"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

23/11/10

Οι μαχαλόμαγκες της κυβέρνησης

 Στα παλιά χρόνια στην Πλάκα και στου Ψυρρή, κυκλοφορούσαν κάτι τύποι με μουστάκι σαν ποντικοουρά, με ΄΄καβουράκι΄΄ καπέλο στο κεφάλι και ένα περπάτημα βαρύ και ασήκωτο.
Τους έλεγαν ΄΄κουτσαβάκια΄΄ ή μαχαλόμαγκες, γιατί όλη την ώρα ήταν έτοιμοι για καυγάδες, δεν σήκωναν μύγα στο σπαθί τους, αλλά μόλις κανείς ψυχωμένος τους αγρίευε λίγο φεύγανε συνήθως... λέγοντας, για να τους ακούσουν στον περίγυρο: ΄΄έχε χάρη ρε που θέλω να σε αφήσω να ζήσεις΄΄. Και την κοπάναγαν γιατί οι ίδιοι ήξεραν ότι θα τις φάνε.
Κάτι τέτοιους μαχαλόμαγκες μου θυμίζουν μερικοί υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης. Αφού υπέγραψαν τις λεπτομέρειες στο περίφημο μνημόνιο πριν 8 μήνες, αφού το ψήφισαν στην Βουλή, κάνουν τώρα τους δύσκολους και τους ΄΄μάγκες΄΄ στους εκπροσώπους της Τρόικα που βρίσκονται στην Αθήνα. Μαθημένοι από το ΄΄είπα – ξείπα΄΄ των πολιτικών στην Ελλάδα, συνηθισμένοι στις συναλλαγές τους (πολιτικές και οικονομικές) με διάφορα λαμόγια, πίστεψαν ότι αυτό τον ΄΄τσαμπουκά΄΄ μπορούν να τον περάσουν και στους ΄΄τροϊκανούς΄΄.
Αμ δε. Εκείνοι είπαν κάτι πολύ απλό: ‘’Δε ξέρατε τι υπογράφετε; Αφού λοιπόν τώρα κάνετε τους δύσκολους, ωραία και εμείς δεν θα υπογράψουμε να πάρετε την τρίτη δόση του δανείου΄΄.
Και οι μαχαλόμαγκες – υπουργοί, τρέχουν και ακόμα δε φτάνουν για να κάνουν ότι τους διατάζει η Τρόικα.
Κι εγώ απλά θα συνεχίσω να αναρωτιέμαι: Πως καταφέρνουμε και επιβιώνουμε ακόμα σε αυτή τη χώρα – κοτέτσι με αυτούς που αποφασίζουν για μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: