"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

2/6/10

«Η ελληνική γλώσσα έχει ιδιαίτερη ακαδημαϊκή σημασία. Η παγκόσμια σκέψη και ο δυτικός πολιτισμός έχουν επηρεαστεί άμεσα από τον ελληνικό πολιτισμό, γενικά, και την ελληνική γλώσσα, ειδικά»

Υπουργοί και βουλευτές του ALP Βικτώριας στηρίζουν την ελληνική γλώσσαΔώδεκα μέλη της πολιτειακής Εργατικής κυβέρνησης της Βικτώριας (υπουργοί, υφυπουργοί, βουλευτές και γερουσιαστές) στηρίζουν την περίληψη της ελληνικής γλώσσας στο Εθνικό Πρόγραμμα Διδασκαλίας Γλωσσών.
Με επιστολή τους προς την αντιπρόεδρο της... ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Αυστραλίας και υπουργό Παιδείας, Τζούλια Γκίλαρντ, οι Richard Wynne (βουλευτής Richmond, υπουργός Οικισμού, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Υποθέσεων Ιθαγενών), Maxine Morand (βουλευτής Mount Waverley, υπουργός Προσχολικής Ανάπτυξης και Υποθέσεων Γυναικών), Τζένη Μικάκου (γερουσιαστής Northern Metropolitan Region, υφυπουργός Πολεοδομίας), Fiona Richardson (βουλευτής Northcote, υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών), Tony Lupton (βουλευτής Prahran, Γραμματέας υπουργικού Συμβουλίου), Janice Munt (βουλευτής Cheltenham), Rob Hudson( βουλευτής Bentleigh), Martin Foley (βουλευτής Albert Park), Bob Stensholt (βουλευτής Burwood), Ann Barker (βουλευτής Oakleigh και αντιπρόεδρος της πολιτειακής βουλής), Γιάννης Πανταζόπουλος (Dandenong, πρώην υπουργός) και Kirstie Marshall (βουλευτής Forest Hill), εκφράζουν την πίστη τους, ότι η ελληνική γλώσσα είναι «γλώσσα εθνικής προτεραιότητας» και πρέπει να περιληφθεί στις γλώσσες, που θα διδάσκονται στα κρατικά σχολεία της χώρας.
Τα μέλη του πολιτειακού κοινοβουλίου υπενθυμίζουν στην υπουργό Παιδείας, ότι η ελληνική γλώσσα ομιλείται και διδάσκεται ευρύτατα σε ολόκληρη την Αυστραλία, σε κρατικά και εθνοτικά σχολεία.
«Η ελληνική γλώσσα έχει ιδιαίτερη ακαδημαϊκή σημασία. Η παγκόσμια σκέψη και ο δυτικός πολιτισμός έχουν επηρεαστεί άμεσα από τον ελληνικό πολιτισμό, γενικά, και την ελληνική γλώσσα, ειδικά», τονίζουν και προσθέτουν.
«Μεγάλο μέρος της αγγλικής γλώσσας και της διανόησης της Δύσης, έχουν τις ρίζες τους στην ελληνική γλώσσα και σκέψη. Πολλά από τα κείμενα, που έχουν επηρεάσει, τη γλώσσα και τη σκέψη μας εγράφησαν στην ελληνική γλώσσα.
Πιστεύουμε, ότι η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας ενισχύει τη μάθηση σε πολυάριθμους τομείς της παιδείας, μεταξύ των οποίων τα Μαθηματικά, η Φυσική, η Μηχανολογία, η Ιστορία, η Φιλοσοφία, η Νομική,, το Δράμα, οι Τέχνες και η αγγλική γλώσσα.
Γι’ αυτό πιστεύουμε ακράδαντα, ότι η ελληνική γλώσσα πρέπει να περιληφθεί ως γλώσσας εθνικής σημασίας στο Εθνικό Πρόγραμμα Διδασκαλίας Γλωσσών που διαμορφώνει η Αυστραλιανή Επιτροπή Προγραμματισμού και Αξιολόγησης ACARA.
http://www.neoskosmos.com/news/el/node/8101 

Δεν υπάρχουν σχόλια: