Η οργανωμένη λοιπόν κοινωνία των πολιτών, μέσω των ΜΚΟ γ’ γενιάς και των αντίστοιχων δικτύων, μπορεί να αποτελέσει το μέσον δια του οποίου οι πολίτες μπορούν να συμμετάσχουν στον πολιτικό διάλογο, να επηρεάσουν την κατεύθυνσή του, ακόμα και να ταυτιστούν με τους καρπούς του.
Τέλος οι αντίληψη του νέου ρόλου των ΜΚΟ αντικατοπτρίζεται ιδιαίτερα στον εκπαιδευτικό χώρο. Η δημιουργία συνεργατικών δικτύων μάθησης και ειδικότερα με την υποστήριξη του διαδικτύου (collaborative learning networks internet-supported), αποτελεί ένα νέο τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας των σχολείων. Αναδεικνύει μορφές συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτικών-εκπαιδευτικών, εκπαιδευτικών-μαθητών, σχολείων-σχολείων, σχολείων-τοπικών οργανισμών-ΜΚΟ του εκπαιδευτικού χώρου σε θέματα όπως η τοπική διαμόρφωση προγραμμάτων και υλικών, η σύνδεση σχολείου-τοπικής κοινότητας, η αντιμετώπιση ανισοτήτων, η διαπολιτισμική εκπαίδευση, η επιμόρφωση/επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών κ.α.
Τα μυστικά των επιδοτούμενων προγραμμάτων. Πρόκειται για εκλαΐκευση των διαδικασιών και ερμηνεία των οδηγιών ώστε περισσότερες οργανώσεις να μπορούν να συμπράξουν σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και να αξιοποιήσουν χρηματοδοτούμενες δράσεις. Το κόστος συμμετοχής, για την κάλυψη των λειτουργικών και εκπαιδευτικών δαπανών, θα εξαρτηθεί από το βαθμό εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
Ασφυκτικός έλεγχος των ΜΚΟ, στη Ρωσία
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ «η καλλιέργεια του πατριωτισμού αποτελεί σήμερα την μοναδική απάντηση, ώστε ο λαός μας να μπορέσει να αποκρούσει ενημερωμένος, ενωμένος και άγρυπνος αυτό το σατανικό σχέδιο ξεσκεπάζοντας και απομονώνοντας τους εχθρούς του, όποιοι και αν είναι και όπου κι αν βρίσκονται. Αρκετά κοιμηθήκαμε έως τώρα.»
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου