"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

23/11/10

Ανταλλαγή πυρών μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας - ένας στρατιώτης νεκρός--Σε συναγερμό ο στρατός στη Νότια Κορέα Οι κάτοικοι του νησιού μεταφέρθηκαν σε υπόγεια καταφύγια

Σε συναγερμό ο στρατός στη Νότια Κορέα
Σε κατάσταση υψίστου συναγερμού ετέθη ο στρατός της Νότιας Κορέας, ανακοίνωση το υπουργείο Αμυνας της χώρας, ενώ συγκαλείται έκτακτο υπουργικού συμβούλιο ασφαλείας στη Σεούλ.
Το επιτελείο του προέδρου της Νότιας Κορέας συνεδριάζει σε υπόγειο καταφύγιο.
Το τηλεοπτικό δίκτυο ΥΤΝ μετέδωσε ότι τουλάχιστον 200 οβίδες έπεσαν στο νησί της Νότιας Κορέας.
Σύμφωνα με τον στρατό της χώρας, ένας νοτιοκρεάτης στρατιώτης σκοτώθηκε από τα πυρά του βορειοκορεατικού πυροβολικού στο νησί Γεοπγεόνγκ της Νότιας Κορέας σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο KBS ενώ 14 στρατιώτες τραυματίσθηκαν, τρεις από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.
Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Λι Μγιούνγκ-μπακ δήλωσε ότι η απάντηση στα πυρά του πυροβολικού της Βόρειας Κορέας πρέπει να είναι σκληρή, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.
Σύμφωνα πάντως με το νοτιοκορεατικό τηλεοπτικό δίκτυο YTN μεγάλος αριθμός οβίδων που εκτοξεύθηκαν από τη Βόρεια Κορέα έπληξαν σήμερα νησί της Νότιας Κορέας που βρίσκεται στα δυτικά της κορεατικής χερσονήσου στην Κίτρινη Θάλασσα.
Ο νοτιοκορεάτικος στρατός ανταπέδωσε τα πυρά, σύμφωνα με το υπουργείο Αμυνας της Νότιας Κορέας.
Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι 60 έως 70 σπίτια του νοτιοκορεατικού νησιού βρίσκονται στις φλόγες. Οι κάτοικοι του νησιού μεταφέρθηκαν σε υπόγεια καταφύγια.
Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε οβίδες εναντίον νησιού της Νότιας Κορέας, προκαλώντας την αντίδραση της Σεούλ, οι στρατιωτικές δυνάμεις της οποίας ανταπέδωσαν τα πυρά.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο βομβαρδισμός συνεχίζεται εναντίον του νοτιοκορεατικού νησιού και έχουν καταρρεύσει ορισμένα κτίρια.
Η επίθεση συμπίπτει με την αναχώρηση του αμερικανού απεσταλμένου για τη Βόρεια Κορέα Στίβεν Μπόργουορθ από το Τόκιο για το Πεκίνο, όπου θα συναντηθεί με κινέζους αξιωματούχους για το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας, λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη της ύπαρξης βορειοκορεατικής μονάδας εμπλουτισμού ουρανίου.
Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Λι Μγιούνγκ-μπακ δήλωσε ότι προσπαθεί να εμποδίσει την κλιμάκωση της ανταλλαγής πυρών ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα σε μεγαλύτερης κλίμακας σύρραξη.
Το τηλεοπτικό δίκτυο YTN μετέδωσε ότι η Σεούλ προειδοποίησε για ισχυρότερη απάντηση, εάν η Βόρεια Κορέα συνεχίσει τις προκλήσεις.
Το γενικό στρατιωτικό επιτελείο της Νότιας Κορέας επιβεβαίωσε ότι ορισμένες από τις βορειοκορεατικές οβίδες έπληξαν το νησί όπου βρίσκεται νοτιοκορεαιτκό στρατιωτικό απόσπασμα. Αλλες έπεσαν τη θάλασσα.
"Μονάδα του βορειοκορεατικού πυροβολικού εκτόξευσε προκλητικά πυρά στις 14.34 (τοπική ώρα) και οι νοτιοκορεατικές δυνάμεις ανταπέδωσαν αμέσως τα πυρά", δήλωσε εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού υπουργείου Αμυνας.
Ο στρατός της Νότιας Κορέας έδωσε εντολή στα πολεμικά του αεροσκάφη να πετάξουν επάνω από το νησί.
Σύμφωνα με κάτοικο του νησιού Γεοπγιεόνγκ, πενήντα περίπου οβίδες έπεσαν στο νησί. "Μάς έδωσαν εντολή με τηλεβόες να εγκαταλείψουμε τα σπίτια μας", είπε οι Λι Γιόνγκ-Σικ, κάτοικος του νησιού που βρίσκεται στην Κίτρινη Θάλασσα, μία ζώνη την οποία διεκδικούν και τα δύο κράτη της κορεατικής χερσονήσου, όπου κατά το παρελθόν έχουν συμβεί και άλλα περιστατικά.
Η νοτιοκορεατική τηλεόραση έδειξε εικόνες από το νησί, από όπου υψωνονται στήλες καπνού.
Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο YTN ότι οι κάτοικοι εγκαταλείπουν το νησί με αλιευτικά σκάφη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: