"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

31/10/09

NSA-ΟΙ Εντολές πρός τον Ανδρέα Παπανδρέου απο το 1974.

Ο βέρνον Γουώλτερ, που είχε υπό την εποπτεία του τον Α Παπανδρεόυ , προσηλθε μία ώρα αργότερα. Ο Μπραΐαν Κρόζιερ κρατουσε τα {πρακτικά} της συζήτησης από την αρχή.
Τα θέματα ήταν απλά:
1}Πλήρης υποταγη του Α. παπανδρέου στα συμφωνηθέντα. Χωρίς παρέκκλιση. Φραστικές παρεκκλίσεις εν είδει φλέρτ ναι.Αλλά η επιστροφή στην ουσία είναι το πάν.

2}Εφ΄όσων θα {πολεμήσει} για την απομάκρυνση των βάσεων από την Ελλάδα, κάποια στιγμή πρέπει να πετύχει το μίνιμουμ. Μιά {αξιοπρεπή} αναθεώρηση της σύμβασης.

3}Μείωση της δύναμης του ΚΚΕ. Η μείωση δεν πρέπει να υπερβεί τα συμφωνηθέντα με τους συναδέλφους της KGB. Σχετική καθοδήγηση θα έπερνε , απο τον υποσταθμάρχη της KGB στην Αθήνα.

4}{Μάχες} κατά των Αμερικανικών συμφερόντων που υπάρχουν στην Ελλάδα,  και που είναι ιδιέτερα φιλικές προς τη δεξιά παράταξη. Όχι πόλεμο. Για να υπάρξει ισορροπία, θα δημιουργήσει ένα Νιού ντηλ από νέους ελαγχόμενους επιχειρηματίες.

5}{Μάχες} κατά του ΝΑΤΟ και ΕΟΚ. Όχι πόλεμο. Επειδή το ΝΑΤΟ στρατοκρατείται και οι αξιωματικοί είναι νευρικοί, θα έχει στη διαθεσή του ενδιάμεσο, ο οποίος θα αναλαμβάνει κάθε φορά να τους ...{πείθει} για τις προθέσεις του. Το σύνδεσμο θα τον υποδείξουν αυτοί στην κατάλληλη στιγμή.

6}Τα πρόσωπα που θα χρησιμοποιήσει , υποψήφιοι βουλευτές, υπουργοί , στελέχη θα προέρχονται κυρίως απο το Λαό , για να περιβληθούν το φωτοστέφανο του {Λαΐκού} αγωνιστή. Τα παραπάνω πρόσωπα θα ελέγχονται απο αυτούς. Θα παραδίδει τα βιογραφικά στο σύνδεσμο, ο οποίος και θα τα προωθεί σε αυτούς, οι οποίοι θα του στέλνουν την απάντηση τουςκαι θα την εφαρμόζει.

7}Όταν και εάν αυτοί κρίνουν , θα τοποθετήσουννέα ή θα ανταλάξουν με νέα, τα ήδη υπάρχοντα ΠΥΡΗΝΙΚΑ  στην Ελλάδα.

8}Οι σχέσεις με το Ισραήλ θα είναι καλές. Με την ΟΑΠ καί τον Αραφάτ θα έχει το ίδιο καλές και θα προσφέριε διυκολύνσεις για Όπλα ,Ναρκωτικά τράνζιτ κ.λ.π. ,που εμπορεύονται για τον αγώνα τους.
Πρός τα έξω θα φαίνεται { ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ μιλάμε πάντα}, υπερασπιστής των συμφερόντων όλων των ομάδων ή χωρών, που θα πολεμούν για την ανεξαρτησία τους. Όλα αυτά θα είναι μόνο εμπόριο.

9}Όταν η CIA και η DIA  χρειάζονται όπλα συμβατικά για συγκαλυμμένες επιχειρήσεις στο εξωτερικό, θα πουλάει όπλα στις τρέχουσες τιμές. Το Δημόσιο Λογιστικό θα τον ενημερώνει σχετικά.

10}Δέν θα προωθήσει το ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΖΗΤΗΜΑ. Όποτε και αν υπάρξει κίνηση στο ζήτημα θα πάρει την θέση των ΗΠΑ, χωρίς αυτό να φανεί. Δέν συμφέρει. Σε αντάλλαγμα όσο θα βρίσκεται στο πολιτικά πράγματα δεν θα υπάρξει καταληκτικό πρόβλημα με τους Τούρκους.

11}Ενώ τα συνθήματα του θα είναι αντιαμερικανικά , απαιτείται  να εφαρμόσει μια συγκαλυμμένη επιχείρηση εξαμερικανισμού, του ελληνικού Λαού . Πολιτιστικά, πολιτικά, γλωσσικά κ.λ.π. Θα λάβει οδηγίες σχετικά.

12}Η συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών Ελλάδας Ηπα να γίνει πιο στενή. Να αλλάξει την ετικέττα στις μυστικές υπηρεσίες της Ελλάδας. Στην ουσία όμως θα ισχύουν τα ΥΠΕΣΧΗΜΕΝΑ.

13}Ο ΤΥΠΟΣ στην Ελλάδα έχι ειδοποιηθεί σχετικά για την " ΦΙΛΟΤΕΧΝΗΣΗ" του λαΐκού προφίλ του.Θα χτυπήσει το γερασμένο κεφάλαιο και θα βοηθήσει τα ΝΕΟ και πάντα ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ.

14}Θα δείχνει ΑΝΟΧΗ στη ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, σερβιρισμένη με προσοχή, για να υπάρχει η απαραίτητη ισοροπία..

15}Το οικονομικό ζήτημα θα το τακτοποιήσει ο Βέρνον Γουόλτερ. Τα καρτέλ των πετρελαίων θα δώσουν γιά πρώτη δόση, πενήντα εκατομμύρια δολλάρια , για την δημιουργία κόμματος, γραφείων κ.λ.π. Το βασικότερο καρτέλ που θα τον ενοσχύσει είναι η ARAMCO. Ακολουθούν και άλλα, αλλά σε μικρότερη συμμετοχή. Τυπικά. ΟΙ Νεοΰρκέζοι της Γουόλ Στρήτ είναι μπάσταρδοι. Θα δώσουν όταν γίνεις πρωθυπουργός. ΟΙ Τεξανοί δε δίνουν ούτε σέντς. Με αυτού θα έχει αψιμαχίες. Οι Τράπεζες  Τσέηζ Μανχάταν των Ροκφέλερ, θα τον ενισχύσουν από τώρα.
Έδωσαν φυσικά και στον Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ πενήντα εκατομμύρια δολλάρια στις 22 Ιουλίου μέσω του Γκέρτσου, για τη δημιουργία του κομματός του.Οι Τεξανοί ογδόντα εκατομμύρια δολλάρια για να κρατηθούν και να έχουν πρόσβαση στην Τούρτα, όταν δημιουργηθούν οι προΰποθέσεις.

ΑΥΤΕΣ ΗΤΑΝ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ NSA........

ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ : ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΗΤΕ ΤΩΡΑ , ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ;
ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΕΩΣ ΚΥΡΙΟ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ;
ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ;

ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ...
ΠΟΙΟΣ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ;

Θεωρία Ανταρτοπολέμου




Το ΝΑΤΟ ορίζει τον ανταρτοπόλεμο ως «στρατιωτικές και παραστρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγονται σε κατεχόμενες από τον εχθρό ή και σε εχθρικές περιοχές από άτακτες, βασικά ντόπιες δυνάμεις». Η διαφορά ανάμεσα στον ανταρτοπόλεμο και την τρομοκρατία είναι ότι ο ανταρτοπόλεμος προσπαθεί να πλήξει τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας του αντιπάλου ως σύνολο, με τελικό στόχο την κατοχή του επίμαχου εδάφους, ενώ η τρομοκρατία συνίσταται σε μεμονωμένα χτυπήματα που σε μεγάλο βαθμό στρέφονται εναντίον μη στρατιωτικών στόχων και δεν συνδυάζονται άμεσα με προσπάθεια κατοχής εδάφους.


Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του ανταρτοπολέμου, ο Τσε Γκεβάρα υποστηρίζει ότι πρόκειται για μια μορφή πολέμου και επομένως έχει τα βασικά χαρακτηριστικά του τελευταίου (υποταγή στον πολιτικό σκοπό, αυξημένη σημασία της τριβής και της τύχης, καίριος ρόλος του στρατιωτικού διοιηκητή κλπ.). Το κυριότερο όμως χαρακτηριστικό είναι ότι πρόκειται για έναν πόλεμο χωρίς σταθερές. Το έμψυχο υλικό είναι μαζεμένο στην τύχη, ενώ η δομή και η πειθαρχία είναι υποτυπώδεις. Ένα άλλο χαρακτηριστικό του ανταρτοπολέμου είναι οι περιορισμένοι πόροι των δυνάμεων που τον διεξάγουν. Στον ανταρτοπόλεμο κατέφευγαν ανέκαθεν αυτοί που ήξεραν ότι δεν μπορούσαν να κερδίσουν έναν συμβατικό πόλεμο. Επίσης πρωταρχικός στόχος των ανταρτών είναι η επιβίωση. Μάχη δίνουν μόνο αν η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη, αν υπάρχει κέρδος σε εφόδια και αν οι απώλειες είναι λίγες. Σημαντικό ρόλο όμως παίζει και η μορφολογία του εδάφους και η καλή γνώση του εδάφους από τους μαχητές. Από τα διάφορα είδη εδάφους, είναι γνωστό ότι οι ορεινοί όγκοι, οι ζούγκλες και τα δάση ευνοούν τον ανταρτοπόλεμο. Το ίδιο όμως ισχύει και για τις ελώδεις περιοχές. Ακόμα για την επιτυχία ενός αντάρτικου κινήματος η υποστήριξη του πληθυσμού θεωρείται αναγκαίος όρος, δηλαδή οι αντάρτες χρειάζονται την λαϊκή υποστήριξη.

Η στρατηγική του ανταρτοπολέμου συνίσταται στην αποκέντρωση δυνάμεως. Οι αντάρτες έχουν την ικανότητα να βρίσκονται πανταχού παρόντες. Οι αντάρτικες δυνάμεις συγκεντρώνονται στα πλαίσια συγκεκριμένων επιχειρήσεων, αλλά η συγκέντρωση αυτή καλύπτει περιορισμένο χώρο και γίνεται για περιορισμένο χρόνο. Σε επιχειρησιακό επίπεδο, ο ανταρτοπόλεμος χαρακτηρίζεται από έμφαση στην ευκινησία, τον αιφνιδιασμό και τη νυχτερινή δράση, ιδίως όταν το έδαφος είναι δυσμενές για τους αντάρτες. Τέλος, η συνηθέστερη μορφή τακτικών επιχειρήσεων του ανταρτοπολέμου είναι η ενέδρα.

Όσον αφορά τις διάφορες θεωρητικές προσεγγίσεις σχετικά με την διεξαγωγή και την αντιμετώπιση του ανταρτοπολέμου, πρώτα εξετάζεται η περίπτωση του συνταγματάρχη του τσαρικού στρατού Ντένις Νταβίντοφ. Το βασικό επιχείρημα του Νταβίντοφ είναι ότι η αυξημένη εξάρτηση των σύγχρονων στρατών από την επιμελητεία αυξάνει την αποτελεσματικότητα του ανταρτοπολέμου. Στην συνέχεια εξετάζεται ο Κλαούζεβιτς που ασχολήθηκε με τον ανταρτοπόλεμο που εμφανίζεται ως κίνημα αντίστασης του πληθυσμού μιας χώρας σε εχθρική εισβολή. Σύμφωνα με τον Κλαούζεβιτς για να είναι αποτελεσματική μια γενική λαϊκή εξέγερση, θα πρέπει να πληρούνται πέντε προϋποθέσεις: α) ο πόλεμος να διεξάγεται στο εσωτερικό της χώρας, β) να μην τελειώνει με ένα μοναδικό πλήγμα, γ) το θέατρο επιχειρήσεων να είναι σχετικά μεγάλο, δ) ο εθνικός χαρακτήρας να ταιριάζει αυτό το είδος του πολέμου, ε) το έδαφος να είναι δύσβατο λόγω βουνών, δασών κλπ. Άλλος ένας θεωρητικός που ασχολήθηκε με τον ανταρτοπόλεμο είναι ο Λίντελ Χαρτ, ο οποίος υποστήριξε ότι η καταφυγή στον ανταρτοπόλεμο είναι ένας ιδεώδης τρόπος για να ξεπεραστεί το πυρηνικό αδιέξοδο, δηλαδή ο ανταρτοπόλεμος αποτελεί ίσως τον καλύτερο τρόπο χρήσης βίας για την επίτευξη πολιτικών στόχων.

Σχετικά με το αν χρειάζεται μακρά προπαρασκευή πριν την έναρξη του ανταρτοπολέμου, ο γνωστότερος οπαδός της είναι ο Μάο Τσε Τουνγκ, ο οποίος είδε τον ανταρτοπόλεμο ως επαναστατικό εργαλείο που θα μπορούσε αν επιφέρει την ανατροπή της κατεστημένης τάξης. Ο Τσε Γκεβάρα επηρεάστηκε και αυτός από τον Μάο αλλά σε αντίθεση με αυτόν πίστευε ότι μια επανάσταση μπορούσε να ξεκινήσει χωρίς εκτεταμένη προετοιμασία. Η αποτυχία των κινημάτων που ακολουθούσαν την προσέγγιση του Γκεβάρα, οδήγησε στη διατύπωση της θεωρίας του αντάρτικου των πόλεων από τον Βραζιλιάνο Κάρλος Μαριγκέλα. Ουσιαστικά η θεωρία αυτή συνίσταται στην υιοθέτηση του δόγματος της «εστίας», αλλά με το κέντρο του επαναστατικού αγώνα να μεταφέρεται στις πόλεις. Επιδίωξη των ανταρτών ήταν η αύξηση της κρατικής καταστολής προκειμένου να γενικευθεί η λαϊκή αντίδραση στο καθεστώς και να εκδηλωθεί γενική εξέγερση.

Ένα από τα αποτελεσματικότερα δόγματα αντιμετώπισης του ανταρτοπολέμου προέρχεται από τους Ρωμαίους. Οι Ρωμαίοι όταν αντιμετώπιζαν έναν ανταρτοπόλεμο φρόντιζαν να διατηρούν υπό τον έλεγχό τους τις καλύτερες περιοχές της χώρας, δίνοντας στους κατοίκους των περιοχών αυτών την επιλογή μεταξύ μιας σχετικά ομαλής ζωής υπό ρωμαϊκή κυριαρχία ή βέβαιιου θανάτου. Άλλος τρόπος αντιμετώπισης, σύμφωνα με τον σοβιετικό στρατάρχη Τουχατσέφσκι ήταν η χρήση της καταστολής με τη μορφή εκτοπίσεων καθώς και των αμοιβών παράλληλα με την καθιέρωση της συλλογικής ευθύνης των κατοίκων των διαφόρων οικισμών. Η βρετανική προσέγγιση για την αντιμετώπιση του ανταρτοπολέμου χαρακτηρίζεται από μεγάλο χρονικό ορίζοντα, έμφαση στην πολιτική προσπάθεια και λιγότερο στην ήττα των ανταρτών στο πεδίο της μάχης και περιορισμένη χρήση βίας από την αστυνομία. Το γαλλικό δόγμα αναφέρεται στην αντιμετώπιση κινημάτων με επαναστατική ιδεολογία. Στα πλαίσια αυτά η αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τους επαναστάτες αντιμετωπίζεται ως μια πάλη του Καλού με το Κακό.

Όσον αφορά την τυπολογία των ανταρτοπολέμων, μπορεί να γίνει διάκριση μεταξύ ανταρτοπολέμου που διεξάγεται ανάμεσα σε αντάρτες και συμβατικές δυνάμεις και εκείνου μεταξύ αμιγώς αντάρτικων δυνάμεων. Στην περίπτωση που οι αντάρτες μάχονται εναντίον συμβατικών δυνάμεων μπορεί να γίνει διάκριση ανάλογα με το εάν ο πόλεμος είναι διεθνής ή εσωτερικός. Τέλος στην περίπτωση όπου οι αντάρτες αντιμετωπίζουν συμβατικές δυνάμεις γηγενών αντιπάλων μπορεί να γίνει διάκριση ανάλογα με το εάν οι αντίπαλοι αυτοί είναι αλλοεθνείς ή ομοεθνείς.

Σχετικά με την αποδοτικότητα του ανταρτοπολέμου, ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ότι δεν αποτελεί από μόνος του υψηλή στρατηγική και η επιτυχία του εξαρτάται από τον συντονισμό του με τις άλλες πτυχές της στρατηγικής. Τέλος όσον αφορά το μέλλον του ανταρτοπολέμου, σύμφωνα με τον συγγραφέα, οι μέθοδοι των ανταρτών θα παραμείνουν βασικά οι ίδιες, αλλά θα υπάρξουν και προσαρμογές στις τεχνολογικές εξελίξεις. Η αύξηση της αστικοποίησης του πληθυσμού θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη καταφυγή στην τρομοκρατία, αλλά καθώς ο ανταρτοπόλεμος είναι πολιτικά αποτελεσματικότερος, τα σημαντικότερα κινήματα αναμένεται να χρησιμοποιήσουν έναν συνδυασμό και των δύο μεθόδων.



Διαβάστε: Sun Zu, "Η Τέχνη του Πολέμου", Βάνιας, Θεσσαλονίκη 1995.
http://strategy-geopolitics.blogspot.com/

«Οι Αμερικανοί προμηθεύουν με όπλα τους Κούρδους αντάρτες»


Εξηγήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησε η Τουρκία σχετικά με τους ισχυρισμούς δύο Κούρδων ανταρτών οι οποίοι παραδόθηκαν, σύμφωνα με την Άγκυρα, στις τουρκικές δυνάμεις, ότι η Ουάσιγκτον προμηθεύει με όπλα το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ). Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιουλ δήλωσε ότι κάλεσε για εξηγήσεις τον Αμερικανό πρέσβη στην Άγκυρα Ρος Γουίλσον και ότι το θέμα τέθηκε και στην Αμερικανίδα ομόλογό του Κοντολίζα Ράις. Σύμφωνα με τον Γκιουλ, ο Αμερικανός πρέσβης απάντησε πως δεν είναι δυνατό οι ΗΠΑ να προμήθευσαν με όπλα το ΡΚΚ, τόνισε όμως πως θα έθετε το ζήτημα στην Ουάσιγκτον. Την ίδια ώρα, πληροφορίες από πηγές κρατικής ασφάλειας στη Νοτιοανατολική Τουρκία έκαναν λόγο για ενίσχυση των τουρκικών δυνάμεων κατά μήκος των συνόρων Ιράκ- Τουρκίας με περισσότερους από 200.000 στρατιώτες. Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Γκέιτς απέρριψε την εκτίμηση αυτή ως «υπερβολική».

http://strategy-geopolitics.blogspot.com/

O Morton Abramowitz προβλέπει διαμελισμό της Τουρκίας


Σάλο έχει προκαλέσει στη Τουρκία η συνέντευξη του Morton Abramowitz, πρώην πρέσβη στη Τουρκία κατά τη περίοδο 1989-91, στο περιοδικό Newsweek. Ο Abramowitz έκανε λόγο για επικείμενη διάσπαση της Τουρκίας και τον οριστικό διαμελισμό της. Ο έμπειρος διπλωμάτης προβλέπει μία μεγάλη σύγκρουση μεταξύ Κεμαλικών και Ισλαμιστών, παράλληλα με μία γενικευμένη εξέγερση των Κούρδων μέσα σε ένα εκρηκτικό περιβάλλον η οποία θα οδηγήσει τη γειτονική χώρα σε επικίνδυνους κλυδωνισμούς και τέλος στην οριστική της διάσπαση. Ο Morton Isaac Abramowitz που ανήκει στο στρατόπεδο των νεοσυντηρητικών, σπούδασε στα πανεπιστήμια Stanford και Ηarvard και συμμετέχει σε think tanks που επηρρεάζουν την πολιτική των ΗΠΑ. Ενδεικτικά έχει διατελέσει πρόεδρος του International Crisis Group και του Carnegie Endowment for International Peace ενώ είναι μέλος του γνωστού Council on Foreign Relations (CFR).

http://strategy-geopolitics.blogspot.com/

Παιχνίδια κατασκόπων



http://strategy-geopolitics.blogspot.com/

Αποκάλυψη: Η CIΑ μέσω της ΚΥΠ χρηματοδοτούσε τον Νίξον!

Κυκλοφόρησε στην Αμερική ένα από τα πιο σημαντικά βιβλία του 2007 και αναφέρεται στην ιστορία της πασίγνωστης CIA. Παρότι έχει χυθεί πολύ μελάνι γι' αυτό το θέμα, κανένα προηγούμενο βιβλίο δεν πλησίασε την πληρότητα αυτού του βιβλίου.


Ο συγγραφέας, Τιμ Γουάινερ, δημοσιογράφος της εφημερίδας «New York Times», που έχει λάβει και το σπουδαίο βραβείο Πούλιτζερ, δεν ασχολείται για πρώτη φορά με αυτό το θέμα, αλλά με αυτό το βιβλίο φαίνεται ότι ξεπέρασε και τον εαυτό του. Ο Γουάινερ έκανε μια εξονυχιστική έρευνα σε πάνω από 50.000 ντοκουμέντα, κυρίως από τα αρχεία της CIA και από συνεντεύξεις με βετεράνους πράκτορές της. Το βιβλίο παρουσιάζει την ιστορία της CIA από τη δημιουργία της μετά από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, μέχρι την αποφράδα ημέρα της 11ης του Σεπτέμβρη του 2001, που παρ΄ολίγον να την εξαφανίσει.Το βιβλίο έχει έξι ενότητες και πενήντα κεφάλαια και κάθε ενότητα αναφέρεται σε περιόδους της CIA κάτω από διαφορετικούς Προέδρους των ΗΠΑ.



Ένα από τα πιο σημαντικά κεφάλαια του βιβλίου είναι το τριακοστό της τέταρτης ενότητας, που αναφέρεται στην περίοδο του Προέδρου Νίξον, αλλά έχει και τεράστιο ενδιαφέρον για την Ελλάδα γιατί αναφέρεται στις σχέσεις του Νίξον με την ελληνική χούντα και την τραγωδία της Κύπρου. Η ιστορία άρχισε όταν ο σπουδαίος έλληνας δημοσιογράφος Ηλίας Δημητρακόπουλος, που ζει στην Ουάσινγκτον από το 1967, ανακάλυψε το 1968 ότι ο ελληνοαμερικανός φίλος του Νίξον, Τομ Πάππας, έφερνε κρυφά στην Ουάσινγκτον χρήματα της ελληνικής ΚΥΠ και τα έδιδε για τον προεκλογικό αγώνα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος! Τα χρήματα βέβαια δεν ήταν ελληνικά αλλά χρήματα της CIA, η οποία χρηματοδοτούσε τότε την ΚΥΠ. Ο Δημητρακόπουλος, που υπήρξε κατά κοινήν ομολογία ο μεγαλύτερος εχθρός της χούντας, ανακάλυψε αυτήν την «ατομική βόμβα» που θα τίναζε στον αέρα όχι μόνο τον Πρόεδρο Νίξον, αλλά και τους συνταγματάρχες της Αθήνας. Εάν το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ είχε αντιληφθεί έγκαιρα τη μεγάλη σημασία του εγγράφου που τους έδωσε ο Δημητρακόπουλος, τότε η ιστορία θα είχε γραφτεί διαφορετικά, γιατί τον Νοέμβρη του 1968 δεν θα είχε εκλεγεί ο Νίξον, θα είχε καταρρεύσει η χούντα και δεν θα γινόταν ποτέ η κυπριακή τραγωδία.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Ο Ηλίας Δημητρακόπουλος παίρνοντας το έγγραφο στα χέρια του, από το οποίο φαινόταν ξεκάθαρα ότι η ΚΥΠ είχε δώσει στον Τομ Πάππας 549.000 δολάρια για την προεκλογική εκστρατεία του Νίξον, ειδοποίησε αμέσως τους φίλους του στο Κογκρέσο. Επίσης, ο Δημητρακόπουλος, χωρίς να καθυστερήσει, παρέδωσε το έγγραφο, που θα ανατίναζε στον αέρα τον Νίξον και την παρέα του, στον Λάρι Ο΄Μπράιαν που ήταν τότε ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος. Δυστυχώς όμως η μεγαλειώδης επιτυχία του Δημητρακόπουλου δεν αξιοποιήθηκε τότε σωστά από τον Ο΄Μπράιαν και αυτό το φοβερό έγγραφο άρχισε να βγαίνει στην επιφάνεια όταν ήδη ήταν αργά και ο Νίξον είχε επανεκλεγεί Πρόεδρος των ΗΠΑ.Μετά βέβαια από αυτό το περιστατικό ο Δημητρακόπουλος υπήρξε στόχος της CIA και της ελληνικής χούντας. Η Ελλάδα πάντως, έστω και με τριάντα χρόνια καθυστέρηση, αποφάσισε φέτος να παρασημοφορήσει τον Ηλία Δημητρακόπουλο για τη σπουδαία αντιστασιακή του δράση και πρέπει εδώ να συγχαρούμε τον Κάρολο Παπούλια γι΄αυτήν τη χειρονομία του.Βέβαια η ιστορία δεν τελειώνει εδώ, γιατί ο Τιμ Γουάινερ σε μία σημείωση στο βιβλίο του αναφέρεται σε μια συνάντηση του Νίξον με τον Τομ Πάππας στον Λευκό Οίκο, που έγινε στις 7 Μαρτίου του 1973. Όπως αποκαλύπτει ο Γουάινερ, μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών ο Νίξον ζήτησε από την ιδιαιτέρα γραμματέα του να εξαφανίσει κάθε ίχνος αυτής της συνάντησης, γιατί όπως είπε ο ίδιος: «Δεν θέλω να υπάρχει τίποτα που να δείχνει ότι τον ευχαρίστησα που μάζεψε χρήματα για τα έξοδα των κατηγορουμένων για την υπόθεση του Γουοτεργκέιτ. Έτσι επιβεβαιώνεται οριστικά και αμετάκλητα ότι η υπόθεση Γουοτεργκέιτ είχε στόχο το έγγραφο που είχε δώσει ο Δημητρακόπουλος στον Ο΄Μπράιαν!
 
http://strategy-geopolitics.blogspot.com/

30/10/09

Σε τουρκική εταιρεία η δορυφορική φωτογράφηση της Ελλάδας


Βάσει δύο διαγωνισμών που προκηρύχθηκαν στα μέσα του 2006 και στις αρχές του 2007, η ελληνική κυβέρνηση έχει παραχωρήσει τα δικαιώματα διαχείρισης των δορυφορικών εικόνων της ελληνικής επικράτειας στην τουρκική εταιρεία Inta Space Turk. Η εντυπωσιακά «καλόπιστη» αυτή πρωτοβουλία είναι γνωστή στους στρατιωτικούς κύκλους και συναντά έντονες αντιδράσεις από Έλληνες αξιωματικούς και επιτελείς, οι οποίοι καλούνται να ισορροπήσουν μεταξύ υπεράσπισης εθνικών συμφερόντων, προστασίας κρατικών απορρήτων και κυνισμού της ελεύθερης οικονομίας. Ταυτοχρόνως όμως ελληνικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις φωτογραφίζονται σχεδόν επί καθημερινής βάσης, από έναν δορυφόρο τον οποίο διαχειρίζεται τουρκική εταιρεία.


Πρόκειται για εταιρεία η οποία δημιουργήθηκε πριν από περίπου έξι χρόνια, αφότου έκλεισε η Space Imaging Europe, η οποία έδρευε στην Αθήνα και διαχειριζόταν ως εκείνη την περίοδο τον Ikonos σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Η τουρκική εταιρεία θεωρείται ιδιωτική, όμως οι υπάρχουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι δημιουργήθηκε με την ενεργό υποστήριξη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι με βάση στοιχεία που χρησιμοποιεί η ίδια η εταιρεία για τη διαφήμισή της, πριν και κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ, η Inta Space Turk είχε φωτογραφίσει εκτάσεις στη μείζονα περιοχή της Μέσης Ανατολής, συνολικού εμβαδού που ξεπερνούσε τα 200.000 τ. χλμ. Ετσι, οι τούρκοι ανώτατοι αξιωματικοί έχουν σήμερα κατά πάσα βεβαιότητα την πολυτέλεια να παρακολουθούν μέσω δορυφόρου τις ελληνικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ενώ από την ελληνική κυβέρνηση καταβάλλονται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ γι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπό! Τη σχετική εντολή έχει δώσει η ίδια η ελληνική κυβέρνηση, χωρίς να είναι ως σήμερα απολύτως βέβαιο αν οι αρμόδιοι γνώριζαν τι έκαναν όταν υπέγραφαν τις σχετικές συμβάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τουρκική εταιρεία διαχείρισης των εικόνων του δορυφόρου έχει καλύψει ως σήμερα με φωτογραφίες τουλάχιστον το 25% του ελληνικού χερσαίου και θαλάσσιου χώρου, συμπεριλαμβανομένων των νησιών, του Έβρου και των μεγάλων αστικών κέντρων. Μεταξύ των εικόνων που διαθέτει ο δορυφόρος περιλαμβάνονται, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση, οι εγκαταστάσεις των ναυστάθμων της Σαλαμίνας και της Σούδας, καθώς και οι αεροπορικές βάσεις της Σκύρου, της Λήμνου και πολλές άλλες.

Οι όροι του διαγωνισμού και η σύμβαση που υπεγράφη προέβλεπε τη λήψη δορυφορικών εικόνων βάσει εξαιρετικά εξειδικευμένων τεχνικών προδιαγραφών: ανάλυση εικόνας με ευκρίνεια ενός μέτρου στίς 25 μοίρες για ολόκληρη την επικράτεια.

http://strategy-geopolitics.blogspot.com/

"Μέδουσα"



Περίεργο ενδιαφέρον έχει προκαλέσει ένα βιβλίο των εκδόσεων ΛΙΒΑΝΗ με τον τίτλο «ΜΕΔΟΥΣΑ» που το υπογράφει κάποιος JOHN X. Στο μυθιστόρημα αυτό, εξιστορείται ένα σενάριο, σύμφωνα με το οποίο μια πανίσχυρη δύναμη κρούσης του 6ου Αμερικανικού Στόλου ετοιμάζεται να εξαπολύσει παράλληλες επιθέσεις σε Ελλάδα και Τουρκία με πρόσχημα μια υποτιθέμενη τρομοκρατική πράξη, αλλά με πραγματικό στόχο την κυριαρχία των ΗΠΑ στα πετρέλαια του Αιγαίου. Όπως αναφέρεται και στο εξώφυλλο ο συγγραφέας JOHN X είναι «υπαρκτό και πολύ γνωστό πρόσωπο, που σ’ αυτό το βιβλίο δε θέλει ν’ αποκαλύψει το όνομά του. Όχι γιατί δεν ξέρει, αλλά γιατί ξέρει πολλά». Επίσης γράφει στο βιογραφικό του ότι έχει «εξειδικευμένη γνώση, που απέκτησε υπηρετώντας κορυφαίες θέσεις της δημόσιας ζωής»...

http://strategy-geopolitics.blogspot.com/

Άκρως απόρρητο: Απο: Υπουργείο Αμυνας.

ΠΡΟΣ: ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΘΕΜΑ:Εφαρμογη Προεδρικών οδηγιών.

Παρακαλούμε όπως ενεργήσετε σύμφωνα με τις οδηγίες του συνημμένου Μνημονίου. Αποτελέσματα ενεργειών σας να αναφέρετε σε εμάς και στην επιτροπή 40.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ .
Γκάσπαρ Ουάΐνμπεργκερ.

Η απάντηση του ΝΑΤΟ , πρός τον Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ.{Άκρως απόρρητο}

ΑΠΟ: ΝΑΤΟ
ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ

ΘΕΜΑ :{Σχέδιο φαιδώρα}

1}-Συμφωνούμε απόλυτα με το Μνημόνιο σας της 20ης Μαΐου 1988. Έστειλα τον προσωπικό βοηθό μου van de campen  ο οποίος συζήτησε το θέμα με προσωπικοτητες της Ελλάδας .
Επεσήμαναν, ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στο Αιγαίο πέλαγος.
Συμφωνούν για κοινή εκμετάλευση των πετρελαίων με τους Τούρκους απο το 1994 και μετά.
Παράλληλα θα αναγκαστούν οι Παρόντες Έλληνες πολιτικοί αρχηγοι, να αποδεχθούν την δημιουργία Μακεδονικού Κράτους σύμφωνα με το {σχέδιο φαιδώρα}, έναντι της συνεκμετάλευσης του Αιγαίου Πελάγους....
2}-Τους συμμάχους ενημέρωσα ήδη και συμφωνούν με το σχέδιο. Τους παρακάλεσα να βοηθήσουν μέσα απο τα μέσα ενημέρωσης , να δοθεί έκταση στο ζήτημα αυτό σαν ειδησεογραφία και σχόλια.
3}-Η εφαρμογη του {Σχεδίου Φαιδώρα}, θα γίνει αφορμή για αλλαγή του πολιτικού χάρτη στην Ελλάδα.
Οι νέοι πολιτικοί ηγέτες θα είναι απαλλαγμένοι από τα φορτία των ΠΑΛΑΙΩΝ....

Γιόζεφ Λούνς.
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ...

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΚΟΜΜΑ {ΛΑΟΣ} ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΘΕΛΑΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΠΕΙΤΕ , ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ;;

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ , ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΩΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ....
ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΑΜΣΤΕΡ ΔΕΝ ΣΗΚΩΣΕ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ,ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ,ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΑ ΑΥΤΑ .....


ΚΑΙ ΕΔΩ : ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!!!!!
http://krisaion.pblogs.gr/407848.html

Ο Ανθελληνισμός ενός ιδρύματος.

Έκθεση του ιδρύματος Χέριταζ.........προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.
14 Οκτωβρίου 1987  : Ύμνος προς την Τουρκία...


Το ίδρυμα χέριταζ έχει την έδρα του στις ΗΠΑ, ασχολείται με θέματα εξωτερικής πολιτικής , αλλά συμβάλλει και στη διαμόρφωση εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ.
Στήριξε και διαμόρφωσε την πολιτική Ρήγκαν και Μπούς.
Τώρα φάιβεται οτι θα αποτελέσει το κύριο στήριγμα στη διαμόρφωση της οικονομικής πολιτικής του προέδρου Κλίντον...
Στίς 22 Οκτωβρίου 1992,  οΈλληνας Υπουργός Ανδρέας Ανδριανόπουλος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ιδρύματος Χέριταζ Εντ. Φέΐλνερ και τον σύμβουλο για διεθνή θέματα, Τζ. Γκάΐνερ .
Ποιά σχέση μπορεί να έχει ο Υπουργός Ανδριανόπουλος με το φιλοτουρκικό Ίδρυμα, αυτό είναι πράγματι ενα ερώτημα..

Γιατί γίνονται όλα αυτά σήμερα υπάρχει εξήγησει, και αναφέρεται στα βιβλία...
Ακόμη και πως ακριβώς έχουν σχεδιαστεί...
Υπάρχει ένα κεφάλαιο : ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΑΙΔΩΡΑ .=.Ο ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
Μπόρουμε να καταλάβουμε  το σήμερα , με ποιούς πολιτικούς, ποιές πολιτικές παρατάξεις, ποιά πρόσωπα έχουν να δώσουν υπηρεσίες, στους σχεδιασμούς αυτούς, και δίνουν απλόχερα την στήριξει τους , καταρχήν σε όλους τους Λαθρομετανάστες, ακόμη και αν είναι τούρκοι πράκτορες . Κάποιοι ,μπορεί και να γνωρίζουν......Και βέβαια επί αμοιβής , πιστεύω , δεν νομίζω οτι όλα αυτά τα κάνουν γιά την ψυχή της μάνας τους;
Καί σήμερα δίνει κατευθύνσεις στον Ομπάμα , αυτό το ίδρυμα όπως και κάποια άλλα γνώστα...
Ξαφνικά άρχισαν όλα πρίν ακόμη αναλάβει η νέα κυβέρνηση...
Όλα αυτά είναι μηνύματα γιά να οδηγήσουν το πασόκ σε αυτά που έχει δεσμευτεί...
και ακόμα περισσότερα. Στα εξάρχεια είναι μόνο αναρχικοί; Όχι βέβαια , θα έχει πράκτορες απο πολλές υπηρεσίες..Γιατί νομίζεται οτι αφήνονται Ελέυθεροι; Αν ήταν απλή φοιτητές αναρχικοί θα τους άφηναν ;;;;Γιατί έχει συγκεκριμένος πολιτικός φορέας ολόκληρες ομάδες δικηγόρων ,γαι μετανάστες και δήθεν αναρχικούς; Από ποιούς πληρώνονται όλα αυτά τα έξοδα ; Όταν όλοι γνωρίζουμε ότι ένα απλό παράβολο γιά τα δικαστήρια είναι μεγάλης αξίας....



Στη προσπάθεια μάλιστα ανάσχεσης του νεοφιλελευθερισμού, η χώρα μας τα καταφέρνει αρκετά καλά καθώς, σύμφωνα με τον κατάλογο οικονομικής ελευθερίας που συντάσσεται ετησίως από το «ίδρυμα χέριτατζ» την «Ουολ Στριτ τζόρναλ», το 2008 η Ελλάδα καταλαμβάνει την 81η θέση ανάμεσα σε 179 κράτη (πίσω από τη Κιργιζία και τα νησιά Φίτζι).


ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ :ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:2001
«Μπάτε σκύλοι - των ΗΠΑ - και αλέστε!»


Δεκάδες στελέχη από αμερικανικά ιδρύματα βρίσκονται αυτές τις μέρες στη χώρα μας για «να επανεξετάσουν τους δεσμούς Ουάσιγκτον με την Αθήνα»

Θα περάσουν «από κόσκινο» υπουργούς της κυβέρνησης Σημίτη

Ξέφραγο αμπέλι και επαρχία της «αυτοκρατορίας» των ΗΠΑ έχει καταντήσει τη χώρα μας η κυβέρνηση Σημίτη, η οποία δίνει αυτές τις ημέρες εξετάσεις «εφ' όλης της ύλης» - και - στη νέα κυβέρνηση του Τζ. Μπους. Το ζήτημα επιβεβαίωσε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Αμυνας της Βουλής ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος.
Ρόλο εξεταστή παίζουν στελέχη γνωστών ιδρυμάτων των ΗΠΑ, οι περιβόητες «δεξαμενές σκέψεις», τα οποία από τις 7 μέχρι τις 14 Γενάρη θα «ξεσκονίσουν» τα πάντα γύρω από την πολιτική της κυβέρνησης και κυρίως θα «διαγνώσουν» τις προθέσεις της σε καυτά θέματα, όπως οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, η σταθερότητα στα Βαλκάνια, αλλά και το σύνολο της οικονομικής πολιτικής με έμφαση στις ιδιωτικοποιήσεις, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, κ.λπ. Για το σκοπό αυτό τα στελέχη αυτά θα έχουν πληθώρα συναντήσεων με υπουργούς, αλλά και με «επιφανείς παράγοντες» του επιχειρηματικού κόσμου και των ΜΜΕ. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι υπουργοί που επιλέχτηκαν για συναντήσεις είναι ο Γ. Παπανδρέου, ο Α. Τσοχατζόπουλος και ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης, ενώ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών περιλαμβάνονται ο Κ. Καραμανλής και... ο Δ. Αβραμόπουλος.
Στόχος της αποστολής των δεκάδων στελεχών των παραπάνω ιδρυμάτων, όπως αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο - που παρουσιάζει σήμερα ο «Ρ» - είναι «να επανεξετάσουν τους δεσμούς της Ουάσιγκτον με την Αθήνα, καθώς και το ρόλο που μπορεί να παίξει η Ελλάδα στη σταθεροποίηση των Βαλκανίων και την ενίσχυση του δυτικού προσανατολισμού της Τουρκίας»! Την αποστολή οργανώνει το γνωστό ίδρυμα «Κέντρο Δυτικής Πολιτικής», αλλά θα συμμετέχουν και στελέχη - αναλυτές από πέντε ακόμα αμερικανικά ιδρύματα. Προκειμένου να δώσουν βαρύτητα στην αποστολή, οι οργανωτές τονίζουν στο έγγραφο ότι τα ιδρύματα αυτά έχουν «στενούς δεσμούς με την επόμενη ομοσπονδιακή κυβέρνηση υπό τον Τζ. Μπους», καθώς και ότι «η βιομηχανία σκέψης της Ουάσιγκτον θα επηρεαστεί σε σημαντικό βαθμό για τη σχηματοποίηση της εξωτερικής πολιτικής, καθώς και της εθνικής ασφάλειας υπό τη νέα κυβέρνηση Μπους».
Τέτοιες αποστολές γίνονται συχνά στη χώρα μας και όπως αναφέρει το έγγραφο, η προηγούμενη αυτού του είδους έγινε το Γενάρη του 2000. Οι εκθέσεις που συντάσσουν στη συνέχεια διοχετεύονται στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και σε άλλα κέντρα εξουσίας στις ΗΠΑ, προκειμένου να τα «λάβουν υπόψη τους» για τα περαιτέρω.
Η αποστολή αυτή είναι μία ακόμα απόδειξη των δεσμών υποτέλειας που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ της Ουάσιγκτον και της κυβέρνησης Σημίτη. Η τελευταία επειδή «καίγεται» να αποκαταστήσει άριστες σχέσεις και με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση, είναι βέβαιο ότι θα δώσει τον καλύτερο εαυτό της, δηλαδή θα τα δώσει όλα στα αφεντικά της νέας τάξης.
Το έγγραφο του Κέντρου Δυτικής Πολιτικής (Western Policy Center - WPC), εστάλη στις 3 Γενάρη με αποδέκτη το ανώτατο στέλεχος του Ιδρύματος Σπ. Ριζόπουλο.
Τίτλος του εγγράφου είναι «Σημαντικές "δεξαμενές σκέψης" της Ουάσιγκτον, όσον αφορά την επίσκεψη συγκέντρωσης στοιχείων -ευρημάτων στην Ελλάδα. Εμφαση στους ελληνοτουρκικούς δεσμούς, τη σταθερότητα στα Βαλκάνια και τις τουρκικές σχέσεις». Ακολουθεί το κείμενο.

«Σημαντική αποστολή»

«Το "Κέντρο Δυτικής Πολιτικής" (Western Policy Center-WPC) ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει μία σημαντική αποστολή για τη συγκέντρωση στοιχείων και ευρημάτων για Αμερικανούς επιστήμονες και ειδικούς αναλυτές για την Ελλάδα, μετά την επιτυχία της επίσκεψης της "δεξαμενής σκέψης" που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2000, το πρώτο επιτυχές ανάλογο σχέδιο από τις ΗΠΑ.
Από τις 7 Ιανουαρίου μέχρι και τις 14, αναλυτές εξωτερικής πολιτικής από αρκετές ισχυρές και με επιρροή "δεξαμενές σκέψεις" από την Ουάσιγκτον - αρκετές με πολλούς στενούς δεσμούς με την επόμενη ομοσπονδιακή κυβέρνηση υπό τον Τζορτζ Ο. Μπους - έχουν προγραμματίσει συναντήσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών Γεώργιο Παπανδρέου, τον υπουργό Εθνικής Αμύνης Ακη Τσοχατζόπουλο, τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή, το δήμαρχο της Αθήνας Δημήτρη Αβραμόπουλο, καθώς και με τους ανώτατους συμβούλους τους για λεπτομερείς ενημερώσεις στα ζητήματα.
Οι αναλυτές θα ενημερωθούν επίσης από το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων και θα συναντηθούν διαδοχικά με τον πρέσβη των ΗΠΑ, Νίκολας Μπερνς, καθώς και με το γενικό πρόξενο στη Θεσσαλονίκη, Τζον Κέναν... Θα έχουν επίσης συναντήσεις με εξέχουσες φιγούρες του επιχειρηματικού κόσμου από τους τραπεζιτικούς, οικονομικούς, τεχνολογικούς και τηλεπικοινωνιακούς τομείς και τέλος θα έχουν συναντήσεις με σημαντικούς επιστήμονες "δεξαμενών σκέψεις" και με φυσιογνωμίες του χώρου των Μέσων».
«Η βιομηχανία σκέψης της Ουάσιγκτον θα επηρεαστεί σε σημαντικό βαθμό για τη σχηματοποίηση της εξωτερικής πολιτικής, καθώς και της εθνικής ασφαλείας υπό τη νέα κυβέρνηση Μπους», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της WPC Τζον Σιντίδης. «Ανώτατοι αξιωματούχοι και σχεδιαστές στρατηγικής βασίζονται πλέον σε σημαντικό βαθμό στις "δεξαμενές σκέψεις" για μία δημιουργική προσέγγιση όσον αφορά στα νέα, αλλά και στα μακροπρόθεσμα ζητήματα». Δεδομένης της υψηλής σημασίας της Ελλάδας όσον αφορά στα ζητήματα της περιφερειακής σταθερότητας, της σταθερότητας της Βαλκανικής, των σχεδιασμών του ΝΑΤΟ, της ενσωμάτωσης στη ζώνη του Ευρώ και της προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, είναι ο καταλληλότερος χρόνος για τους Αμερικανούς αναλυτές να επανεξετάσουν τους δεσμούς της Ουάσιγκτον με την Αθήνα, καθώς και το ρόλο που μπορεί να παίξει η Ελλάδα στη σταθεροποίηση των Βαλκανίων και την ενίσχυση του δυτικού προσανατολισμού της Τουρκίας.
Η επίσκεψη οργανώθηκε από τον ανώτατο σύμβουλο του WPC, Σπύρο Ριζόπουλο, ο οποίος επίσης οργάνωσε και την επίσκεψη στην Ελλάδα του περασμένου έτους. Οι οργανώσεις που θα λάβουν μέρος σε αυτήν την επίσκεψη - αποστολή είναι το «Ιδρυμα Χέριτατζ», το «Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Ερευνών», το «Κέντρο Ναυτικών Αναλύσεων», το «Ινστιτούτο Κάτο» και το «Πανεπιστήμιο Εθνικής Αμύνης». Το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο είναι το ίδρυμα που επιχορηγεί την επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη.
Το WPC είναι μία δημόσια επιχείρηση πολιτικής, η οποία εργάζεται προς την κατεύθυνση ισχυροποίησης του διαλόγου όσον αφορά τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής μεταξύ δύο ΝΑΤΟικών συμμάχων, της Ελλάδας και της Τουρκίας, καθώς και στην καλύτερη προώθηση των αμερικανικών γεωστρατηγικών συμφερόντων και των δυτικών ιδρυμάτων και θεσμών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Το WPC προασπίζεται στην επίλυση των προβλημάτων της προσέγγισης των ελληνοτουρκικών σχέσεων, του ζητήματος της Κύπρου και των βαλκανικών σχέσεων διαμέσου των συνεχών επισταμένων δημοσιευμάτων, του προγραμματισμού των δημόσιων σχέσεων καθώς και της ιστοσελίδας του στο Ιντερνέτ.


http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=614256&publDate=

Για την ΕΛΛΑΔΑ υπάρχει το ΣΧΕΔΙΟ «ΜΙΝΑΡΕΣ»


Αναταραχή και φόβος θα είναι ο στόχος του ΣΧΕΔΙΟΥ «ΜΙΝΑΡΕΣ».
το οποίο έχει σχεδιαστεί να αρχίσει να εφαρμόζεται από την
1η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1996 ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ απεργίες,διαδηλώσεις ,
κατάληψη αστυνομικών τμημάτων, δολοφονίες και τραυματισμούς,
εμπρησμούς ,και ληστείες.

-Έχουν διατεθεί εκατό δισεκατομμύρια δολάρια - σαν αρχή -
για την εφαρμογή της ισλαμικής τρομοκρατίας η οποία θα πνίξει στο αίμα
όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου.

Καθοδηγητές του νέου κύκλου αίματος είναι η NSA με εκτελεστικό όργανο- όπως πάντα - την
CIA ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ

29/10/09

NSSM 1 Ο ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ………ΜΑΡΤΙΟΣ 1987-ΟΙ ΤΥΦΛΟΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.

Τα κρίσιμα για την Ελλάδα εκείνα 24ωρα , ελληνικά και τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη διέσχιζαν τον εναέριο χώρο του Αιγαίου.


Το πρωινό της 27ης Μαρτίου καθώς τα ελληνικά αεροσκάφη διέσχιζαν τον ελληνικό ουρανό, είχε γίνει αντιληπτό από τους πιλότους , ότι σε τακτά διαστήματα είτε έχαναν την επαφή μεταξύ τους , είτε με το κέντρο επιχειρήσεων, η ακόμα δημιουργούνταν ανυπέρβλητα και θορυβώδη παράσιτα….

Φυσικά μόλις αποκτούσαν επαφή επέστρεφαν στη βάση τους.

Ένα ελληνικό πολεμικό έχασε τον προσανατολισμό του με αποτέλεσμα να βρεθεί στον τούρκικο εναέριο χώρο ανάμεσα σε μια μοίρα τουρκικών αεροσκαφών .

Πέρασαν τρία λεπτά τρομερής αγωνίας για τον πιλότο , μέχρι να κατορθώσει ν΄ αποκτήσει επαφή με το διοικητή της μοίρας του.

Διατάχθηκε να επιστρέψει αμέσως .

Οι τούρκοι πιλότοι είχαν σαστίσει και ο επικεφαλής τους ζήτησε από την τουρκικη βαση αδεια να πολυβολησει τον εχθρο.

Ο ελαχιστος χρονος που χρειαστηκαν οι τουρκοι να συνεννοηθουν αλλα και για να επανακτησουν την ψυχραιμια τους , εσωσε τον ελληνα πιλοτο και το πολεμικο αεροσκαφος , καθως επίσης και την ίδια κατάσταση στο Αιγαίο.

Δυο φορές στη διάρκεια των τριών ημερών της κρίσης στο Αιγαίο τον Μάρτιο του 1987 , οι πιλότοι και των δυο πλευρών έχασαν εντελώς τον προσανατολισμό τους αλλά και την επαφή τους απόλυτα.

Ήταν ένα τραγικό θέαμα .

Οι ειδικοί της βάσης του Ακτίου , τους οδηγούσαν όπου εκείνοι ήθελαν…..

Στη μυστική κωδικοί γλώσσα της NSA οι πιλότοι και των δυο πλευρών πήραν την ονομασία :{οι τυφλοί του Αιγαίου}….

Η θυγατρική της NSA , η μυστική υπηρεσία GHCQ που είναι εγκατεστημένη στη Μ. Βρετανία είχε πείσει τα κεντρικά της NSA , ότι ο κ. Καραμανλής {τότε πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας } για λόγους αντιπολιτευτικούς προς τον Παπανδρέου , θα δημιουργούσε προβλήματα στη ροή του πολέμου…

Αλλά το σπουδαιότερο ήταν ότι οι πληροφορίες της θυγατρικής GHCQ ήταν ότι φλερτάριζε πάλι με τη λέσχη Μπίλντεμπεργκ , από όπου είχε αποκολληθεί για να προσκολληθεί στην Τριμερή Επιτροπή.

Σκόπιμο θα ήταν πριν να τον επισκεφθεί ο {καθαριστής} Κλάρκ κερ να {νουθετειτο} κατάλληλα…..

Θα απεδείκνυε δε την πίστη του με την ολική {προσχώρηση} του {υποταγή του} στο καρτέλ πετρελαίου {ARAMCO} .

Αν δεν συμμορφωνόταν με τις υποδείξεις , τότε ο {καθαριστής} Κερ να προχωρούσε σε οριστικό {κλείσιμο}…

Επίσης μετά την αποχώρηση των ταγμάτων που θα έπαιρναν μέρος στην εισβολή κατά της Ελλάδας , τα οποία θύματα , αν υπήρχαν , να παραδινόταν στον Κερ κι αυτό γιατί δεν έπρεπε να φανεί η συμμετοχή νατοϊκών η αμερικανικών στρατευμάτων στην ένοπλη σύγκρουση Ελλάδας – Τουρκίας.

Ο Κλάρκ κερ θα παρελάμβανε τα πτώματα των στρατιωτών και αξιωματικών, θα τα … πότιζε με μια χημική ουσία που είχε φέρει μαζί του και η οποία θα τα εξαφάνιζε …

Μαζί με τα κοκάλα !…

Στους συγγενείς των θυμάτων θα εξέφραζαν τη {λύπη} τους και θα τους έφεραν ως αγνοούμενους οι οποίοι θα βρίσκονταν κάποτε !..Τόση ανθρωπιά !!;;;

Να μην χαλάσει το {πρεστιζ} της Αμερικής πάνω απ΄όλα …

Τελικά ο Παπανδρέου υπεχώρησε , η πολεμική σύγκρουση δεν έγινε τότε με την Τουρκία κι έτσι οι στρατιώτες των νατοϊκών δυνάμεων και η ομάδα SEALS επέστρεψαν αθόρυβα στη βάση τους.

Ο Καραμανλής αφοσιώθηκε απόλυτα στην Τριμερή , προσχώρησε στην ARAMCO και γι΄αυτό το 1990 εξελέγη και πάλι πρόεδρος της Δημοκρατίας ….

Η χώρα μας είχε απεγκλωβιστεί για την ώρα από τη δίνει του πόλεμου…..

ΟΙ ΤΥΦΛΟΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ,ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ;ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΕΞ,ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ..

Οι τυφλοί του Αιγαίου.
«Λοιπόν παιδιά μου ...;.αύριο τέτοια ώρα θα έχουμε μεγάλο γλέντι ...;»
είπε ο στρατηγός Λόουτζ , επί κεφαλής της JUSSMAGG στην Ελλάδα.
ΗΤΑΝ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 1987.

Ο στρατηγός Λόουτζ είχε μεταβεί αεροπορικώς στην αμερικανική βάση της Σούδας στην Κρήτη.
Μίλησε στη συγκέντρωση αξιωματικών , υπαξιωματικών που υπηρετούσαν στη βάση και σε πράκτορες που είχαν επίσης καταφθάσει εκεί για να συντονίσουν τις κινήσεις τους.
Την επομένη ξεκινούσε η προκατασκευασμένη κρίση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
Εκεί βρισκόταν και ο διοικητής της βάσης του Ακτίου και ο υποδιοικητής .
Παρών ήταν και ο προϊστάμενος των αποκρυπτογραφήσεων στο Άκτιο με το βοηθό του {ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΗΣ NSA}, ο σταθμάρχης της CIA στην Αθήνα με τον υποσταθμάρχη, ο σταθμάρχης της DIA με τον υποσταθμάρχη καθώς και ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Ρόμπερτ Κήλυ {εκτάκτως είχαν αφιχθεί και οι πράκτορες της CIA Πώλ Πόλσεν και Σμίθ Γουώλτερς , προερχόμενοι απευθείας από τα κεντρικά της CIA ...;.
Το ότι θα γινόταν μια ακόμη δοκιμασία δύναμης , ήταν φανερό από την οξύτητα των επίσημων δηλώσεων της Τουρκίας και της Ελλάδας ..
Αν η σύγκρουση Ελλάδας - Τουρκίας γινόταν αναπόφευκτη , οι Τούρκοι θα
«ΕΧΑΝΑΝ»{απασχολούσαν αλλού ...;} οκτώ τάγματα Στράτου, τα οποία θα
ΑΝΑΠΛΗΡΩΝΑΝ ΟΙ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ, είτε με δικό τους στρατό {αμιγώς}, είτε με νατοϊκό ...;.

Επί κεφαλής των οκτώ αυτών ταγμάτων, θα έμπαινε ο στρατηγός της JUSSMAGG Λόουτζ!! ...;.

Ο Λόουτζ θα έκανε απόβαση στα Ελληνικά νησιά με τον ίδιο τρόπο που είχε αποβιβασθεί νωρίτερα {πριν έρθει στην Ελλάδα }, στη Γρενάδα ...;.
Η αντικατάσταση των οκτώ τούρκικων ταγμάτων από αμερικανικά η νατοϊκά , ονομάστηκε «έλλειμμα ταγμάτων» στη διάρκεια της ανάλυσης συστημάτων..
Για αυτό προέτρεπε τους παρευρισκόμενους για το ...;»ΑΥΡΙΑΝΟ ΓΛΕΝΤΙ.»
Ένα επείγον τηλεγράφημα έφθασε από τα κεντριά της NSA με αποδεκτή το στρατηγό Λόουτζ , και έγραφε ότι:
«Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΑΜΙΓΩΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ» ...;.

Μόνον εκατόν ογδόντα πέντε άνδρες της ομάδας SEALS θα διετίθοταν και οι οποίοι είχαν ξεκινήσει από το Νόρφολκ των ΗΠΑ , με προορισμό τη βάση της Σούδας ...;!

ΤΑ ΧΑΡΑΜΑΤΑ ΤΗΣ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 1987 ΘΑ ΕΦΘΑΝΑΝ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ...;.

Επομένως θα έπρεπε να ζητηθούν ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ.
Ήδη στο ΝΑΤΟ είχε γίνει κοινοποίηση του τηλεγραφήματος προς το Λόουτζ..
Αυτονόητο ήταν ότι το ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΔΙΑΤΑΣΣΟΤΑΝ ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ...;

ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ...;.

ΕΙΔΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΙ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑ ΝΑ ΔΙΑΜΕΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ;

ΕΧΟΥΝ ,ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ , ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΡΑΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ...;

ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟΧΟ:
ΝΑ ΠΕΣΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ,ΚΑΙ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ 1967.
ΠΡΙΝ ΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ,ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΟΙ ΗΠΑ..
ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ,ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ , ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ...;ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΓΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ.

ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.

Η Συνέχεια στην επόμενη ανάρτηση.

28/10/09

ΤΟ τεχνικό μέρος της Επιχείρησης OVERKILL είναι το εξής...

1} Ναρκοθέτηση των ελληνικών λιμανιών τησ Μακεδονίας-Θράκης{Θεσσαλονίκης , Καβάλας, Αλεξανδρούπολης κ.λ.π.}

2}Κατάληψη του Γ΄ Σώματος Στρατού στη Θεσσαλονίκη. Διακοπή τηλεπικοινωνιών Μακεδονίας και διακοπή παροχής ρεύματος . Κατάληψη και ανατίναξη του Υπουργειου Μακεδονίας Θράκης.

3}Δημιουργία αμερικανονατοικής βάσης στο Μπουλκές {Στά ΣΚΟΠΙΑ...

4}Δημιουργία αμερικανικής βάσης στην Αυλώνα της Βορειου Ηπείρου {ΑΛΒΑΝΙΑ}.

5}Δολοφονία {μετα 24ωρο} πολιτικών και επιχειρηματιών στη Θεσσαλονίκη...

6}Δολοφονία πολιτικών και επιχειρηματιών στην Αθήνα...

7}Ταυτόχρονη μεταφορά της ταξιαρχίας του ρήνου {Γερμανίας στα {ΣΚΟΠΙΑ} μαζί με τις ειδικές ομάδες {SEALS}. Κατάληψη αεροδρομίων Θεσσαλονίκης, Καβάλας, και Αλεξανδρούπολης..

8}Αποκοπή της Ελλάδας στα σύνορα του Νομού Πιερίας με ναρκοθέτηση της περιοχής και έλεγχο από Αμερικανούς στρατιώτες...

9}Η επίτευξη του διαμελισμού της Ελλάδας θα πρέπει να γίνει εντός 24 ωρών..Η περιοχή θα διαμοιραστεί ανάλογα με τα δεδομένα της εποχής που θα εφαρμοστεί η επιχείρηση...
Μετά την επιτυχία της επιχείρησης , τον αμερικανικό στρατό θα αντικαταστήσουν γιά όσο ακόμη διάστημα χρειαστεί οι δυνάμεις του ΟΗΕ.
ΠΡΟΣΟΧΗ :Η επιχείρηση πρέπει να περιέχει όλα τα στοιχεία OVERKILL....!
Η κυβέρνηση των Αθηνών θα πρέπει να αιφνιδιαστει απόλυτα, για να αποφευθεί οποιαδήποτε αντίδραση.

ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΟΙ ΗΠΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ...
ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ OVERKILL  ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΦΑΙΔΩΡΑ....

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΟΥΑΣΙΓΚΤΩΝ-ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ -10 Οκτωμβρίου 1988
ΑΠΟ: Φράνκ Καρλούτσι.

ΘΕΜΑ:Η σημερινή πορεία μας στήν επιχείρηση {OVERKILL}

1}Αν επικρατήσουν τα μυστικά κανάλια , θα χάσουμε τον έλεγχο της πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα. Φοβάμαι ότι αυτά τα κανάλια θα χρησιμοποιήσουν κάποια στοιχεία {OVERKILL} πρίν από μας και εναντίον μας, αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας εκεί.

2}Αν επιβληθούν, πρώτα θα ισχυροποήσουν τη θέση τους με την αυτόνομη εξόρυξη των Ελληνικών πετρελαίων , διαταράσσοντας με αυτόν τον τρόπο την παγκόσμια πετρελαική πολιτική, ενω θα δυναμώσουν την Ελληνική οικονομία.

3}Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να δράσουμε άμεσα και αποφασιστικά. Πρέπει να εφαρμόσουμε την επιχείρηση {OVERKILL} τώρα στην Ελλάδα με κάθε δυνατή λεπτομέρεια.
Η Ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε αταξία και φανερή αδυναμία να αντισταθεί αποτελεσματικά.
Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει κυβέρνηση στην Αθήνα ...
Ο πρωθυπουργός Παπανδρέου βρίσκεται στο Λονδίνο για το γνωστό ζήτημα Υγείας του...
Επιμένω ότι η επιχείρηση πρέπει να εφαρμοστεί πρίν επιστρέψει στην Αθήνα.
Πιστεύω ότι θα προσφέρουμε μεγάλες υπηρεσίες στην ανθρωπότητα με μια άμεση ενέργεια μας στο Ελληνικό ζήτημα ...


ΥΠΟΓΡΑΦΗ: Φράνκ Καρλούτσι ...Υπουργός άμυνας .ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ..

MKO=ΔΕΙΤΕ ΑΝ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ...ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ !!!!!!!!!!!!!!!

http://krisaion.pblogs.gr/2009/10/mko-deite-an-den-pistefete-kai-bgalte-symperasma.html
306. ΕΤΕΠΕ Εταιρεία Επικοινωνιακής και Πολιτικής Έρευνας, (30.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Παναγιώτης Δημητράς, Γρηγόρης Βαλλιανάτος, Ιδρυτικά μέλη: Δημητρά Αγγ., Δημητράς Η., Σκληβανιώτη-Δημητρά Αιμ.




Ακόμη δεν μπορεί να αγνοήσει κανείς και τα δύο προγράμματα, για τα οποία έχει χρηματοδοτηθεί το γνωστό ΕΛΙΑΜΕΠ με το ποσό των 168.000 χιλιάδων ευρών, περί Δημιουργίας νέων ηγετών - προγράμματα Χάλκης για τα έτη 2002 και 2003';'; και δεν μπορεί να μην αναρωτηθεί ποιο άραγε ήταν τουλάχιστον το πολιτικό όφελος για τη χώρα μας» ...;

*********************************************************
ΜΚΟ.ΕΡΓΑ =Αιθιοπία, Λ.Δ. Κονγκό, Σομαλία και Ζιμπάμπουε, Κίνα-Για το έτος 2009 . {ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;}**************************************
***************************************************
Παγκόσμια Τράπεζα (World Bank Group)-ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΚΟ; ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ;
*********************************************************

ΤΟ ΚΟΣΜΟΪΣΤΟΡΙΚΟ «ΟΧΙ» ΤΟΥ 1940

Εμείς τα παιδιά του 1940 κάθε τέτοια εποχή θυμόμαστε την συγκλονιστική Εποποιεία της 28ης Οκτωβρίου 1940 και της Εθνικής μας Αντίστασης . Τότε που σύσσωμο το Ελληνικό Έθνος είπε το Κοσμοϊστορικό ΟΧΙ στην φασιστική Ιταλία και στην Ναζιστική Γερμανία. Από τότε πέρασαν 66 χρόνια και τα παιδιά εκείνης της εποχής μπήκαμε στην Τρίτη ηλικία , αλλά ποτέ δεν ξεχάσαμε εκείνη την Μεγάλη Ημέρα.Μέσα σ’ ένα ξέφρενο παραλήρημα από ενθουσιασμό, εθνικό παλμό και υπερηφάνεια βαπτισθήκαμε στην προαιώνια ένδοξη Ιστορία του Ελληνικού Έθνους. Εμείς τα παιδιά εκείνης της εποχής αντί να ζαρώσουμε απο τον φόβο και να σκεφθούμε τις συνέπειες του πολέμου, είπαμε το δικό μας ΟΧΙ . Τέρμα η καλοπέραση , τα μαθήματα , το παιχνίδι, η παιδική αφέλεια. Σε λίγο ζήσαμε τις κακουχίες, την πείνα , την γύμνια, την προσφυγιά και το συνεχές κρυφτούλι με τον θάνατο. Εκείνη την ημέρα γίναμε άνδρες.Έκτοτε παρακολουθούσαμε τα πολεμικά ανακοινωθέντα. Είχαμε πλήρη συναίσθηση της μεγάλης μάχης που μας έλαχε ο κλήρος να δώσουμε μαζί με τους πατεράδες μας και τους μεγαλύτερους αδελφούς μας. Και μιμηθήκαμε τους αρχαίους μας προγόνους . Μολών Λαβέ! Θυμάμαι οι φαντάροι μας με τα πενιχρά μέσα της εποχής πήραν από την Αστυνομία τις ατομικές προσκλήσεις της επιστράτευσης και έτρεχαν αμέσως στο πλησιέστερο έμπεδο να παρουσιασθούν. Στα πρόσωπα τους ήταν ζωγραφισμένο το χαμόγελο και η αποφασιστικότητα της Νίκης . Όταν ξεκινούσαν τα τραίνα σηκώνονταν ουρανομήκεις παιάνες με εμβατήρια, γιατί ακόμη δεν είχαν κυκλοφορήσει τα τραγούδια της εθνικής μας αοιδού , της αξέχαστης Σοφίας Βέμπο. Σε λίγο αντήχησε και η ιαχή της Νίκης ΑΕΡΑ...Αλλά τι να πρωτοθυμηθεί κανείς από εκείνη την ημέρα που ήτο η μεγαλύτερη ημέρα της ζωής μας. Το παράδειγμα της Ελλάδος που μόνη και αβοήθητη στάθηκε εκ των πρώτων νικηφόρα στον Αξονα έστειλε ρίγη συγκινήσεως στους ξένους που δεν πίστευαν ότι μιά μικρή χώρα σαν την Ελλάδα θα πρόβαλε αντίσταση στις σιδηρόφρακτες στρατιές του άξονα. Το πράγμα φάνταζε σκέτη τρέλλα. Και τότε έγιναν χείμμαρος οι δηλώσεις των ηγετών των διαφόρων κρατών: (Πηγή:Ανθολόγιον Πατριδογνωσίας, Μενελάου Παγουλάτου)* Κάρολος ντέ Γκώλ, Charles de Gault 1890-1970 Πρόεδρος τής Γαλλικής Δημοκρατίας 1958-1969, αρχηγός τής Γαλλικής Αντίστασης κατά τόν Β' Παγκόσμιο Πόλεμο§ «Αδυνατώ νά δώσω τό δέον εύρος τής ευγνωμοσύνης πού αισθάνομαι γιά τήν ηρωική αντίσταση τού Λαού καί τών ηγετών τής Ελλάδος.» (Από ομιλία του στό Γαλλικό Κοινοβούλιο μετά τήν λήξη τού Β' Παγκοσμίου Πολέμου.)* Μωρίς Σουμάν, Maurice Schumann 1911-1992 Υπουργός των εξωτερικών τής Γαλλίας 1969-1973, Μέλος τής Γαλλικής Ακαδημίας 1974§ «Η Ελλάδα είναι τό σύμβολο της μαρτυρικής υποδουλωμένης, ματωμένης, αλλά ζωντανής Ευρώπης…Ποτέ μιά ήττα δέν υπήρξε τόσο τιμητική γιά κείνους πού τήν υπέστησαν» (Από μήνυμά του πού απηύθηνε από τό BBC τού Λονδίνου στούς υποδουλωμένους λαούς τής Ευρώπης στίς 28 Απριλίου 1941, ημέρα πού ό Χίτλερ κατέλαβε τήν Αθήνα ύστερα από πόλεμο 6 μηνών κατά τού Μουσολίνι καί έξι εβδομάδων κάτα τού Χίτλερ.)* Στάλιν, Joseph Vissarionovich Tzougasvili Stalin 1879-1953 Αρχηγός τής Σοβιετικής Ενώσεως από τό 1924 έως 1953§ «Λυπάμαι διότι γηράσκω καί δέν θά ζήσω επί μακρόν διά νά ευγνωμονώ τόν Ελληνικόν Λαόν, τού οποίου ή αντίστασις έκρινε τόν 2ον Παγκόσμιον Πόλεμον.» (Από ομιλία του πού μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Μόσχας τήν 31 Ιανουαρίου 1943 μετά τήν νίκη τού Στάλιγκραντ καί τήν συνθηκολόγηση τού στρατάρχου Paulus.)* Μόσχα, Ραδιοφωνικός Σταθμός§ «Επολεμήσατε άοπλοι καί ενικήσατε, μικροί εναντίον μεγάλων. Σας οφείλουμε ευγνωμοσύνη, διοτι εκερδίσαμε χρόνο γιά να αμυνθούμε. Ως Ρώσοι καί ως άνθρωποι σας ευχαριστούμε». (Οταν ο Χίτλερ επετέθη κατά τής Ε.Σ.Σ.Δ.)* Γεώργης Ζουκώφ, Georgy Constantinovich Joucov 1896-1974 Στρατάρχης τού Σοβιετικού Στρατού§ «Εάν ό Ρωσικός λαός κατόρθωσε να ορθώσει αντίσταση μπροστά στίς πόρτες τής Μόσχας, νά συγκρατήσει καί νά ανατρέψει τόν Γερμανικό χείμαρρο, τό οφείλει στόν Ελληνικό Λαό, πού καθυστέρησε τίς Γερμανικές μεραρχίες όλον τόν καιρό πού θά μπορούσαν νά μας γονατίσουν. Η γιγαντομαχία τής Κρήτης υπήρξε τό κορύφωμα τής Ελληνικής προσφοράς.» (Απόσπασμα από τά απομνημονεύματά του γιά τόν Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.)* Μπενίτο Μουσολίνι, Benito Mousolini 1833-1945 Πρωθυπουργός τής Ιταλίας 1922-1945§ «Ο πόλεμος μέ τήν Ελλάδα απέδειξεν ότι τίποτε δέν είναι ακλόνητον είς τά στρατιωτικά πράγματα καί ότι πάντοτε μάς περιμένουν εκπλήξεις.» (Από λόγο πού εκφώνησε στίς 10/5/1941.)* Αδόλφος Χίτλερ, Hitler 1889-1945 Αρχηγός τού Γερμανικού κράτους 1889-1945§ «Χάριν τής ιστορικής αληθείας οφείλω νά διαπιστώσω ότι μόνον οί Ελληνες, εξ' όλων τών αντιπάλων οί οποίοι μέ αντιμετώπισαν, επολέμησαν μέ παράτολμον θάρρος καί υψίστην περιφρόνησιν πρός τόν θάνατον….» (Από λόγο πού εκφώνησε στίς 4 Μαίου 1941 στό Ράιχσταγκ.)* Σέρ Αντονυ Ηντεν, Sir Robert Antony Eden 1897-1977. Υπουργός Πολέμου καί Εξωτερικών της Βρεταννίας 1940-1945, Πρωθυπουργός της Βρεταννίας 1955-1957§ «Ασχέτως προς ότι θα πουν οι ιστορικοί τού μέλλοντος, εκείνο το οποίον μπορούμε να πούμε εμείς τώρα, είναι ότι η Ελλάς έδωσε αλησμόνητο μάθημα στόν Μουσολίνι, ότι αυτή υπήρξε η αφορμή τής επανάστασης στήν Γιουγκοσλαβία, ότι αυτή εκράτησε τούς Γερμανούς στο ηπειρωτικό έδαφος καί στήν Κρήτη για έξι εβδομάδες, ότι αυτή ανέτρεψε τήν χρονολογική σειρά όλων τών σχεδίων τού Γερμανικού Επιτελείου καί έτσι έφερε γενική μεταβολή στήν όλη πορεία τού πολέμου καί ενικήσαμε.» (Από λόγο του στό Βρετανικό κοινοβούλιο στίς 24/09/1942.)* Τσώρτσιλ, Winston Churchil 1874-1965 Πρωθυπουργός τής Μεγάλης Βρετανίας κατά τόν Β' Παγκόσμιο Πόλεμο§ «Η λέξη ηρωισμός φοβάμαι ότι δέν αποδίδει τό ελάχιστο εκείνων τών πράξεων αυτοθυσίας τών Ελλήνων, πού ήταν καθοριστικός παράγων τής νικηφόρου εκβάσεως τού κοινού αγώνα τών εθνών, κατά τόν Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, διά τήν ανθρώπινη ελευθερία καί αξιοπρέπειαν.» …….. «Εάν δέν υπήρχε η ανδρεία τών Ελλήνων καί ή γενναιοψυχία τους, ή έκβαση τού Β' Παγκόσμιο Πολέμου θά ήταν ακαθόριστη.» (Από ομιλία του στό Αγγλικό κοινοβούλιο στίς 24 Απριλίου 1941.)§ «Μέχρι τώρα λέγαμε ότι οί Ελληνες πολεμούν σάν ήρωες. Τώρα θά λέμε: Οί ήρωες πολεμούν σάν Έλληνες.» (Από λόγο πού εκφώνησε από τό BBC τίς πρώτες ημέρες τού Ελληνοιταλικού πολέμου.)§ «Μαχόμενοι οί Έλληνες εναντίον τού κοινού εχθρού θά μοιρασθούν μαζί μας τά αγαθά τής ειρήνης.» (Από λόγο πού εξεφώνησε στίς 28 Οκτωβρίου 1940, όταν επετέθη ή Ιταλία κατά τής Ελλάδας.)* Σέρ Χάρολδ Αλεξάντερ, Sir Harold Leofric George Alexander 1891-1969 . Βρετανός Στρατάρχης κατά τόν Β' Παγκόσμιο Πόλεμο§ «Δέν θά ήταν υπερβολή νά πούμε ότι ή Ελλάς ανέτρεψε τό σύνολο τών σχεδίων τής Γερμανίας εξαναγκάσασα αυτήν νά αναβάλει γιά έξι εβδομάδες τήν επίθεση κατά τής Ρωσίας. Διερωτώμεθα ποιά θά ήταν ή θέση τής Σοβιετικής Ενώσεως χωρίς τήν Ελλάδα.» (Από ομιλία του στό Βρετανικό κοινοβούλιο στίς 28 Οκτωβρίου 1941.)* Γεώργιος ΣΤ' (1898-1952) Βασιλεύς τής Μεγάλης Βρετανίας 1936-1952§ «Ο μεγαλοπρεπής αγών τής Ελλάδος, υπήρξε ή πρώτη μεγάλη καμπή τού Β' Παγκοσμίου Πολέμου.» (Από λόγο του στο κοινοβούλιον τόν Μάιον 1945.)* Φραγκλίνος Ρούσβελτ, Roosvelt 1882-1945 . Πρόεδρος τών Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής 1932-1945§ «Εις τήν Ελλάδα παρασχέθη τήν 28ην Οκτωβρίου 1940 χρόνος τριών ωρών διά ν'αποφασίσει πόλεμον ή ειρήνην, αλλά καί τριών ημερών ή τριών εβδομάδων ή και τριών ετών προθεσμία νά παρείχετο, ή απάντησις θά ήτο ή ίδια.» ……. «Οί Έλληνες εδίδαξαν δία μέσου τών αιώνων τήν αξιοπρέπειαν. Οταν όλος ό κόσμος είχε χάσει κάθε ελπίδα, ό Ελληνικός λαός ετόλμησε νά αμφισβητήσει τό αήττητον τού γερμανικού τέρατος αντιτάσσοντας τό υπερήφανον πνεύμα τής ελευθερίας.» (Από ραδιοφωνικό λόγο πού εξεφώνησε στίς 10/6/1943.)§ «Ο ηρωικός αγών τού ελληνικού λαού…κατά τής επιθέσεως τής Γερμανίας, αφού τόσον παταγωδώς ενίκησε τούς Ιταλούς στήν απόπειρά τους νά εισβάλλουν στό ελληνικό έδαφος, γέμισε μέ ενθουσιασμό τίς καρδιές τού αμερικανικού λαού καί εκίνησε τήν συμπάθειά του. Πρό ενός καί πλέον αιώνος, κατά τόν πόλεμον τής ελληνικής ανεξαρτησίας, τό εθνος μας…εξέφρασε τήν φλογερή του συμπάθεια γιά τούς Ελληνες καί ευχότανε γιά τήν ελληνική νίκη…» (Δήλωσή τουστό Υπατο Συμβούλιο τής Αχέπα στίς 25/04/1941, πού μεταδώθηκε ραδιοφωνικά από τόν Λευκό Οίκο.)Η Εποποιεία του 1940 ήτο μιά σύγχρονη Γιγαντομαχία και Τιτανομαχία σαν αυτές που αναφέρει η Ελληνική Αρχαιολογία. Ας σημειωθεί δε ότι η Ελλάς είναι η μοναδική χώρα που αντιμετώπισε τους στρατούς τεσσάρων χωρών ταυτόχρονα, Αλβανίας, Ιταλίας, Γερμανίας, και Βουλγαρίας.Την 10 Απριλίου 1941, μετά τήν Συνθηκολόγησι μέ τήν Γερμανία παραδίδονται τα οχυρά Παλιουριώτες καί Ρούπελ. Οι Γερμανοί εκφράζουν τόν θαυμασμό τους στούς Έλληνες στρατιώτες, δηλώνουν ότι αποτελεί τιμή καί υπερηφάνεια τό ότι είχαν σάν αντίπαλο έναν τέτοιο στρατό καί ζητούν από τόν Ελληνα διοικητή νά επιθεωρήση τόν Γερμανικό στρατό ως ένδειξη τιμής και αναγνωρίσεως! Η Γερμανική Σημαία υψώνεται μόνο μετά την πλήρη αποχώρηση τού Ελληνικού Στρατού. Ένας Γερμανός αξιωματικός τής αεροπορίας εδήλωσε στόν διοικητή τής ομάδος μεραρχιών Ανατολικής Μακεδονίας αντιστράτηγον Δέδεν ότι ό Ελληνικός Στρατός ήταν ό πρώτος στρατός στόν οποίον τά στούκας δέν προκάλεσαν πανικό. «Οι στρατιώται σας» είπε, «αντί νά φεύγουν αλλόφρονες, όπως έκαναν είς τήν Γαλλία καί τήν Πολωνία, μας επυροβόλουν από τας θέσεις των.» (Πηγή: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, τεύχος Απριλίου 2003)* Ο Αισχύλος είχε πει: «Γιατί μόνον εμείς, (οι Έλληνες) αντίθετα από τους βαρβάρους δεν μετράμε ποτέ το πλήθος του εχθρού»§ Εμείς πάντα λέμε «και ούτος ο αριθμός ικανός εστί » και χυνόμαστε στην μάχη Αρκεί να είμαστε ενωμένοι οι Έλληνες, γινόμαστε αήττητοι.Ξέρετε παιδιά μου πόσες ημέρες κράτησε η άμυνα των άλλων και πόσο των Ελλήνων ;ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣΟι νεκροί Έλληνες στρατιώτες ανήλθαν κατά την διάρκεια των 219 ημερών στους 13.676. Κατά την διάρκεια της τετραπλής κατοχής που ακολούθησε τα κατοχικά στρατεύματα εκτέλεσαν :Τι έγιναν όμως αυτά τα κούφια λόγια τα μεγάλα; Μετά τον πόλεμο οι πάντες μας ξέχασαν, εκτός φυσικά των ηγετών της Γηραιάς Αλβιώνος , Αυτοί είχαν φροντίσει να μας ρίξουν το σπόρο του πιό άγριου και εξουθενωτικού Εμφύλιου Πολέμου. Αυτός οπισθοδρόμησε το Έθνος μας περισσότερο από μισό αιώνα. Έτσι όχι μόνον δεν μοιρασθήκαμε την Νίκη –όπως έλεγαν- αλλά μας παρέδωσαν στα δόντια του Γκρίζου Λύκου για να μας ξεσχίζει τις σάρκες και να πίνει το αίμα και τον ιδρώτα του λαού μας. Όμως ας γνωρίζουν ότι «η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει».Και θα κλείσω με την ρήση του μεγάλου φιλοσόφου Φρ. Νίτσε για τους Έλληνες: «Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο ελληνικός και έχη καταπολεμηθεί τόσο πολύ απο τόσο πολλούς λαούς, οι οποιοι δεν προσέφεραν τίποτα εις αυτήν» - F. NizscheΤου Υποστρατήγου ε. α. K. Χ. Κωνσταντινίδη - Apodimos.com ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1940-45 http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/10/1940.html ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 1940 και ο στρατηγός Χ. Κατσιμήτρος Τα πολεμικά γεγονότα του Ελληνοϊταλικού πολέμου το 1940 Δαβάκης, Κατσιμήτρος, Κωστάκης, και οι ανώνυμοι λησμονημένοι πολεμιστές. ΚΑΛΠΑΚΙ-ΠΙΝΔΟΣ-ΑΛΒΑΝΙΑ 1940-1941 Αναρτήθηκε από ΕΛΛΗΝ VS CHAOS http://ellhnkaichaos.blogspot.com/