"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

30/12/10

"Πιο βαθιά" στη φυλακή ο Ρώσος μεγιστάνας/ο Πούτιν είχε δηλώσει «οι κλέφτες πρέπει να πάνε στη φυλακή»

Σ

ε επιπλέον έξι χρόνια κάθειρξης καταδικάστηκε ο Ρώσος πρώην πολυεκατομμυριούχος Μιχαήλ Χοντορκόφσκι...
και ο πρώην συνεργάτης του Πλάτον Λεμπέντεφ, από δικαστήριο της Μόσχας.

Έτσι οι δύο άνδρες θα εκτίσουν ποινή φυλάκισης συνολικά 14 χρόνων, καθώς σε αυτά περιλαμβάνεται η ποινή που εκτίουν από τον Οκτώβριο του 2003, για την υπεξαίρεση εκατομμυρίων τόνων πετρελαίου και ξέπλυμα 23,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι δύο άνδρες θα παραμείνουν στη φυλακή ως το 2017, σύμφωνα με τον ιστότοπο υπεράσπισης των δικαιωμάτων του πρώην μεγιστάνα www.khodorkovsky.ru.

«Η ποινή των 14 ετών ξεκινά να μετρά από το 2003», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Καθισμένος στην αίθουσα του δικαστηρίου μέσα σε ένα γυάλινο κλουβί ο Χοντορκόφσκι, που ανέμενε την καταδίκη του, άκουσε χαμογελώντας την ανακοίνωση της απόφασης.

Πάντως ο δικηγόρος του Χοντορκόφσκι χαρακτήρισε «παράνομη» την ποινή που επέβαλε το δικαστήριο στον πελάτη του και αποτέλεσμα πιέσεων που άσκησε ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν.

Στα μέσα Δεκεμβρίου ο Πούτιν είχε δηλώσει σχετικά με τον πρώην μεγιστάνα του ομίλου Youkos Χοντορκόφσκι ότι τα τα εγκλήματά του είχαν αποδειχθεί από την δικαιοσύνη και ότι «οι κλέφτες πρέπει να πάνε στη φυλακή».
http://www.epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: