"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

22/9/10

Εφοπλιστές: Απειλούν με αλλαγή σημαίας -Κυβέρνηση τουμπουζίτσου...

 Το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδας σημειώνει ότι οι κυβερνητικοί χειρισμοί δημιουργούν σοβαρά προβλήματα.
Τη φυγή πλοίων από την ελληνική σημαία, κίνηση που θα έχει άμεσες οικονομικές συνέπειες στην εθνική οικονομία, υπαινίσσονται σαφέστατα χθες οι Έλληνες εφοπλιστές του Λονδίνου σε ανακοίνωση της..... Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας (Committee) με την οποία καυτηριάζονται οι τελευταίοι χειρισμοί της κυβέρνησης γύρω από τον διοικητικό φορέα της ναυτιλίας.

Σε δική του ανακοίνωση το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδας σημειώνει ότι οι κυβερνητικοί χειρισμοί δημιουργούν σοβαρά προβλήματα και κλίμα ανασφάλειας στην ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα, ενώ καλεί τον ίδιο τον πρωθυπουργό να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και να κάνει τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις.


Συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζητά και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας. Μετά την έντονη αντίδραση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών για το θολό τοπίο που δημιουργείται πάλι στην ναυτιλία, οι δύο χθεσινές ανακοινώσεις του Committee και του ΝΕΕ δηλώνουν την καθολική αντίδραση του εφοπλισμού στην απόφαση της κυβέρνησης να διατηρήσει το Λιμενικό Σώμα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μεταφέροντας όμως την ποντοπόρο ναυτιλία στο υπό σύσταση υπουργείο Θαλάσσιων Υποθέσεων - Νήσων και Αλιείας. Κορυφαίο μέλος του προεδρείου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών έλεγε χθες στην «Η» ότι η θέση της ποντοπόρου ναυτιλίας να μην αποκοπεί από το Λ.Σ. είχε δηλωθεί με σαφήνεια τους προηγούμενους μήνες στην κυβέρνηση, η οποία, όπως φαίνεται, δεν άκουσε και συνεχίζει να μη θέλει να ακούσει τους προβληματισμούς των εφοπλιστών.


«Αυτοί που δεν ακούν, θα υποστούν και τις συνέπειες των πράξεών τους», σημείωσε ο συνομιλητής μας, υπονοώντας σαφώς ότι οι εφοπλιστές αυτήν τη φορά θα αμυνθούν και δεν θα μείνουν άπρακτοι όπως είχαν πράξει πριν από 11 μήνες με τη διάλυση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Στην ερώτηση αν τουλάχιστον χθες, υπήρξε κάποια αίσθηση ότι θα γίνουν διορθωτικές κινήσεις στο θέμα του υπουργείου και του Λιμενικού Σώματος, η απάντησή του ήταν αρνητική.


Καμπανάκι

Το Committee κρούει τον κώδωνα σημειώνοντας «οι καιροί είναι πολύ κρίσιμοι για τη χώρα μας και δεν επιτρέπουν πειραματισμούς στον ζωτικό για την οικονομία μας τομέα της εμπορικής ναυτιλίας. Το κύριο και πρώτο που θίγεται άμεσα είναι η ελληνική σημαία από την απώλεια της εμπιστοσύνης και οι οικονομικές επιπτώσεις ακολουθούν ντόμινο προς όλους τους τομείς». Μάλιστα σημειώνει ότι ήδη τα ζημιογόνα αποτελέσματα από τους πειραματισμούς των τελευταίων μηνών είναι ορατά στην αρνητική πορεία του εθνικού νηολογίου.

Aπό την πλευρά του το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδας θέλοντας να τονίσει τη σημασία της ναυτιλίας για την εθνική οικονομία αναφέρει ότι προσφέρει χωρίς κρατική επιβάρυνση δισεκατομμύρια δολάρια σε συνάλλαγμα ετησίως, είναι πηγή και μαγνήτης για την εγκατάσταση στη χώρα εταιρειών που δημιουργούν 400.000 θέσεις εργασίας.

 
Πηγή: Ημερησία Online - www.imerisia.gr
http://www.taxexperts.gr 


Αν κάποιοι εξ υμών θεωρούν τις εκλογές ως μέσον ανατροπής των κατακτητών, εγκληματούν κατά του εαυτού τους. Δεν θα συμμετάσχουμε σε εκλογές τους όρους των οποίων καθορίζει ο εχθρός. Η μαζική αποχή και η απονομιμοποίηση των εκλογών τους είναι βασικός όρος ανατροπής των κατακτητών. Δεν πρέπει να παίξουμε θέατρο σε ένα έργο με δικό τους σενάριο. Εξηγούμαι περαιτέρω. Πώς είναι δυνατόν να λάβουμε μέρος στις εκλογές των κατακτητών χωρίς να έχει γίνει εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων από όλους τους ελληνοποιημένους εισβολείς; Χωρίς εκκαθάριση εκλογικών καταλόγων δεν μπορούμε να συμμετέχουμε στις εκλογές τους.
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια: