"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

9/9/11

O KYΠΡΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

του Όμηρου Αλεξάνδρου


Η συμφωνία που η κυβέρνηση Χριστόφια έχει υπογράψει με την Αμερικάνικη εταιρεία Noble Energy για εξόρυξη φυσικού αερίου δεν έχει δοθεί στην δημοσιότητα, για να γνωρίζει ο κυπριακός λαός τους όρους της σημαντικότερης οικονομικής συμφωνίας που έχει υπογράψει ποτέ κυβέρνηση από το 1960. Δεν υπάρχει προηγούμενο σε δημοκρατική χώρα του πλανήτη, μια τόσο σημαντική συμφωνία να κρατείται μυστική και απόρρητη από την κυβέρνηση και η αντιπολίτευση να σιωπά.

Στην περίπτωση της Κύπρου η ‘’Δημοκρατική’’ κυβέρνηση του Χριστόφια και του ΑΚΕΛ, που μετά την έκρηξη στο Μαρί κανείς πλέον δεν εμπιστεύεται την κρίση τους, την συμφωνία αυτή όχι μόνο δεν την έχουν δώσει στην δημοσιότητα και στην αντιπολίτευση, αλλά ούτε και τα καθ’ ύλην αρμόδια ...
σώματα και φορείς που έχουν γνώση του αντικειμένου, όπως η ΔΕΦΑ και ΡΑΕΚ γνωρίζουν λεπτομέρειες της.

Από πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, γίνεται αντιληπτό ότι με βάση την συμφωνία τα δικαιώματα για την εξόρυξη φυσικού αερίου ανήκουν κατά 100% στην αμερικάνικη εταιρεία, η οποία έχει αναλάβει ταυτόχρονα και την εξόρυξη του Ισραήλ. Επίσης, όπως δημοσιεύτηκε σε συγκεκριμένο έντυπο και δεν διαψεύστηκε, η Εταιρεία Noble Energy, αν και εφόσον εντοπίσει σημαντικά και εμπορεύσιμα αποθέματα θα μπορεί να αποσβέσει όλες τις δαπάνες εντοπισμού αερίου για τις οποίες, δαπάνες, θα ελέγχει πλήρως τον μηχανισμό προσδιορισμού τους. Με απλά λόγια η εταιρεία θα αποσβέσει όλες τις δαπάνες, θα καλύπτει όλα τα υπό αυτήν καθοριζόμενα έξοδα και σε όσα κέρδη δείξει (αν δείξει), τα οποία θα είναι αφορολόγητα, στο μέλλον θα δίνει ένα άγνωστο και ακαθόριστο ποσοστό στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Σε αντίθεση με την μυστικοπάθεια και την αδιαφάνεια της κυβέρνησης Χριστόφια, η Κυβέρνηση του Ισραήλ έχει δώσει με πλήρη διαφάνεια στη δημοσιότητα όλους τους όρους της συμφωνίας με την ίδια εταιρεία, η οποία ανεβάζει το ποσοστό του Ισραήλ πέραν του 50% στα έσοδα ανόρυξης, καθώς επίσης και θα εισπράττει και φόρο στα κέρδη της εταιρείας. Η συμφωνία του Ισραήλ έχει περάσει και από το Κοινοβούλιο της χώρας και έχει εμπλέξει στις διαδικασίες δικούς της εμπειρογνώμονες και επιστήμονες για να πετύχουν στο μέλλον μεγαλύτερα ποσοστά εσόδων για τους Ισραηλινούς.

Με ανάλογη μυστικοπάθεια και αδιαφάνεια η ‘’Δημοκρατική’’ Κυβέρνηση του ΑΚΕΛ ήταν έτοιμη να υπογράψει πριν μερικούς μήνες συμφωνία με την Shell για μεταφορά φυσικού αερίου με απίστευτα ετεροβαρείς όρους για την Κυπριακή Δημοκρατία. Μετά όμως από αντιδράσεις της ΔΕΦΑ και της αντιπολίτευσης ευτυχώς έκανε πίσω.

Σε αντίθεση με ότι έχει συμβεί με την Shell στην περίπτωση της συμφωνίας με την Noble Energy, τα κόμματα της αντιπολίτευσης τηρούν σιγή ιχθύος και δεν αντιδρούν καθ’ όλου. Αυτό με  βάζει, όπως πιστεύω και πολλούς πολίτες, σε σκέψεις μήπως κάτι ύποπτο ψήνεται.

Πρόσφατα τα κόμματα της αντιπολίτευση απείλησαν ότι αν η κυβέρνηση δεν δώσει στην δημοσιότητα αυτούσιο το πόρισμα για την έκρηξη στο Μαρί, θα κατάθεταν πρόταση νόμου με τον οποίον η Κυβέρνηση θα υποχρεωνόταν να δώσει στην δημοσιότητα το πόρισμα.

Δεν είδαμε όμως ανάλογη κίνηση για αυτή την τόσο σημαντική συμφωνία για το αέριο. Αυτό σας λέγει τίποτα; εμένα πάντως με βάζει σε σκέψεις και αν δεν δω άμεσα ανάλογη αντίδραση από την αντιπολίτευση θα δικαιούμαι να κάνω συνειρμούς και παραλληλισμούς με την περίπτωση της Siemens στην Ελλάδα.
Η περίπτωση του φυσικού αερίου θα μπορούσε να δώσει τέλος στα οικονομικά προβλήματα της Κύπρου και να αποτελέσει τον ισχυρό καταλύτη οριστικής επίλυσης του κυπριακού, υπό την προϋπόθεση ότι θα την χειρίζοντο σωστά, πραγματικοί πατριώτες κύπριοι πολιτικοί, που δυστυχώς δεν υπάρχουν. Δεν είμαι όμως αισιόδοξος ότι θα συμβεί αυτό γιατί όπως και στην Ελλάδα υπάρχουν μόνο διεφθαρμένοι πολιτικοί και ελεεινό πολιτικοοικονομικό κατεστημένο που έχουν οδηγήσει την μητέρα Ελλάδα στην πτώχευση και εκεί οδηγούν και την κόρη οι δικοί μας.

Αν κάποιοι θεωρούν ότι είμαι άδικος και χρησιμοποιώ σκληρές εκφράσεις για τους πολιτικούς, τους υπενθυμίζω ότι: το 1974 έδωσαν την μισή Κύπρο στους τούρκους, το 1999 μάζεψαν τις οικονομίες του κυπριακού μέσω του Χρηματιστηρίου, το 2005 σκότωσαν 121 ανθρώπους στο αεροπορικό δυστύχημα της ΗΛΙΟΣ που ιδρύθηκε με τα κλεμμένα χρήματα του ΧΑΚ, και το 2011 σκότωσαν 13 και τραυμάτισαν 61 ανθρώπους, κατέστρεψαν τον ηλεκτρολογικό σταθμό Βασιλικού και κατ’ επέκταση την κυπριακή οικονομία.

Όλα τα πιο πάνω εγκλήματα έχουν συγκαλυφτεί από τον νυν Γενικό Εισαγγελέα και την ανύπαρκτη και χειραγωγημένη από τους πολιτικούς κυπριακή δικαιοσύνη. Εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι είμαι άδικος;

Οσφραίνομαι ότι το επόμενο (και τελευταίο υπό την ιδιότητα μας σαν κράτος) μεγάλο έγκλημα που θα επισυμβεί και στην πορεία θα συγκαλυφθεί, θα είναι η περίπτωση του φυσικού αερίου. Αν η συμφωνία του φυσικού αερίου δεν έρθει στο φως και αντί διεφθαρμένων και ανίκανων πολιτικών δεν την χειριστούν με διαφάνεια ειδήμονες εμπειρογνώμονες και τεχνοκράτες, τότε το μόνο που εγώ βλέπω να συμβαίνει είναι, αφενός μεν η οικονομική ενίσχυση του διεφθαρμένου πολιτικού κατεστημένου και αφετέρου η οριστική πτώχευση και της  Κύπρου.
Πηγή άρθρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: