"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

9/12/10

Κλεπτοκρατία

 Tου Δρ ΚΩΣΤΑ ΒΙΤΚΟΥ

Ό

ταν ο Θεόδωρος Πάγκαλος είπε το περιβόητο: «τα λεφτά τα φάγαμε όλοι μαζί», ο άνθρωπος ήταν επικίνδυνα ειλικρινής. Χωρίς Πάγκαλο η ελληνική πολιτική θα ήταν νερόβραστες φακές. Κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του και ανεβοκατεβάζει τα σαρκώδη του χείλη ευωχούμαι! Αναμφίβολα, ένας από τους μεγάλους καρκίνους που καθημερινά κατατρώγει την ελληνική δημόσια οικονομία είναι οι 300 Έλληνες βουλευτές και οι 1.500 υψηλόμισθοι δορυφόροι τους. Όλοι αυτοί οι κρατικοδίαιτοι του ελληνικού Κοινοβουλίου («Κηφηνοβούλιο» θα το ονόμαζα εγώ) ανερυθρίαστα ...
ροκανίζουν καθημερινά το δημόσιο χρήμα.

Πιο κάτω θα δούμε σε όλο το μεγαλείο της την έννομη κλεπτοκρατία που ίδρυσαν οι Έλληνες βουλευτές για τους βουλευτές! Τις πληροφορίες αντλώ από πρόσφατη έρευνα του Ν. Βαφειάδη. Ετοιμαστείτε να φρίξετε, όπως έφριξα κι εγώ. Έχουμε και λέμε:

ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Σύμφωνα με την έρευνα, ο μέσος όρος των βουλευτικών αποδοχών ανέρχεται σε 10.000 ευρώ μηνιαίως. Συνολικά, μέσα στο 2010 οι 300 Έλληνες βουλευτές θα μοιραστούν το ποσό των 42,5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ 35 εκατομμύρια ευρώ θα μοιραστούν οι συνταξιούχοι βουλευτές ή οι σύζυγοι και οι άγαμες θυγατέρες πεθαμένων βουλευτών (ναι, οι γεροντοκόρες θυγατέρες πεθαμένων βουλευτών παίρνουν σύνταξη για να αποτριχώνουν τα μουστάκια τους!).

Για την κατοχύρωση βουλευτικής σύνταξης απαιτούνται μόλις τέσσερα χρόνια! Όσοι έχουν εκλεγεί για πρώτη φορά πριν από το 1993 συνταξιοδοτούνται από τα 55 τους χρόνια. Όσοι βουλευτές είναι άνω των 65 χρόνων λαμβάνουν ταυτόχρονα και βουλευτική αποζημίωση και βουλευτική σύνταξη. Είναι άγνωστο πόσοι βουλευτές λαμβάνουν βουλευτική σύνταξη και πόσοι από αυτούς παραμένουν βουλευτές, εισπράττοντας ταυτόχρονα και τη βουλευτική αποζημίωση!

Οι βουλευτές είναι οι μοναδικοί Έλληνες που έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν παράλληλα και δεύτερη σύνταξη από το επάγγελμα που ασκούν ή ασκούσαν, εφόσον δεν εργάζονται στο Δημόσιο, ή και τρίτη σύνταξη στην περίπτωση που ήσαν συνδικαλιστές, πρώην δήμαρχοι ή πρώην νομάρχες.

Μέσα στην τριετία 2010-2012 υπολογίζεται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ότι μπορεί να δοθούν στους συνταξιούχους βουλευτές άλλα περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ που διεκδικούν αναδρομικά, λόγω των αναδρομικών αυξήσεων που πήραν πρόσφατα οι δικαστές!

ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ

Για τον κάθε βουλευτή ο Έλληνας φορολογούμενος πληρώνει: Κινητό τηλέφωνο, (μέχρι 200 ευρώ μηνιαίως), οχτώ σταθερές γραμμές τηλεφωνίας (μέχρι 12.000 ευρώ), αυτοκίνητο μισθωμένο από τη Βουλή, δωρεάν διαμονή σε κεντρικό ξενοδοχείο για τον βουλευτή της επαρχίας (70 ευρώ ημερησίως), γραφείο εκτός Βουλής και γραφική ύλη, ταχυδρομική ατέλεια, ατέλεια στις μετακινήσεις με λεωφορεία, σιδηρόδρομο και ακτοπλοΐα, καθώς και 52 αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής για το νομό του, εφόσον αυτός απέχει περισσότερα από 200 χιλιόμετρα από την Αθήνα.

Ο Έλληνας βουλευτής έχει τη δυνατότητα λήψης άτοκων δανείων από τη Βουλή και χαμηλών τόκων από τις τράπεζες. Κάθε βουλευτής έχει στην υπηρεσία του τέσσερις δημοσίους υπαλλήλους, αποσπασμένους και μετακλητούς, καθώς και έναν επιστημονικό συνεργάτη, ο οποίος πληρώνεται από τη Βουλή.

Στους πρώην πρωθυπουργούς αλλά και στους πρώην προέδρους της Βουλής παραχωρούνται γραφεία μέσα στο Κοινοβούλιο, ακόμη και σε περίπτωση που δεν έχουν επανεκλεγεί βουλευτές, όπως είναι η περίπτωση του Κώστα Σημίτη. Τον πιο ευρύχωρο και ηλιόλουστο χώρο στον δεύτερο όροφο, με εξαιρετική θέα στον Εθνικό Κήπο, εξασφάλισε ο Κώστας Καραμανλής!
 ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ
Αν ένας βουλευτής απουσιάσει αδικαιολόγητα σε περισσότερες από πέντε συνεδριάσεις τον μήνα, παρακρατείται υποχρεωτικά για κάθε απουσία 1/30 της μηνιαίας αποζημίωσής του. Στην πράξη όμως, ενώ τα νομοσχέδια συζητούνται και ψηφίζονται σε άδεια έδρανα, ούτε ένα ευρώ δεν έχει παρακρατηθεί από κανέναν βουλευτή. Δεν γίνεται κανένας απολύτως έλεγχος στο «πόθεν έσχες» και στους τραπεζικούς λογαριασμούς των βουλευτών, ενώ οι μετοχές έτσι κι αλλιώς δεν μπορούν να ελεγχθούν διότι είναι ανώνυμες.

Τα αδικήματα των υπουργών παραγράφονται με ταχύρυθμες διαδικασίες. Οι βουλευτές παραμένουν ατιμώρητοι για όλα τα αστικά και ποινικά αδικήματα που διαπράττουν, επικαλούμενοι την ασυλία τους. Πολίτης που μήνυσε βουλευτή για εκβιασμό, οδηγήθηκε τελικά ο ίδιος στη φυλακή έπειτα από αντι-μήνυση που του έκανε ο βουλευτής, ο οποίος, λόγω της ασυλίας, ουδέποτε δικάστηκε!

ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Το μόνιμο προσωπικό της Βουλής ανέρχεται στα 1.340 άτομα, ενώ 1.200 είναι οι αποσπασμένοι δημόσιοι υπάλληλοι και επιστημονικοί συνεργάτες των βουλευτών. Η συνολική μισθοδοσία ανέρχεται στα 106 εκατομμύρια ευρώ. Παίρνουν δύο επιπλέον μισθούς, που τελευταία ενσωματώθηκαν με τη μορφή επιδόματος στη βασική αποζημίωση.

Οι νεοπροσλαμβανόμενοι στη Βουλή λαμβάνουν 1.900 ευρώ καθαρά μηνιαίως. Συνταξιοδοτούνται έπειτα από 28,5 χρόνια υπηρεσίας και λαμβάνουν από το ταμείο αρωγής της Βουλής ένα εφάπαξ ίσο με δύο μηνιαίους μισθούς για κάθε έτος ασφάλισης (100.000-150.000 ευρώ ο καθένας). Επίσης στη Βουλή μισθοδοτούνται 74 ειδικοί φρουροί (άγνωστο πού υπηρετούν), ενώ καταβάλλεται και μηνιαίο επίδομα σε όλους τους αστυνομικούς που φρουρούν το Κοινοβούλιο.

Την τελευταία πενταετία ο αριθμός των μόνιμων υπαλλήλων της Βουλής διπλασιάστηκε με διακομματική συναίνεση. Οι περισσότεροι είναι συγγενείς πολιτικών, βουλευτών, υψηλόβαθμων δικαστικών και αστυνομικών, ενώ ως υπάλληλοι έχουν προσληφθεί ακόμη και πρώην πολιτικοί. Αποτελεί κοινό μυστικό πως δεν προσέρχονται όλοι οι υπάλληλοι στην εργασία τους, διότι, αν έρχονταν όλοι, θα δημιουργούνταν τα αδιαχώρητο!

Συμπέρασμα: Στη μίζερη κοινοβουλευτική δημοκρατία της Ελλάδας η έννομη κλεπτοκρατία καλά κρατεί. Και τώρα η δημόσια οικονομία πιάνεται από τα μαλλιά της για να μην πνιγεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια: