"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

6/4/10

Τον Φεβρουάριο 1941 ο Άγγλος Υπουργός Ήντεν ήλθε στην Ελλάδα και ανέφερε στον Έλληνα Πρωθυπουργό


ότι η Γιουγκοσλαβία και η Τουρκία αρνήθηκαν να συμπράξουν με την Ελλάδα και να πολεμήσουν κατά της Γερμανίας. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός απήντησε ότι η Ελλάδα θα πολεμήσει και μόνη και κατά της Γερμανίας, παρά το γεγονός ότι ήδη πολεμούσε στην Αλβανία. Ο Τσόρτσιλ σε τηλεγράφημά του προς τον ‘Ηντεν, ζήτησε να μην πιεσθεί η Ελλάδα να λάβει μέρος σε απέλπιδα αγώνα. Αρχές Μαρτίου 1941 ήρθε στην Ελλάδα ανεπαρκέστατη εκστρατευτική Βρετανική Στρατιωτική Δύναμη, αποτελούμενη από Άγγλους, Αυστραλούς και Νεοζηλανδούς και έλαβε θέση στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία. Την ηρωική αυτή απόφαση και έμπρακτη μαχητικότητα της Ελλάδας, στον κοινό συμμαχικό αγώνα κατά του Άξονα, όλοι την αγνοούν σήμερα. 

Ο ηρωισμός των μαχητών των Οχυρών εξέπληξε τους Γερμανούς και ο Χίτλερ μιλώντας στο Ράιχσταγ την 4.5.1941, είπε: «Η ιστορική δικαιοσύνη με υποχρεώνει να διαπιστώσω ότι απ’ όλους τους αντιπάλους μας, ο Έλληνας στρατιώτης πολέμησε με ύψιστον ηρωϊσμόν και αυτοθυσίαν και παρεδόθη, όταν κάθε αντίσταση ήταν μάταιη».

Ο Χίτλερ ανέφερε στη φίλη του Leni Riefenstahl, ότι: «Η επίθεση της Ιταλίας κατά της Ελλάδος υπήρξε καταστροφική για την Γερμανία. Αν οι Ιταλοί δεν είχαν επιτεθεί στην Ελλάδα και δεν χρειάζονταν τη βοήθεια μας, ο πόλεμος θα είχε πάρει διαφορετική τροπή. Θα είχαμε προλάβει να κατακτήσουμε το Λένινγκραντ και τη Μόσχα, πριν μας πιάσει το ρωσικό ψύχος» (από το βιβλίο της Riefenstahl). Τα ίδια επανέλαβε και στην Πολιτική Διαθήκη του, που υπαγόρευσε προ του θανάτου του, όπου κατηγορηματικά αποδίδει την αποτυχία του στην καταστρεπτική για τον Άξονα επίθεση του Μουσολίνι κατά της Ελλάδας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ «η καλλιέργεια του πατριωτισμού αποτελεί σήμερα την μοναδική απάντηση, ώστε ο λαός μας να μπορέσει να αποκρούσει ενημερωμένος, ενωμένος και άγρυπνος αυτό το σατανικό σχέδιο ξεσκεπάζοντας και απομονώνοντας τους εχθρούς του, όποιοι και αν είναι και όπου κι αν βρίσκονται. Αρκετά κοιμηθήκαμε έως τώρα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: