"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

31/12/10

Ανησυχούν το ΝΑΤΟ οι ρωσικοί Iskander.


Η

ανακοίνωση της Μόσχας ότι θα αναπτύξει τους πυραύλους Iskander στα δυτικά της Ρωσίας, έχει προκαλέσει νευρικότητα στη Δύση και στο ΝΑΤΟ.
Οι πύραυλοι αυτοί που μπορούν να εξοπλιστούν και με πυρηνικές κεφαλές έχουν βεληνεκές πάνω από 500 χιλιόμετρα και η ανάπτυξή τους στη δυτική πλευρά της Ρωσίας «θέτει υπό απειλή» αρκετούς «συμμάχους του ΝΑΤΟ»,λένε οι ειδικοί.
 Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις νατοϊκών από τα σημεία στα οποία οι Ρώσοι έχουν σχεδιάσει να ....
αναπτύξουν τους Iskander «απειλούνται» οι σκναδιναβικές χώρες αλλά και οι χώρες της Βαλτικής.
Από την άλλη πλευρά όμως υπάρχει η επιχειρηματολογία των Ρώσων που δεν μπορεί να αγνοηθεί. Όπως υποστηρίζουν από τη Μόσχα,ο μόνος λόγος που σχεδιάστηκε η ανάπτυξη των πυραύλων στις δυτικές περιοχές της χώρας,είναι ότι στα σύνορά της όλο και πληθαίνουν οι νατοϊκές-αμερικανικές αεροπορικές βάσεις. Όπως υποστηρίζουν ρωσικές στρατιωτικές πηγές από τις αεροπορικές βάσεις σε Λιθουανία και Πολωνία «ένα αμερικανικό F 16 ,μπορεί να πλήξει στόχους στη Ρωσία μέσα σε 15-25 λεπτά.
Όσο για τους ισυρισμούς περί πυρηνικών οι Ρώσοι απαντούν ότι σε έξι στρατιωτικές αεροπορικές βάσεις της Ευρώπης ,υπάρχουν πυρηνικά όπλα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από μαχητικά F-16.
http://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: