"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

27/5/11

Τι είναι το ΕΣΠ; είναι Ελληνική, Μη Κυβερνητική Οργάνωση που ιδρύθηκε το 1989...

Σχ: Θέλω να έχω 10 ΜΚΟ για να γίνω Βιομήχανος, επιτέλους!!! Τι θα γίνει με τους Έλληνες; Όλοι τώρα απο μία ΜΚΟ, για την διάσωση του ζευγαρώματος των σκουλικίων !!! 
*****************************
Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ) είναι Ελληνική, Μη Κυβερνητική Οργάνωση, που ιδρύθηκε το 1989 για να υποστηρίξει τους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα. Μέσα από ποικίλες ψυχοκοινωνικές και νομικές υπηρεσίες, τους βοηθά να ενταχθούν αρμονικά στην Ελλάδα.

Είναι

 • ο μόνος ελληνικός μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός φορέας που ασχολείται αποκλειστικά με άτομα που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα και θεωρούνται πρόσφυγες,
 • ενταγμένο στα μητρώα του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας ως Σωματείο Αναγνωρισμένο ως Ειδικώς Φιλανθρωπικό,
 •  μία από τις έξι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις προστασίας των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στην Ελλάδα που συμμετέχουν στην Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) σύμφωνα με το Νόμο για την Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου 2667/98. Επίσης, καθήκοντα αντιπροέδρου έχει αναλάβει η Πρόεδρος του Δ.Σ του ΕΣΠ.
 • επιχειρησιακός εταίρος της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), και
 • μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για Πρόσφυγες και Εξορίστους (ECRE).

Έχει
 • Ειδική Συμβουλευτική Ιδιότητα στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο του ΟΗΕ (ECOSOC), και έχει
 • βραβευτεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κύριο Κάρολο Παπούλια ως «νησίδα ποιότητας» για την πολύχρονη κοινωνική προσφορά του.


Διαβάστε περισσότερα


Το έργο μας

Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες υποδέχεται τους αιτούντες άσυλο και τους πρόσφυγες και τους βοηθάει να θέσουν τις βάσεις για ένα νέο ξεκίνημα στην Ελλάδα. Τα πέντε απαραίτητα βήματα για τη στήριξη του πρόσφυγα είναι τα εξής:
 1. Αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών των νεοαφιχθέντων αιτούντων άσυλο (ρουχισμός, τροφή και στέγη).
 2. Πραγματοποίηση αποστολών από τους νομικούς του ΕΣΠ σε σημεία εισόδου προσφύγων, οι οποίοι με τη βοήθεια διερμηνέων και ορισμένες φορές με τη συνεργασία μελών της Υπάτης Αρμοστείας, βοηθούν τις ελληνικές Αρχές κατά την καταγραφή των αιτημάτων ασύλου και ενημερώνουν τους αιτούντες άσυλο σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους.
 3. Παροχή νομικής συμβουλευτικής και συνδρομής σε αιτούντες άσυλο, συμμετοχή με εκπροσώπους του στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Γνωμοδότησης και προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας όταν κρίνεται αναγκαίο.
 4. Κοινωνική στήριξη και συνδρομή προς τους αιτούντες άσυλο και τους πρόσφυγες, με τις υπηρεσίες που διαθέτει για υποδοχή, ψυχοκοινωνική συμβουλευτική και αρωγή, επαγγελματικό προσανατολισμό και ένταξη στην αγορά εργασίας.
 5. Στήριξη των προσφύγων στην προσπάθειά τους να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία. Ειδικευμένο προσωπικό και εθελοντές στηρίζουν, προσανατολίζουν και εκπαιδεύουν τους πρόσφυγες με τέτοιο τρόπο, ώστε να αναπτύξουν τις ικανότητές τους να βρουν εργασία και να κατορθώσουν να αυτοσυντηρηθούν το ταχύτερο δυνατόν.
Δείτε επίσης:
Στα αλήστου μνήμης Δεκεμβριανά, που κάηκε η Αθήνα και ο Παυλόπουλος κρατούσε (παγκόσμια πρωτοτυπία!) την Αστυνομία σε ΄΄αμυντική στάση η΄΄ομάδα΄΄ συναντιόταν στο Παλαιό Ψυχικό, σε οικία (σύμπτωσις!) ιδιοκτησίας πρεσβείας ΗΠΑ. Παρών και ο σημερινός πρωθυπουργός μας, που αδημονούσε να φύγει ο Καραμανλής και να αναλάβει αυτός. Έπρεπε να διεκπεραιώσει τα επείγοντα των Αμερικάνων ο Γιώργος! Και το κάνει καλά σήμερα! Παρών τότε και ο Άλεξ Ρόντος. Παρόντες και οι Χρυσοχοίδης, Παπουτσής κλπ. Τι συζητούσαν εκεί, την ώρα που έκαιγαν την Αθήνα και διέσυραν την χώρα οι βάνδαλοι; http://diaggeleas.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: