"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

6/12/10

Νομιμοποίηση του ξεπεσμού στο όνομα της νομιμότητας-

 Του ΜΠΑΜΠΗ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΟΤΑΝ με το μέρος σου έχεις τη δύναμη που σου παρέχει η εξουσία βεβαίως και μπορείς να κάνεις τα άσπρα μαύρα και το ψέμα αλήθεια.

ΚΑΙ αυτό έκανε πρόσφατα (για άλλη μια φορά) η αμερικανική κυβέρνηση μετά τις αποκαλύψεις των διπλωματικών μυστικών εγγράφων.

ΜΕ πρόσχημα ότι οι αποκαλύψεις της WikiLeaks θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών και των εμπλεκομένων, διακήρυξαν σε όλους τους τόνους, ότι αυτό που έκανε η ιστοσελίδα των μεγάλων διαρροών είναι «παράνομο».

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ έδωσαν εντολή να αρχίσει «έρευνα», κατά της εγκληματικής αυτής πράξης (όπως την χαρακτηρίζουν) που στόχο έχει τη σύλληψη και το φίμωμα του ιδρυτή της WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάντζ που παραβίασε τη «νομοθεσία».

ΣΤΟ ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε αμέσως και η αυστραλιανή κυβέρνηση μετά την εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης, Ρόμπερτ Μακλέλαν, προς την ομοσπονδιακή αστυνομία να «ερευνήσει», αν ο Ασάντζ, παραβίασε την αυστραλιανή «νομοθεσία».

ΚΑΙ ενώ η «νόμιμη» καθόλα διαδικασία να τον βάλουν στο χέρι έχει αρχίσει, το δικό της μερίδιο διεκδικεί και η σουηδική κυβέρνηση που τον καταζητεί για μια υπόθεση βιασμού, που την θυμούνται και την επαναφέρουν στη δημοσιότητα, κάθε φορά που γίνεται συζήτηση για τον Ασάντζ.

ΓΙΑ το ποιος είναι ο τύπος, έχουμε μιλήσει αναλυτικά σε τούτη τη στήλη, πριν πολλούς μήνες, που ναι μεν ήταν ακόμα άγνωστος στο ευρύ κοινό, αλλά, όλα έδειχναν ότι έχει τις ικανότητες να ταράξει τα διεθνή λιμνάζοντα ύδατα, της διαφθοράς, της υποκρισίας, της διγλωσσίας και του ψεύδους.

ΜΙΛΩΝΤΑΣ προχθές από ένα διαμέρισμα του Λονδίνου, όπου κρύβεται επανέλαβε ότι είναι στρατιώτης της μάχιμης ηθικής δημοσιογραφίας και λάτρης της διαφάνειας, τονίζοντας παράλληλα ότι οι πολίτες έχουν δικαίωμα να πληροφορούνται τι πράττουν αυτοί, τους οποίους, δια της ψήφου τους, εξουσιοδοτούν να διαχειρίζονται την εξουσία.

ΣΕ ερώτηση που του έγινε, πως αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να συληθεί απάντησε ότι «μια φορά ζει κανείς, που σημαίνει ότι μια φορά του δίνεται η ευκαιρία να κάνει κάτι που αξίζει».

ΩΧΡΟΣ και φανερά καταπονημένος από τις συχνές του μετακινήσεις, ο κυνηγός της αλήθειας και πρόσφυγας της διαφάνειας, δήλωσε ότι η WikiLeaks ετοιμάζεται να δημοσιοποιήσει στις αρχές του χρόνου και τις απόρρητες διαρροές που διαθέτει για τις μεγάλες διεθνείς τράπεζες και πολυεθνικές εταιρίες.

«Ο επόμενος στόχος της WikiLeaks», είπε, «είναι μια μεγάλη αμερικανική τράπεζα για την οποία θα δημοσιεύσουμε αρκετά στοιχεία που δείχνουν πώς συμπεριφέρονται τα υψηλόβαθμα διευθυντικά της στελέχη και πώς επηρεάζουν τις νομοθετικές διαδικασίες που τις αφορούν»

ΠΑΡΟΜΟΙΑΣΕ μάλιστα την συμπεριφορά της τράπεζας αυτής με τη συμπεριφορά της εταιρίας Enron, τα διευθυντικά στελέχη της οποίας έχουν καταδικαστεί για μια σειρά από καραμπινάτες απάτες.

ΤΑ στοιχεία που διαθέτει για τις πολυεθνικές, που λυμαίνονται τις πλουτοπαραγωγικές πηγές του πλανήτη, αναμένεται ότι θα προκαλέσουν μεγαλύτερο «σεισμό», από αυτόν που προκάλεσαν οι διαρροές για τους πολέμους του Ιράκ και Αφγανιστάν και οι πρόσφατες αποκαλύψεις για τους αμερικανούς διπλωμάτες.

ΑΥΤΟ όμως που ανησυχεί ιδιαίτερα τους απανταχού εξουσιαστές διώκτες του, δεν είναι τόσο οι πρόσφατες και μελλοντικές αποκαλύψεις του, που βάζουν φωτιά στα ηθικά θεμέλια του κόσμου, όσο το προηγούμενο που δημιουργεί η WikiLeaks.

ΠΕΡΙ αυτού δεν άφησε καμιά αμφιβολία και ο ίδιος ο Ασάντζ δηλώνοντας ότι «οι μεγαλο-διαρροές είναι ένα καινούργιο παγκόσμιο φαινόμενο και το μόνο που μπορούμε να περιμένουμε είναι να πολλαπλασιαστούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: