"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

3/5/10

Η Ουκρανία πήρε εκπτώσεις για το ρωσικό φυσικό αέριο, ύψους 3-4 δισεκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο, κάτι που θα της επιτρέπει να εξασφαλίζει οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας για πολλά χρόνια.


Η ουκρανική αντιπολίτευση αντιτάχθηκε στις Συμφωνίες που υπογράφτηκαν από τους προέδρους της Ουκρανίας και της Ρωσίας -Βίκτορ Γιανουκόβιτς και Ντμίτρι Μεντβέντεφ  στη διάρκεια της συνάντησής τους στο Χάρκοβο.
Συγκεκριμένα αντιτάχθηκαν στην παράταση της προθεσμίας παρουσίας της ρωσικής βάσης στην Κριμαία και στη Συμφωνία στον τομέα του φυσικού αερίου. Το κόμμα του πρώην προέδρου Βίκτορ Γιούσενκο «Η Ουκρανία μας» κάλεσε σε καθαίρεση του αρχηγού του κράτους Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Στην πρώην πρωθυπουργό Γιούλια Τιμοσένκο, αρχηγό του ομώνυμου συνασπισμού της αντιπολίτευσης, ανήκει η ιδέα για τη σύγκλιση έκτακτης συνόδου της Βουλής.
Οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης θεωρούν ότι ο Γιανουκόβιτς υπογράφοντας τις ...
αντίστοιχες Συμφωνίες παραβίασε δήθεν το Σύνταγμα της χώρας. Αναλύοντας την διαμορφωμένη κατάσταση ο Αλεξέι Βλάσοφ, γιενικός διευθυντής του ρωσικού Κέντρου ερευνών του μετασοβιετικού χώρου, δήλωσε:  «Ο Γιανουκόβιτς έδειξε την πολιτική του δύναμη και συμπεριφέρθηκε ως εταίρος-πραγματιστής. Εννοείται ότι με αυτό τον τρόπο απόσπασε τους πόντους από εκείνους που βεβαίωναν ότι θα παίζει διφορούμενη και ασυνεπή πολιτική και δεν θα εκπληρώνει τις προεκλογικές του υποσχέσεις. Ακριβώς το αντίθετο. Βλέπουμε ότι οι προεκλογικές του υποσχέσεις μετουσιώνονται ήδη σε συγκεκριμένα πολιτικά και οικονομικά βήματα, προκαλώντας εκνευρισμό στους αντιπάλους του, και ιδιαίτερα στην Γιούλια Τιμοσένκο, η οποία πίστευε ότι θα μπορέσει να αλλάξει την κατάσταση, τουλάχιστον στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Ο Γιανουκόβιτς και το περιβάλλον του διαδέχτηκαν πολύ βαριά κληρονομιά. Οικονομική κρίση, άδειο δημόσιο, έλλειψη προϋπολογισμού και την όλο και εντεινόμενη δυσαρέσκεια της κοινής γνώμης. Οι αντίπαλοί του υπολόγιζαν ότι η νέα εξουσία δεν θα μπορέσει να βρει τρόπους λύσης αυτών των προβλημάτων και έπεσαν έξω στους υπολογισμούς τους»,- παρατήρησε ο Αλεξέι Βόλκοφ.
Εξάλλου, οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Ουκρανίας χαρακτήρσαν ως «πρωτοφανείς»  τις Συμφωνίες που υπέγραψαν στο Χάρκοφο. Η Μόσχα είχε ανάγκη από μια ξεκάθαρη θεση για την παρουσία του ρωσικού Στόλου της Μαύρης θάλασσας στη Σεβαστούπολη και την πήρε χάρι στην παράταση της Συμφωνίας ως το 2042. Η Ρωσία, με τη σειρά της, ικανοποίησε σε μεγάλο βαθμό τις προτάσεις  του  Ουκρανού της εταίρου  στον τομέα του φυσικού αερίου
http://greek.ruvr.ru/2010/04/22/6756781.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια: