η απονομιμοποίηση των εκλογών τους είναι βασικός όρος ανατροπής των κατακτητών. Δεν πρέπει να παίξουμε θέατρο σε ένα έργο με δικό τους σενάριο. Εξηγούμαι περαιτέρω. Πώς είναι δυνατόν να λάβουμε μέρος στις εκλογές των κατακτητών χωρίς να έχει γίνει εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων από όλους τους ελληνοποιημένους εισβολείς; Χωρίς εκκαθάριση εκλογικών καταλόγων δεν μπορούμε να συμμετέχουμε στις εκλογές τους.
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια: