"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

9/12/10

Ο Πρόεδρος Δημοκρατίας το 2006 =Παρέμβαση Παπούλια κατά της πολιτικής επιστράτευσης απεργών=Σήμερα; τι; Κολοτούμπα , μαζί με το Τζέφρι...Για τόσο αξιόπιστο πολιτικό !

 Αθήνα
Κατά του μέτρου της πολιτικής επιστράτευσης απεργών και ειδικότερα των ναυτεργατών, τάχθηκε κατηγορηματικά την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, κατά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία συνδικαλιστών της ΓΣΕΕ.Σύμφωνα με όσα είπε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος, ο κ. Παπούλιας τάχθηκε κατά του ...συγκεκριμένου μέτρου, ενώ επισήμανε ότι [στην περίπτωση των ναυτεργατών] δεν εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια διαλόγου.
Επίσης, ο κ. Παπούλιας πήρε σαφή θέση υπέρ της δίκαιης αναδιανομής του κοινωνικού πλούτου για την ενίσχυση των μισθών των εργαζομένων, ενώ τόνισε την ανάγκη καταπολέμησης της ανασφάλιστης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής.
Οι συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ εξέθεσαν στον κ. Παπούλια τα επιχειρήματά τους που στηρίζουν τη θέση ότι «υπάρχει οργανωμένη προσπάθεια από την πλευρά των εργοδοτών να καταργήσουν το συνδικαλιστικό κίνημα».
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, επικρίνοντας τις απόψεις του διοικητή της Εθνικής Τράπεζας Τ.Αράπογλου ότι, λόγω του ανταγωνισμού, οι τραπεζίτες δεν μπορούν να διαπραγματευτούν από κοινού με την ΟΤΟΕ, ζήτησε από την κυβέρνηση να παρέμβει ώστε αυτές οι προσπάθειες, που, όπως είπε, «έχουν ανθοφορήσει, να μην καρποφορήσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: