"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

30/12/10

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ; Ξανά... το παραμύθι {Ανθρώπινα δικαιώματα}..για τον Κύριο που έκλεψε το Κράτος της Ρωσίας, .το ποσό : 23,5 εκατομμυρίων δολαρίων

Τεστ για το ρωσικό κράτος δικαίου η δίκη Χοντορκόφσκι

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γιέρζι Μπούζεκ, εκτίμησε σήμερα ότι η βαρύτατη ποινή που επιβλήθηκε στον Μιχαήλ Χοντορκόφσκι και το βασικό συνεργάτη του, Πλάτον Λεμπέντεφ, δείχνει τον περιορισμό του κράτους δικαίου που επικρατεί στη Ρωσία.

«Είμαι πολύ λυπημένος. Η δίκη κατά του Μιχαήλ Χοντορκόφσκι ήταν ένα σημαντικό τεστ του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζονται σήμερα τα δικαιώματα του ανθρώπου στη Ρωσία», αναφέρει ο κ. Μπούζεκ σε ανακοίνωσή του.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι ο πρώτος αξιωματούχος της ΕΕ που επίσημα καταδίκασε την ποινή που επιβλήθηκε στον Χοντορκόφσκι.

Σύμφωνα με τον κ. Μπούζεκ ο πρώην μεγιστάνας του πετρελαίου «έγινε το εμβληματικό σύμβολο όλων των συστημικών προβλημάτων της δικαστικής εξουσίας» στη Ρωσία, η οποία θα χρειαστεί πολύ καιρό για να εκσυγχρονίσει το δικαστικό της σύστημα.
http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: