"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

12/9/11

ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ

Όποιος κατευθύνει το λογισμικό κατευθύνει και τα όπλα

Η επιχείρηση κατασκοπίας εντός του στόλου και το γεγονός ότι το λογισμικό που χρησιμοποιούνε οι Τ.Ε.Δ. έχει αγοραστεί από το Ισραήλ κατέστησε συζητήσιμη την ασφάλεια των όπλων στην διάρκεια μιας πιθανής κρίσης στην Μεσόγειο.

Καθώς η κρίση συγγνώμης Τουρκίας-Ισραήλ κορυφώθηκε μετά την έκθεση των Ηνωμένων Εθνών για το πλοίο Μαβί Μαρμαρά, ο ...
πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως τα νέα πλοία με ανθρωπιστική βοήθεια θα προστατεύονται. Αναπόφευκτα άρχισαν να βγαίνουν σενάρια σχετικά με μια αντιπαράθεση των στόλων Τουρκίας-Ισραήλ. Όσο και αν δεν φαίνεται πιθανή η σύρραξη ανάμεσα στους δύο στόλους, το γεγονός πως το Ισραήλ σε πολλές περιπτώσεις έχει δείξει ότι δεν παραμένει περιορισμένο σε συμβατικά όπλα, δείχνει ότι η κρίση θα υπάρξει και σε επίπεδο λογισμικού.

Η ισχύς του λογισμικού είναι στο Ισραήλ

Καθώς η καταστροφή που προκαλεί η πυρηνική δύναμη, ωθεί τους στρατούς του σήμερα να αναζητήσουν εναλλακτικούς οδούς ανωτερότητας, εισέρχεται στον χώρο το ¨λογισμικό¨. Στον βαθμό που οι υπολογιστές κυριαρχούνε στην τεχνολογία των όπλων, για να τα κατευθύνεις έχεις ανάγκη το λογισμικό. Εντέλει αυτός που κατευθύνει το λογισμικό κατευθύνει και το όπλο. Μπορεί να ενημερώνεται για τους ελιγμούς του ή –το απλούστερο- τυφλώνοντας το μπορεί να καταστήσει ένα όπλο πέμπτης γενιάς να φαίνεται σαν όπλο του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Τα καλύτερα παραδείγματα για αυτό τα κάνει το Ισραήλ.

Όταν τον Νοέμβριο το Ιράν θέλησε να κάνει μια μεγάλη αεροπορική επίδειξη και βρέθηκε σε πληροφοριακή συσκότιση από κατασκοπικό λογισμικό, κανείς δεν είχε αμφιβολία ποιος το έκανε. Άλλωστε και το γεγονός ότι κατά την διάρκεια της σύρραξης Νοτίου και Βορείου Κορέας κυκλοφόρησε στον τύπο ότι οι ΗΠΑ που είναι η ατμομηχανή στην αμυντική βιομηχανία, ζήτησαν από το Ισραήλ κατασκοπικό λογισμικό, δείχνει το πόσο μάστορες και προηγμένοι είναι οι Ισραηλινοί σε αυτό τον τομέα.

Η Τουρκία στις μέρες μας στην τεχνολογία όπλων δεν έχει ξεπεράσει την ιδιότητα του ¨πελάτη¨. Και ενώ τα όπλα του σήμερα παράγονται από πολιτικούς μηχανικούς, οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις διοικούνε με ¨συνταξιούχους¨ στρατηγούς τόσο φορείς όπως η ASELSAN, η HAVELSAN και άλλους παρόμοιους, όσο και τους διαγωνισμούς των αμυντικών βιομηχανιών.
Πηγή άρθρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: