"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

12/9/11

Πόλεμος για το Πετρέλαιο: Η σύγκρουση Ισραήλ -Τουρκίας θα μπορούσε να αρχίσει στην Κύπρο

Ο Alon Liela, βετεράνος υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, πρώην πρέσβης στην Τουρκία και πρώην Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ, προειδοποίησε ότι η αιτία της σύγκρουσης μεταξύ του Ισραήλ και της Τουρκίας είναι το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της ανατολικής Μεσογείου.

«Η απόφαση της Τουρκίας να μειώσει το επίπεδο των διπλωματικών επαφών με το Ισραήλ θα έχει αφθονία αρνητικών επιπτώσεων» δήλωσε ο Liela προσθέτοντας ότι ήταν ‘στρατηγική απόφαση της Τουρκίας που θα επηρεάσει όλους τους τομείς της ζωής- το πολιτικό επίπεδο, το οικονομικό και το κοινωνικό και το χρονικό αυτό διάστημα δεν μπορεί να καθοριστεί».

Τα παραπάνω τόνισε ο Alon Liela σε συνέντευξή του στο «EuroNews» και τόνισε ότι είναι «μια δυσάρεστη και επικίνδυνη πρόθεση της Τουρκίας για την προστασία της Ανατολικής Μεσογείου».

«Νομίζω ότι η Τουρκία δεν θα συγκρουστεί με το Ισραήλ, λόγω του Λιβάνου ή της Γάζας, αλλά θα αγωνιστεί για (την ΑΟΖ) της Κύπρου. Ο λόγος είναι, φυσικά, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριo, τα δικαιώματα στην ναυσιπλοΐας και στην οριοθέτηση των χωρικών υδάτων. Παρότι οι δύο χώρες γνωρίζουν την στρατιωτική κατάσταση τους, δεν αποκλείεται  μια πιθανή ένοπλη σύγκρουση», δήλωσε ο Λίελα.
--
Πηγή: Islam Bosna- 24sata.info

Δεν υπάρχουν σχόλια: